Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Szent Iván-éji varázslatok

Harmadszor ünneplik meg Győrszentivánon a leghosszabb nyári nap után következő Szent Iván-éjt.

Ezúttal öt napon át várják színvonalas táncművészeti és zenei programok a kultúrára és szórakozásra vágyókat a művelődési központban és annak díszterén.

– Június 24. köré szervezve az idén két nappal tovább, öt napig tart a hagyományteremtő szándékkal 2008-ban útjára indított „Szent Iván Éji Varázslatok" Nyári Napforduló Fesztivál a Molnár Vid Bertalan Közösségi Házban és környékén – mondta el tegnapi tájékoztatóján Rózsáné Horváth Eszter igazgató. A családokra gondolva esténként minden korosztálynak kínálnak látni- és hallgatnivalót. A programokat Kakuk János igazgatóhelyettes ismertette: már június 22-én este, Demjén Ferenc ingyenes szabadtéri koncertjével indítják a rendezvénysorozatot, így kárpótolva lehetőleg mindenkit, aki a múltkori, betegség miatt félbeszakadt rendezvényre váltott jegyet.

A családokra gondolva esténként minden korosztálynak kínálnak látni- és hallgatnivalót.
A naphoz kapcsolódó legendák, hiedelmek, babonák felidézése jegyében a következő estén a VII. Magyar Táncfesztivál programjaként a Szegedi Kortárs Balett lép a közösségi ház színpadára Szentivánéji álom című előadásával, majd június 24-én a Ghymes együttes koncertje köszönti a településrész névadóját. A hangulatot repülő lámpások fokozhatják (a legalább két jegyet vásárlók közül az első száz kap lampionjegyet, de a helyszínen is kapható lesz), a bátrak a tűzugrást is kipróbálhatják. Pénteken este Máté Péter-emlékesttel (Gallusz Niki, Szatmári Orsi, Bolyki Balázs, Havas Lajos és Payer András közreműködésével) kezdődik a program, majd B. Tóth László retró diszkó utcabálja következik, június 26-án az R-Go, vagyis Szikora Róbert és a gidák "Csikidám-őrülete" varázsolja fergetegessé a szombat estét, majd a speciális „szív" szemüvegekkel is megtekinthető tűzijáték után a Hangária együttes feldolgozott Fenyő Miklós-slágerekkel fokozza tovább a hangulatot.

A kezdési időpont mindennap este fél 9, kivéve a balettet, amely 9 órakor kezdődik: erre és a Ghymes-koncertre 1900 forintos áron váltható belépőjegy, amely Kisalföld- vagy Győr-kártyával, illetve diákigazolvánnyal csak 1500 forintba kerül, és 1200 ülőhely lesz elfoglalható érkezési sorrendben. Minden további program ingyenes.

Jegyek a közösségi házban, a Baross úti Kisalföld- és Tourinform-pavilonokban mától kaphatók.

Olvasóink írták

  • 2. raffy2 2010. június 27. 10:34
    „erről a két előadásról lehetett olvasni,hogy fizetős.az újságban is,meg a honlapon is így volt írva.de a tegnap este is szuper volt.”
  • 1. marianna1211 2010. június 17. 10:35
    „Bocs, de nem arról volt szó, hogy az egész hét ingyenes lesz? Vagy erről szó sem volt? Szomorúan olvasom, hogy a Ghymes fizetős. A balettért nem sajog a szívem, mert azt nem szeretem, de a Ghymest megnéztem volna.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérklubok Győrtől-Bécsig

Az Első Győri Kiwanis Klub szervezésében a civil szervezet jóvoltából 43 hátrányos helyzetű győri és… Tovább olvasom