Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Szent László a színpadon

A történelem elevenedett meg Győrben, a Káptalandombon szombaton délután.
A történelem elevenedett meg Győrben, a Káptalandombon szombaton délután, ahol a Gyermekek Háza szervezésében lovagi játékokkal emlékeztek meg Szent Lászlóról.

A győri Gyermekek Házában évek óta sikerrel szervezik a „Játékos töri" foglalkozássorozatot, melyben iskolák s persze azok tanulói vesznek részt. A rendezvényeken egy-egy korba játsszák vissza magukat az időben a résztvevők. A gyerekek megjelennek egy fáraó temetésén, vagy éppen Mátyás lakomájának közepébe csöppennek.

Szombaton Szent László ihlette a családoknak is szóló rendezvényt, amelyen kézművesmesterségeket gyakoroltak a gyerekek, s a színpadon is folyamatosan zajlottak az események. Nagy sikere volt a trónján ülő Szent Lászlónak, majd a lovagi művészeteket művelő versenyzőknek, akik a végén lovagi tornán vettek részt. A győztes lovag Laki Olivér lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb hidat betonoznak

Helyreállt a vasúti közlekedés a győri Nádor aluljáró építési területén a már elkészült hídon. Ennek a hídnak a második fele most épül, betonozását tegnap kezdték, s „összenövesztik" a már meglévővel. Időközben eltávolítják majd a vasút elektromos vezetékének tartóoszlopait, s ezzel a Strabag nagy munkát befejezve gyakorlatilag végleg kivonul a MÁV területéről. Tovább olvasom