Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Szép kert, szép környezet

A megyeszékhelyről és Győr környékéről százharmincnál több család nevezett be a „Szép kert, szép környezet” idei, csak neve szerinti versenyére. Az eredménytől függetlenül ugyanis bizonyosan valamennyi benevező nyer – a Horváth család is közöttük lesz.
Két utcára néző, hosszú, nem túl széles birtok a győrszentiváni Kertvárosban. Amit főbejáratnak gondolnánk, az előtt a közterületen nagy lombú fűzfa. A kapun belül árnyékadó pergola, mögötte az aszályban is üde zöld fű, s olyan pihenőkert, amelynek minden egyes növényének helyét tervezték, talán azt is, hová mi kerüljön. Mégis minden természetesnek, véletlenszerűnek hat. Nagyon kell szeretniük a természetet azoknak, akik ilyen kertet képesek építeni, nevelni – jutott eszébe elsőként az idegen látogatónak. Vagy nagyon sokat kellett várniuk arra, hogy kertjük legyen – állítja Horváth Tibor és felesége.

Horváthné tanult szakmája fonó, ám dolgozott szegőként, később minőségi ellenőrként, tíz éven át pedig abban a vállalkozásban, amit férjével együtt teremtettek meg a család számára egy hangszerboltban. Horváth Tibor ismert alakja lehet a győri éjszakának, hiszen szórakoztató zenész. Gitározott, dobolt, füle bánja negyvenkét esztendő fordított életritmusú zenészi munkáját. Két lányuk közül az egyik a messzi Kanadában él, a kisebbik viszi tovább a hangszerboltot.

A család négy éve vette a szentiváni telket, négy év rengeteg munkája van a kertben. A betelepített százötvenféle lombhullató, valamint fenyő és örökzöld, a lugasok, bokrok, cserjék. Horváthék kora tavasztól késő őszig a kertben élnek, s részben a kertnek is. De hát kölcsönös kapcsolatuk a növényekkel, mert a gyönyörű kert mintha gazdáik gyönyörködtetésére lenne. A zajos üzemcsarnokot, a füstös éjszakai szórakozóhelyeket megszenvedték, most mindezeknek az ellenkezője veszi körül őket. Meg kellett dolgozni érte, s nagy szerencséjüknek tartják, hogy mindketten szeretik a munkát is, így tudják élvezni annak gyümölcsét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Víz alatti örökségünket kutatják

Római kori erőd falmaradványait vizsgálta a Dunában Ács-Vaspusztánál a magyar tudományos… Tovább olvasom