Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Szenvedélyük a kutatás

A középiskolák tudományos diákköreinek harmadik országos konferenciáját az elmúlt hét végén rendezték Győrött. A városban a Révai-gimnázium volt a vendéglátója a százharmincegy diáknak.
A résztvevők két nap alatt tizenhat szekcióban száznál több előadást szentelnek a tudományoknak. A kutató diákok munkáit szakértő zsűrik értékelték. A nagydíjasok bekerülhetnek a hazai és nemzetközi tehetséggondozó programokba.

A vendéglátó iskolán kívül a Kutató Diákok Országos Szövetsége és a győri Talentum Műhely által szervezett tudományos diákköri konferencián (Tudok) számos figyelemre méltó előadás hangzott el a biológia, az orvostudomány, a környezetvédelem, a matematika–számítástechnika, a fizika, a filozófia–szociológia–pszichológia, a néprajz–helytörténet, a biokémia, az etológia, a földrajz–kémia, az építészet, a történelem és az irodalom szekcióban.

A megyei középiskolák diákjai szép sikert értek el. Első díjat kapott az orvostudomány szekcióban Turcsányi István (bencés gimnázium, Pannonhalma), építészet szekcióban Kőninger Szilárd (Hild József Építőipari Szakközépiskola, Győr); különdíjas a matematika–számítástechnika szekcióban Tánczos Gábor (Kossuth Lajos Ipari Szakképző Iskola, Győr) és történelem szekcióban Kui Szilárd (Révai Miklós Gimnázium, Győr).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliárd forintos lefölözés

Több mint egymilliárd forintot veszít jövőre a győri önkormányzat azzal, hogy az állam lefölözi… Tovább olvasom