Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Szent László napok Győrben a hétvégén

Lovagi tornákkal, lovagkori kosztümös felvonulással, legendák, misztériumok megelevenítésével idézik fel a középkori udvari kultúra rituáléit a Szent László Napokon Győrben a hétvégén.

A pénteken nyíló háromnapos rendezvény látványos eseménye lesz a lovagkori kosztümös felvonulás.

A királyi udvar népe, köztük lovagok, zászlóforgatók, hagyományőrző lovagrendek vonulnak végig a belváros utcáin és invitálják a városlakókat a színes programokra - mondta Serfőzőné Tóth Andrea, a polgármesteri hivatal kulturális főosztályának vezetője az MTI-nek.

A Mosoni-Duna-menti Aranyparton kézműves forgatag, mesterségek bemutatója, lovagi táborok, gyalogos és lovas tornák, ügyességi játékok várják a közönséget.

Lesz hagyományőrző íjászverseny és párbaj, botvívás és kopjatörés. Szent László király és a kun vitéz legendájának ütközetét hagyományőrző csapatok elevenítik meg.

Szent László király nevének napján, június 27-én a győri önkormányzat díszközgyűléssel tiszteleg a történelmi személyiség előtt, míg a püspökség évről évre szentmisével és körmenettel ünnepli a szent királyt.

A 27-i körmeneten a helyi Bazilikában található Szent László-herma mellett körbehordozzák a magyarság másik nemzeti ereklyéjét, a Szent Jobbot is, amely az ünnepi eseményre érkezik a budapesti Szent István-bazilikából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába: Evezősök a Dunáért

Gyimes Krisztina az eredményei alapján Magyarország legjobb női evezőse, és Gyimes Gyula, egykoron… Tovább olvasom