Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Szent Istvánra emlékeztek

Győr - Több helyszínen tartottak Szent István-napi megemlékezést a megyeszékhelyen.
Kedden államalapító királyunk Rába-parti lovas szobránál koszorúzott Ottófi Rudolf alpolgármester, aki beszédében napjaink politikai megosztottságára utalva megjegyezte: „Szent István korában, amikor az esztergomi érsek királlyá kiáltotta ki Istvánt, a jelen lévő uraknak egyhangúan kellett kimondaniuk: akarjuk! Ma korántsem biztos, hogy megkapná a kétharmados többséget..."

Szent Istvánra emlékeztek
Szent Istvánra emlékeztek

A 15. Győri Búcsú marcalvárosi helyszínén tegnap Simon Róbert Balázs alpolgármester emlékezett a kenyérszentelés előtti ökumenikus igeliturgián, felidézve államalapító királyunk életének fő állomásait. „A Kárpát-medencében ötezer éve laktak a történelem által is feljegyzett népek, akik vagy beolvadtak a többi nép közé, vagy nyomtalanul eltűntek. Az Árpád fejedelem által megszerzett honban csak a magyarság tudott megmaradni, ezeréves államot alapítani, amellyel az életére törő nagy birodalmakat is túlélte. Mindez azért volt lehetséges, mert Szent István királyunk a hazát sziklára emelte" – mondta Simon Róbert Balázs.

Olvasóink írták

  • 2. /joco1 2008. augusztus 23. 05:58
    „Sunyi:miaz a "Magyar unios nemzetörség"?”
  • 1. Sunyi 2008. augusztus 22. 03:48
    „Tisztelt Kisalföld köszönet, azért amiért csak a katonaság személyzete látható a képeken igaz nem volt sem a rendőrség, sem a tűzoltóság, sem a katasztrófa elhárítok, sem az egyéb szervezetek személyzetei, mint pl: a Magyar uniós nemzetőrség, na de mindegy. Egy a lényeg nekünk megvannak a fényképeink.
    Köszönet minden résztvevönek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őrzik a terményáldás ősi hagyományát

Győr - Idén tizenhatodszor borítja el terményeivel a Labora Alapítvány a Széchenyi teret. Az alkalom… Tovább olvasom