Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Szentpálpusztai rettegős

Egy 13 és egy 16 éves kamasz fiú hónapokig rettegésben tartotta a Győrszemeréhez tartozó szentpálpusztaiak egy részét azzal, hogy egy kimustrált autóval jöttek-mentek a szűk utcán és a játszótér közelében.
Súlyosan megsérült: Krisztina ma is fél minden autótól és egyhamar nem felejti el a vele történteket.
A 9 éves Dobai Krisztinát kis híján tragédia érte, ez idáig tisztázatlan körülmények között a kocsi alá került. Egy 13 és egy 16 éves kamasz fiú hónapokig rettegésben tartotta a Győrszemeréhez tartozó szentpálpusztaiak egy részét azzal, hogy egy kimustrált autóval jöttek-mentek a szűk utcán és a játszótér közelében. A 9 éves Dobai Krisztinát kis híján tragédia érte, ez idáig tisztázatlan körülmények között a kocsi alá került.

Az idei anyák napján történteket jó ideig képtelen feledni a szentpálpusztai Dobai család. Kislányuk azóta is viseli a súlyos baleset nyomait, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseivel ezekben a napokban is otthon, az édesanyja ápolja.

– A kislányomat mindig csak tíz percre engedem ki biciklizni, időszakonként muszáj hazaszólnia – avat be a részletekbe a még mindig feldúlt Dobainé Berki Etelka, az édesanya. – Mivel Krisztikém nem jelentkezett időben, aggódva mentem ki elé, de ekkor már véres kézzel és lábbal hozták haza. Azonnal mentőt hívtunk, bár többen erről le akartak beszélni.

Mint később kiderült, a kiszeparált, papírok nélküli kis Polskit a 13 éves R. T. hajtotta, s a kislányt kérték meg a nagyfiúk arra, hogy segítsen a járgány betolásában. A gyerek a kocsi mögött állt, mint ahogyan még két nagyobb kamasz. Időközben azonban R. T. rükvercbe kapcsolt. A két fiú még időben elugrott. Krisztike azonban az autó alá került.
– A szerencsétlenségben óriási szerencse, hogy nem történt végzetes tragédia – véli az asszony.

– Az azonban elkeserítő, hogy a balesetet okozó fiú szüleit már többször figyelmeztettük, hogy jogosítvány és hozzáértés nélkül ne járassák a gyerekek az autót. Jeleztünk a szemerei polgármesternek is, mert a parkban játszó kisgyerekek is veszélyben vannak. Farkas Andrásné, Dobaiék szomszédja megerősítette félelmüket az ügyben, hogy délután négy óra után és hétvégenként ez idáig rettegtek a településen élők.

A kicsiket a szülők nem, vagy csak alig merték kiengedni az utcára, sem pedig a bekerítetlen játszótérre, ahová zokszó nélkül behajtottak a fiúk. Szentpálpusztán hallottunk olyan véleményt is, hogy a történteket ugyan sajnálják, ám legalább a két fiú, T. és O. talán nem ül egyhamar volán mögé. Pket ugyanis eddig senki nem merte megfékezni.
Az idei anyák napján történteket jó ideig képtelen feledni a szentpálpusztai Dobai család. Kislányuk azóta is viseli a súlyos baleset nyomait, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseivel ezekben a napokban is otthon, az édesanyja ápolja.

– A kislányomat mindig csak tíz percre engedem ki biciklizni, időszakonként muszáj hazaszólnia – avat be a részletekbe a még mindig feldúlt Dobainé Berki Etelka, az édesanya. – Mivel Krisztikém nem jelentkezett időben, aggódva mentem ki elé, de ekkor már véres kézzel és lábbal hozták haza. Azonnal mentőt hívtunk, bár többen erről le akartak beszélni. Mint később kiderült, a kiszeparált, papírok nélküli kis Polskit a 13 éves R. T. hajtotta, s a kislányt kérték meg a nagyfiúk arra, hogy segítsen a járgány betolásában.

A gyerek a kocsi mögött állt, mint ahogyan még két nagyobb kamasz. Időközben azonban R. T. rükvercbe kapcsolt. A két fiú még időben elugrott. Krisztike azonban az autó alá került.

– A szerencsétlenségben óriási szerencse, hogy nem történt végzetes tragédia – véli az asszony. – Az azonban elkeserítő, hogy a balesetet okozó fiú szüleit már többször figyelmeztettük, hogy jogosítvány és hozzáértés nélkül ne járassák a gyerekek az autót. Jeleztünk a szemerei polgármesternek is, mert a parkban játszó kisgyerekek is veszélyben vannak.

Farkas Andrásné, Dobaiék szomszédja megerősítette félelmüket az ügyben, hogy délután négy óra után és hétvégenként ez idáig rettegtek a településen élők. A kicsiket a szülők nem, vagy csak alig merték kiengedni az utcára, sem pedig a bekerítetlen játszótérre, ahová zokszó nélkül behajtottak a fiúk.

Szentpálpusztán hallottunk olyan véleményt is, hogy a történteket ugyan sajnálják, ám legalább a két fiú, T. és O. talán nem ül egyhamar volán mögé. Pket ugyanis eddig senki nem merte megfékezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ízek versenye a Duna-parton

Huszonöt bográcsban rotyogott a halászlé vasárnap Győrött, a Mosoni-Duna-parton. Több százan… Tovább olvasom