Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Szennyvízberuházás kétmilliárdból

Több mint kétmilliárd forintból épülhet meg a Győrszemere és Tényő szennyvízcsatornázása, valamint az összegyűjtött szennyvizek átvezetése a téti szennyvíztisztító telepre.
A projekt keretében felújítják és kibővítik a téti szennyvíztisztító telepet is, Tét és Gyömöre önkormányzataival együtt. A projekt előkészítő folyamatai megkezdődtek, közel 80 millió forint támogatást kaptak erre a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretéből.

Az előkészítő munkálatok során esedékes lőszermentesítés, régészeti felmérés, feltárás, munkálatai már lezárultak és ezzel egy időben megindult a műszaki tervezés is.

A közleményben az iroda rámutatott: a lakosság a beruházáshoz szükséges önrész megteremtése érdekében Víziközmű Társulatot hozott létre, amelynek megalakulásához minimum az ingatlantulajdonosok 67 százalékának csatlakozása volt a feltétel, azonban jelenleg már a tulajdonosok több mint 90 százaléka biztosította támogatását a megvalósuló projekt iránt.

Olvasóink írták

 • 3. szocdem 2009. december 04. 15:24
  „A törvény szerint a beruházás 50%-át az állam fizeti. Annyinak az 50%-át, mint amennyire "kalkulálják" a költségeket.
  Namármost:
  - a valós bekerülési öszeg felett állapítják meg a költségeket, amit egyrészt az állam, másrészt a lakosság tesz be a kasszába.
  - a kivitelezés utáni maradványon jól el lehet osztozkodni. Azt hiszem érthető miből telik a kötelező állami közfeladat ellátását végzőknek luxusra..
  - végül az ingatlantulajdonos, aki nyögve kifizette az ingatlan közművesítéséhez szükséges pénzt (beszállt az üzletbe) nem lesz tulajdonos, sőt, a szolgáltatásról szóló kormányrendelet idióta szövegezése miatt akár ki is zárhatják az ivóvízszolgáltatásból..

  Még mindíg itt tart Magyarország, 2009. decemberében.”
 • 2. uribe 2009. december 03. 11:55
  „Az biztos. A haveri vállalkozók dörzsölhetik a tenyerüket.”
 • 1. janika 2009. december 02. 18:25
  „Jó üzlet ez az nem is vitás!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutató tanítás Dunaszegen

A dunaszegi iskola bemutató tanításon és szakmai tanácskozáson látta vendégül a környező iskolákból… Tovább olvasom