Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szentlélek: családok éve minden korosztálynak

Minden korosztályt szeretnének megszólítani a családok éve programjával a Szentlélek-templomban. Imaszándékkal gondolnak többek között az édesanyákra, a házasságra készülőkre és az elhunyt családtagokra is.

A katolikus püspöki konferencia 2011-et a család évének nyilvánította. Ehhez a kezdeményezéshez a győri Szentlélek-templom is csatlakozott programjaival, amelyek mottójaként Benkovich Ferenc plébános Teréz anya egyik gondolatát választotta: "A család, amelyik imádkozik, egységben van."

– Minden korosztályra gondolunk imaszándékainkkal. Februárban a kisgyermekeket és szüleiket áldottuk meg, a
fiatal családokért mondtunk imát. Márciusban az áldott állapotban lévő édesanyákért, a gyermekáldásra váró házaspárokért szól az imaszándék – sorolta a Szentlélek-templom plébánosa.

Májusban az édesanyákat, nagymamákat ajánlják Mária oltalmába és az anyai hivatásokért könyörögnek, augusztusban közös imádsággal gondolnak a beteg családtagokra, illetve az oltáriszentséggel megáldják a betegeket és az időseket. Szeptemberben a házasságra készülőknek tartanak előadást, októberben a házaspárokat áldják meg, míg novemberben közös imádsággal emlékeznek az elhunyt családtagokra.

Benkovich Ferenc végül megemlítette: a program jövő januárban szentmisével zárul, amelynek keretében Mária oltalmába ajánlják azokat, akikért és akikkel együtt imádkoztak az esztendő során.

Olvasóink írták

  • 3. Révfalui-szúnyog 2011. március 08. 18:29
    „S arról beszélt-e Benkocich uram, hogy a Vatikán újabb és minden eddiginél elsöprőbb erejű kotonellenes hadjáratot indított? S ha valaki nem akar több gyereket, hát nem b....ik! Tiszta munka!”
  • 2. anikopeter 2011. március 08. 12:22
    „Janika,te csak a helyesírással törödj!”
  • 1. janika 2011. március 08. 10:22
    „Ez annyi ér, mint a halottnak egy csók!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Föld órája: Megkezdődött a visszaszámlálás

A Föld órája bolygónk legnagyobb önkéntes klímavédelmi akciója, évente több mint egymilliárd embert… Tovább olvasom