Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Szép tájak kalauza

Szép tájak kalauza - dr. Kőrös Erzsébet tanárnő, idegenvezető, lokálpatrióta beszélgető estje volt a Kisfaludy Kávéházban.„Aki törekszik, mindent elér."/Apáczai Csere János/ mondta köszöntőjében Baksa Kálmánné művészeti vezető. Példaértékű az olyan ember élete, aki értéket közvetít. Ilyen egy idegenvezető. Személyisége nyitott, lelkes. Jó szervezői és előadói készsége van.

A Győrben élő dr. Kőrös Erzsébet meghatározó egyénisége városunknak. Az erdélyi népviseletben megjelenő"Szép tájak kalauza"büszkén mesélt pedagógusi és idegenvezetői élményeiről, elképzeléseiről.

dr. Kőrös Erzsébet tanár, 1974 óta idegenvezető. Rendszeresen tart vetítettképes előadásokat, élménybeszámolókat Győrről, Felvidékről, Burgenlandról és Erdélyről. Rendszeresen fényképezik. Lelkesen gyűjti a képeslapokat.15 ezer levelezőlapja van. Tagja az esély a gyógyulás klubnak, amelynek rákbetegek a tagjai. Egyetemi szakdolgozatát és kisdoktori disszertációját győri földrajzi nevek gyűjtéséből írta. Aktívan bedolgozott a Győri életrajzi Lexikonba.

Fotók: Szük Ödön


Véleménye szerint nagyon sok érdekes, tehetséges ember él Győrben, akik megérdemelnék, hogy utca őrizze nevüket.

Idén február 28-án, az Idegenvezetők Világnapján meghirdette a Győrben élőknek a városnéző sétát. Halottak napján temetői sétán mutatta be a nevezetes győri sírokat, és emlékezett meg az elhunytak munkásságáról. Kezdeményezéseit, lakóhelyünk bemutatását nagyra értékelik és igénylik. Erdély szerelmese. Több mint 100 utat szervezett. Tiszteletbeli Székelynek választották. Elismerései mellett legfontosabb számára a magyarok képviselete. Kötelezőnek tartja, hogy mindenki ismerje meg hazáját , és legyen büszke a magyar nemzeti értékekre.

A jó hangulatú, teltházas rendezvényen Balázsné Veraa Kisfaludy Kávéház tulajdonos asszonya kívánt további szép utazást, kellemes beszélgetést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukrászmester karácsonyi házikója Győrben - fotók

Lengyel József cukrászmester megálmodta karácsonyi díszítését a Baross út szívében felállított… Tovább olvasom