Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szent György lovagjai

A napokban három soproni és egy győri taggal – Tellesz Endre rendőr alezredessel, Jakab László rendőr őrnaggyal, Békés Péter cégvezetővel és dr. Menyhárt József ügyvéddel – gyarapodott a Nemzetközi Szent György Lovagrend.
Szent György
A jelölteket a szegedi Szent Rókus Székesegyházban a lovagi szertartás szabályai szerint fogadta soraiba a rend.
A Szent György Lovagrendet eredetileg a korona védelmében, a társadalmi rend és az ország békéjének megszilárdítása érdekében alapították. Napjaink lovagjai ugyan más eszközökkel, de lényegében az eredetihez hasonló, karitatív jellegű célokat szolgálnak. Szent György a katonák és rendőrök védőszentje, ezért is van a lovagok között sok hivatásos rendőr és katona. Az egyik újonnan felavatott lovag, Jakab László úgy fogalmazott, a lovagiság elsősorban nem a fizikai kötelezettségekben, sokkal inkább az életvitelben nyilvánul meg. A hagyományok ápolása testközelbe hozza a történelmet. A témát annyira érdekesnek találja, hogy elhatározta, részt vesz a Szent György Lovagrend történetének feldolgozásában és az internetes honlap elkészítésében.
A lovagok közé ajánlásos rendszerben lehet bekerülni. Jakab László dr. Nagy Sándornak, a Fejér megyei közgyűlés elnökének és Mészáros Norbert nemzetőr alezredesnek az ajánlásával léphetett a rend soraiba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lánglovagok reflektorfényben

Regionális tűzoltó versenyt rendezett Flórián napja alkalmából a győri tűzoltó-parancsnokság és az… Tovább olvasom