Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Szép lányok, szép remények

Az első Győrött tartott országos szépségverseny döntőjében szép lányok, szép reményekért versenyeztek, most azonban csak a díjaik kifizetésére váró nyertesek és szolgáltatók szép reményeiről írhatunk.
(illusztráció)

Az idén előszőr megrendeztett Beautiful Ladies of Hungary

visszásságaira panaszkodva kereste meg szerkesztőségünket két hölgy. Tar Krisztina és Humhál Adrienn is Győrben lakik. Egyikük üzletvezetőként dolgozik, másikuk még tanul. Mindketten azért jelentkeztek az említett versenyre, mert vonzotta őket a szokásosnál nagyobb pénznyeremény, a reklámszerződés lehetősége. Szerettek volna a modellszakmába bekerülni, ahhoz ismeretségeket szerezni, ám csak keserű tapasztalatokkal lettek gazdagabbak.

Gyanús körülmények

Tar Krisztina
Kiábrándultak, mert úgy érzik, hamis ígéretekkel hitegette őket a rendezvény szülőatyja. A lányok főként azt furcsállták, hogy pénzügyi gondokról beszélt, épp nekik. Az augusztus 25-re halasztott döntőn mégis egy sikeres rendezvényben bízva jelentek meg. Ám csalódniuk kellett. Fájlalják, hogy a szervező a 11 versenyzőnek nem biztosított elegendő fodrászt, sminkest, hogy saját cipőjüket, estélyijüket kellett használniuk és hogy elmaradt a médianap, nem készült róluk az országos magazinokba nagyinterjú. A lapunk tudósításában is említett belföldi foglalkoztatási szerződésben is hiába bíztak, és hiányolták a döntőből az ígért sztárvendégeket. Mivel nem volt szakmai zsűri, a szavazatszámlálásnál közjegyző, az eredményt is kétségbe vonhatónak tartják.

Új ötlet, jó szándék

A versenyről helyezés nélkül távozó lányok rossz véleményeiről a szervező győri cég tulajdonosa is tud, szerinte azonban azok alaptalanok. Dömötör István lapunknak azt hangsúlyozta: kezdeményezése új, először szervezett országos szépségversenyt, így biztos követett el hibákat, de jó szándéka, korrektsége nem vonható kétségbe. Elmondta, hogy azokban a városokban, ahol kevés volt a jelentkező, nem tartottak elődöntőt. Így többen fotóval ellátott jelentkezésük alapján kerültek be a döntőbe, melynek időpontja valóban mintegy egy hónapot csúszott az eredetileg tervezetthez képest. Úgy véli, tisztességes megoldás volt, hogy ennek okáról, a szponzori pénzek késéséről a benevezetteket tájékoztatta. Szerinte nem tett be nem váltott ígéretet: fellépőruhát a támogatás függvényében ígért és a lányok farmert, fürdőruhát kaptak is; nem a foglalkoztatási szerződést, a kiajánlást garantálta nekik. Tájékoztatása alapján a sztárv endégek az időpontváltozás miatt maradtak el, szakmai zsűriről, külön interjúkról szó se volt, a médianyilvánosság pedig megvalósult. Igaz, nem hívott közjegyzőt, de a szavazatokat három, egymást nem ismerő, általa megbízott, független ember számolta.
„ Utólag már azt is gyanúsnak tartjuk, hogy nem elődöntőkből jutottunk a döntőbe, ahogyan a főszervező meghirdette, hanem fotóink alapján hívtak be minket. A júliusi, Keszthelyen tartott felkészítő tábor végén az volt felháborító, hogy Dömötör István versenyigazgató ott jelentette be: elmarad az augusztus 3-ra tervezett döntő."

Korábban:

Szép lányok, szép nyeremények (2002-08-25) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autómentes nap

Vasárnap a kifestett autóbuszokon is ingyen lehet utazni. Európai Mobilitási Hét… Tovább olvasom