Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 7°C | 10°C Még több cikk.

Szennyvízben egy bácsai utca

Szombaton kora délután érkezett a bejelentés a Pannon-Víz ügyeletére: Bácsán a Karinthy Frigyes utcában házak udvarába szivárog/ömlik be a szennyvíz.
Mint kiderült, a gyűjtővezeték szakadt be egy szakaszon, a teljes helyreállítás csak ma fejeződik be.

Tizenöt éve építették ki azt a csatornát, amely a galibát okozta Bácsán. Főgyűjtővezetékként három falu – Kisbajcs, Nagybajcs és Vámosszabadi – szennyvizét vezette le. Egyelőre nem tudni, pontosan miért, gyaníthatóan a földmozgások következtében Bácsán, alig másfél kilométerre a szennyvíztisztítótól a csatorna beszakadt.

Több háztartásban – a szerencsésekben – csak annyit észleltek, hogy a szennyvíz nehezebben folyik le, a Karinthy Frigyes utcában azonban már azt is pontosan tudták, miért. Ott szakadt be ugyanis a csatorna és ömlött ki a szennyvíz az utcára, volt, ahol a kertbe is. A Pannon-Vízhez délután négy óra tízkor érkezett az első bejelentés, a szakemberek a helyszínen annyit tudtak szombaton estig tenni, hogy négy autóval folyamatosan szállították el a vizet.

Másnap ideiglenes átemelőt építettek, amellyel délután két órára végeztek. A végleges megoldásra, a harminc centiméter átmérőjű csatorna cseréjére ma kerül sor, a munkák várhatóan hat órán át tartanak. Hátravan még ezután a fertőtlenítés és a többi helyreállító munka, ezzel szintén igyekeznek minél előbb végezni – ígérte a Pannon-Víz sajtószóvivője.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr: önkormányzati gyorsmérleg

Több mint hat és fél milliárd forintot, a költségvetés majd egyötödét költötte fejlesztésekre a győri önkormányzat tavaly. A legnagyobb tételt a közlekedési beruházások tették ki. Ingatlaneladásból ugyanakkor kevesebb pénz folyt be a tervezettnél. Tovább olvasom