Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Szép házak kerestetnek

Versenyre hívja az önkormányzat a környezetükre igényes győrieket: a „Szép környezet – Jó közérzet" versenyben értékes díjakért indulhatnak a családi és társasházban élők.

A hatvanas években indult „Tiszta udvar – rendes ház" mozgalom mintájára induló megmérettetés a város köztisztasági programjának része, amellyel szeretnék bevonni a lakókat is a környezetszépítésbe.

Két kategóriában lehet nevezni: családi ház, illetve társasház (vagy lakásszövetkezeti lakótömb) kategóriában – utóbbi esetben legalább két lépcsőház összefogásával –, a verseny nevezési lapjának beküldésével, amely a városháza portáján kérhető, illetve letölthető az internetről, a www.gyor.hu címről.

Ötfős, szakemberekből álló zsűri dönti majd el, melyik ház lakói tettek a legtöbbet a rendezett, tiszta környezetért – nemcsak látvány, hanem egy előre felállított szempontrendszer alapján. Értékelik többek között az utcafront és az előkert szépségét, a kerítés és a házfal állapotát, tisztaságát, az udvar rendezettségét, de jó pontnak számít a szép, virágos terasz vagy virágláda is. A környezettudatosság is sokat nyom a latban, például az, hogy részt vesznek-e a lakók a szelektív szemétgyűjtésben, esetleg van-e saját kerti komposztálójuk.

Érdemes versenybe szállni, s nemcsak a szép környezetért: családi ház kategóriában az első három helyezettet 100, 75 és 50 ezer forintos, társasház kategóriában 300, 200 és 100 ezer forintos vásárlási utalvánnyal díjazzák, amelyet kertészáruházban válthatnak be további növényekre, eszközökre a nyertesek, s különdíjak is gazdára találnak.

A nevezéseket június 15-ig várják személyesen a polgármesteri hivatal városépítési osztályára, vagy levélben, a 9021 Győr, Városház tér 1. címre. A zsűri július 16. és 20. között szemlézi a benevezett házakat, portákat.

Pomaranski Luca

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az anyakönyvi hivatal

A kor követelményeinek megfelelő, megújult anyakönyvi hivatal fogadja hétfőtől a megyeszékhelyen a Liszt Ferenc utca 20. alatt az ügyfeleket. Az 1,1 millió forintból megvalósított átalakítást követő avatóünnepségen dr. Papp László jegyző ismertette a legfontosabb változásokat. Tovább olvasom