Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Szent Istvánra emlékezünk Győrben

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat az idei esztendőben is ünnepi közgyűlés keretében emlékezik meg augusztus 20-áról és államalapító királyunkról, Szent Istvánról. A rendezvényre 2009. augusztus 19-én, szerdán délelőtt Győrött - Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával közös ünnepség keretében - kerül sor.
Az ünnepi program a megye településeinek ünnepélyes zászlós menetével veszi kezdetét. A menet 9.00 órakor a Megyeház térről indul és a Baross Gábor út- Kazinczy út- Bécsi kapu tér-útvonalon érkezik el a Vársétányhoz (kb. 9.15 óra), ahol elsőként Simon Róbert, Győr város alpolgármestere köszönti a megjelenteket, majd a résztvevők és emlékezők Szent István lovas szobránál helyezik el a kegyelet virágait. Itt. Az ünnepség ezután a Győri Evangélikus Öregtemplomban folytatódik (Petőfi tér 2.), ahol a meghívottak és érdeklődők a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével ökumenikus igeliturgián vehetnek részt. A program további részében Dr. Veres András, szombathelyi megyéspüspök mond ünnepi beszédet.

A megyei kitüntető címet és megyei kitüntető díjakat dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke adja át a díjazottaknak. Az ünnepi megemlékezés a Palestrina Kórus műsorával zárul.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYÉÉRT KÉK SZALAG KITÜNTETŐ CÍM
Ittzés János evangélikus elnök-püspök

PÉTERFY SÁNDOR-DÍJ
Dr. Magas Lászlóné gyógypedagógus, iskolaigazgató

DR. KOVÁCS PÁL-DÍJ
Bak Jolán a fertődi Esterházy-kastély nyugalmazott igazgatója

KORMOS ISTVÁN-DÍJ
Sarmaság László festőművész

BAUER RUDOLF-DÍJ
Tamási Gábor a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség főtitkára

DR. PETZ ALADÁR-DÍJ
Dr. Paller Judit regionális tiszti főorvos

DR. BATTHYÁNY-STRATTMANN LÁSZLÓ-DÍJ
Makra Ottóintézményvezetőt

DR. CSIZMADIA ANDOR-DÍJ
Vehrer Ferencné címzetes főjegyző, Sokorópátka jegyzője

MELLER IGNÁC-DÍJ
Calor 2000 Tüzeléstechnikai Kft (Lébény)

Olvasóink írták

 • 3. PaPa 2009. augusztus 18. 07:00
  „Az tény és való, hogy a jelenlegi városvezetés minden MAGYAR ünnepet tudatosan tönkre akar tenni.
  Szégyen, hogy olyan időbe tartják a megemlékezést ahová csak a nyugdíjasok fognak elmenni és azok közül is csak akiket érdekel. Igen is a Szent István napi koszorúzást csak is augusztus 20.-án szabadna megtartani ezt még a balog jóska által vezetett városvezetés is betartotta. A lényeg az, hogy minél kevesebb ember menjen el a koszorúzásra.”
 • 2. kinizsi88 2009. augusztus 17. 20:39
  „Javaslom a város vezetésének hogy a győri búcsú legyen mozgó ünnep, melyet tartsanak meg augusztus 20-hoz legközelebb eső hétvégén. Így az ünnep is megtarthatja méltóságát, és az üzleti érdekek sem sérülnek. Várom felvetésemről az olvasók véleményét is.”
 • 1. kinizsi88 2009. augusztus 17. 20:28
  „Miért 19-én délelőtt amikor az emberek egy része még dolgozik? Mire való az ünnepnap ha nem a megemlékezésre? Talán rontja a május1-jét idéző bucsui hangulatot első szent királyunk ünnepe? Szégyellem, hogy a városnak ilyen vezetői vannak, de ott leszek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy Volvo Sághalomalján

Győr-Sághalomalja – Vasárnap délután műszaki hiba következtében kigyulladt, majd kiégett egy… Tovább olvasom