Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

''Szép környezet, jó közérzet''

Lezárult a „Szép környezet, jó közérzet" pályázat, eredményhirdetése augusztus elején lesz a városháza dísztermében. A partnervárosi kapcsolatok jegyében Sindelfingenben járt Győr delegációja.
A szokásos pénteki városházi sajtótájékoztatón szó volt egyebek között a helyi környezetszépítő versenyről. Simon Róbert alpolgármester emlékeztetett rá, hogy a környezetszépítő versenyt az önkormányzat a hajdani, 1960-as években népszerű „Tiszta udvar, rendes ház" mozgalom mintájára szervezte, ezúttal „Szép környezet, jó közérzet" címmel. A cél az, hogy a város lakói is mindinkább kivegyék részüket környezetük ápolásából, szebbé tételéből.

Családi házak, lakótömbök

A meghirdetett versenyre magánszemélyek és lakóközösségek jelentkezhettek, családi ház, illetve társasház, lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában. A nevezési határidőig (június 15.) 75 családi ház és 39 lakóközösség nyújtott be érvényes pályázatot. A város önkormányzata sikeresnek ítéli az akciót, ezért a következő években is szándékában áll megrendezni. Feltehetően a mostani pályázat a jövőben egyre többeknek kedvet ad a csatlakozáshoz.

A szemlebizottság a helyszíni bejárások során, július 16–20. között zsűrizi a pályázatokat, magyarán meggyőződik arról, hogy a versenybe benevezettek közül mely házak környezete a legszebb. A szemlebizottságban a polgármesteri hivatal és a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. szakemberei vesznek részt, a helyszíneken értékelő lapokat töltenek ki. Az eredményhirdetés a tervek szerint augusztus 9-én a városháza dísztermében lesz. Az első helyezett mindkét kategóriában értékes vásárlási utalványokat kap. Ezenfelül egy, az épületek falán elhelyezhető emlékeztető táblát is. Ezenkívül minden érvényesen nevező jelentkezését emléklappal köszönik meg.

Kulturális együttműködés

A sajtótájékoztatón Serfőző Andrea, a polgármesteri hivatal kulturális osztályának vezetője a győri delegáció sindelfingeni látogatásáról számolt be. Győrnek (az Audi révén) jó kapcsolata van a német várossal, ezért is kapott meghívást a mostani nagy nemzetközi utcafesztiváli találkozóra.


Megyeszékhelyünk önálló standon mutatta be kulturális értékeit. Dr. Ottófi Rudolf alpolgármester vetített képes előadást is tartott a szakmai konferencián Győrről és találkozott Sindelfingen főpolgármesterével is, aki azt kérte, fűzzék még szorosabbra a két város kapcsolatát. A látogatás egyik eredménye az is, hogy Győr meghívást kapott, vegyen részt jövőre a német város kézművesfesztiválján. (A mostani bemutatkozáson számos kézművestermék nagyon megnyerte a vendéglátók tetszését.) Sportversenyen is részt vett a magyar küldöttség és a népes nemzetközi mezőnyben a Móra-iskola úszócsapata a rangos második helyezést érte el. Serfőző Andrea szólt még arról, hogy azért is fontos számunkra a nemzetközi kapcsolatok ápolása, mind szorosabbra fűzése, mert a jövőben az Európai Unió kulturális (és más) pályázatain három ország közös jelentkezése szükséges a siker érdekében. Győr a kínálkozó együttműködésekkel is szeretné a lehető legjobban kihasználni az uniós pályázatokat.

Szó volt még a sajtótájékoztatón arról, hogy mindenkit várnak a győri utcafesztiválra, amelyen megelevenedik a lovagi középkor is.

Hivatali és üzleti érdek

Dr. Papp László jegyző a héten többször ülésező „rezidenciabizottság" munkájával kapcsolatban még egyszer leszögezte: önkormányzati és üzleti érdek miatt egyelőre még nem, de a jövő héten – akár már a csütörtöki közgyűlésen – nyilvánosságra kerülhet a megoldási javaslat.

Jutasi Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László ma is eszménykép

A Szent László-herma megalkotásának 600., Győrbe érkezésének 400. és a szent uralkodó megkoronázásának 930. évfordulójára gazdag programsorozattal készült a város. Szerdán az ünnepi díszközgyűlésen a Szent László-díjakat is átadták a bazilikában, melyet körmenet és hangverseny követett. Tovább olvasom