Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Szép környezet, jó közérzet

Környezetszépítő verseny díjazottjait köszöntették tegnap Győrben: a „Szép környezet – Jó közérzet" megmérettetésre hetvenen jelentkeztek. Két kategóriában jutalmazták a gondozott portákat, melyek a városképet is szépítik.
Hatodik alkalommal hirdette meg Győr a „Szép környezet – Jó közérzet" környezetszépítő versenyt: két kategóriában közel hetvenen jelentkeztek. A zsűri a sok gondozott porta közül azokat részesítette előnyben, ahol praktikussági szempontok domináltak a kertkialakításban és láthatóan a lakók, a család, a lakóközösség kényelmét, életvitelét szolgálták. Külön értékelték azon kerteket, ahol a környezetvédelmi szempontokat előtérben tartva oldották meg a komposztálást, szelektív hulladékgyűjtést. Simon Róbert Balázs alpolgármester arra biztatta a résztvevőket, hogy szépítsék tovább lakókörnyezetüket, „hiszen ezáltal nemcsak önmaguknak szereznek örömet, hanem a városképet is szépítik".

Maga gondozza: A győri Kővári Ferenc a családi ház kategóriában lett a környezetszépítő verseny legjobbja. Fotó: M. M.
Maga gondozza: A győri Kővári Ferenc a családi ház kategóriában lett a környezetszépítő verseny legjobbja. Fotó: M. M.


A családi ház kategóriában a győztes Kővári Ferenc lett, megelőzve Gönczör Csabát és Bányai Istvánt. A társasház/lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában a Semmelweis u. 8. épület lakóközössége diadalmaskodott, második az Ifjúság körút 13–15–17. alatt található OTP-társasház, míg harmadik a Cuha utca 19–21. lakásszövetkezeti lakótömb. A dobogósok nagy értékű vásárlási utalvány mellett oklevelet és a város által készített táblát vehettek át. A szemlebizottság javaslata alapján több mint 30 értékes különdíjat is kiosztottak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traffipaxlavina a 86-os főúton

A rendőrségi statisztikák szerint továbbra is a gyorshajtás a fő baleseti ok, ezért a megyei… Tovább olvasom