Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Szennyvíz-beruházás készült el Écsen

Mintegy 360 millió forintból korszerűsítették a 11 Győrhöz közeli település szennyvizét tisztító écsi létesítményt.
A költségek négyötödét KEOP-pályázaton nyerte el a település - áll a szerdai projektzáróról kiadott közleményben.

Mint írják, a közel két évtizede elkészült létesítmény fejlesztésére a megnövekedett igények és a szigorodó környezetvédelmi szabályok miatt volt szükség; a kivitelezési munkálatokat a KEV-IM Konzorcium végezte el tavaly februártól, 19 hónap alatt. A munkák idején a telep mindvégig működött, mégpedig oly módon, hogy az elfolyó szennyvíz minősége ez idő alatt sem romlott.

A közlemény szerint a munka során kialakítottak két biológiai tisztítót, ezek kiszolgálására megépítettek egy új fúvógépházat, illetve homok- és zsírfogó berendezést telepítettek. Emellett átépítették a telepmeglévő műtárgyait, valamint megújították az itt működő technológiai gépészeti és irányítástechnikai eszközparkot.

Mindezek révén a telep kapacitása közel nyolcvan százalékkal, 12 ezerről 21,8 ezer lakossági egyenértékre emelkedett. "Így a fejlesztések eredményeként az érintett települések szennyvízelvezetése és hatékony tisztítása hosszú távon biztosított" - írják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2014: ők a DK jelöltjei a megyében

Győr-Moson-Sopron 1-5. számú választókerületekben ők képviselik a Demokratikus Koalíciót a 2014. évi parlamenti választásokon. Tovább olvasom