Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Szenkúti Károly: Lehet koalíció, de nem Gyurcsánnyal

A kormányzó koalícióból a kilépést megerősítette, és döntött a rendkívüli küldöttgyűlés összehívásáról az SZDSZ országos tanácsának ülése ma. Szentkúti Károly, a párt megyei elnöke nyilatkozott a kisalfold.hu-nak.

Az SZDSZ országos tanácsának tagjai a párt országgyűlési képviselői, kerületi és megyei elnökei, továbbá megyénként a tagság számától függően egy-két tag - megyénkből Szentkúti Károly és Kóczán Zoltán, a szabaddemokraták soproni elnöke - vett részt az ülésen délelőtt tíz és háromnegyed három között.

Pár perccel a befejezése után Szentkúti nyilatkozott lapunknak. Elmondta, hogy a fő téma a kormányzó koalícióban kialakult helyet értékelése, a párt ügyvivő testületének és parlamenti frakciójának a koalícióból kilépésről, a szabaddemokrata kormánytagok, miniszterek, államtitkárok visszahívásáról hozott döntése volt. Azt az országos tanács hosszú vita után megerősítette, mivel nem lát esélyt a korábban elfogadott kormányprogram megvalósítására. Ez a fő indok, de Horváth Ágnes egészségügyi miniszter egyeztetés nélküli menesztését is megemlítette a megyei elnök.Így, mindezek miatt már nem tudja vállalni az SZDSZ a koalíciós együttműködést az országos tanács szerint se, ahol arról is döntöttek, hogy április 27-re rendkívüli küldött-közgyűlést hívnak össze. Azon két napirendi pontot tárgyalnak.
Szó lesz április 27-én politikai helyzetértékelésről, az országos tanács döntésének elfogadásáról, miszerint nem javasolja, hogy a szabaddemokraták továbbra is részt vegyenek a koalícióban. Emellett az alapszabály módosítása lesz napirenden, ami szükséges a párt júniusi rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésének előkészítéséhez. Szentkúti magyarázata szerint a második rendkívüli közgyűlésre már új küldötteket választanak, szigorított szabályokat követve.


- Az is nyilvánvalóvá vált az SZDSZ számára, hogy az előrehozott parlamenti választás sem az országnak, sem a pártnak nem érdeke. Ezért politikai stratégiánkat az határozza meg, hogy a kisebbségi kormányzás alatt is támogatjuk az érdemi reformok megszavazását, biztosítjuk azok megvalósításához a szavazati többséget – szögezte le Szentkúti és hozzátette: lehet, kialakulhat olyan helyzet személyi változások nyomán, hogy megint politikai együttműködést kötnek az eddig kormányzó, most szétváló pártok. Elsősorban politikai feltételei vannak az újabb szerződésnek, de ahhoz személyi változások is szükségesek szerinte és azt is elmondta, ilyen újabb együttműködést az SZDSZ nem a jelenlegi miniszterelnökkel képzel el. Tájékoztatása alapján erről is szó volt a mai ülésen. Az újabb koalíciós szerződés létrejötte is alternatíva a megyei elnök szerint, de arra április 30-a előtt kevés esélyt lát.

Az SZDSZ megyei szervezetének álláspontjáról fontosnak tartotta elmondani, hogy meg kell vitatnia a pártnak egy új stratégia kialakítását, mert a kialakult helyzetben, a népszavazás eredményét figyelembe véve nem politizálhat ugyanúgy, mint eddig. Úgy véli, tudomásul kell vennie a szabaddemokratáknak, hogy jelenleg a társadalmi, a politikai környezet olyan, hogy nehezen fogadja a reformokat. Ezért szerinte érzékenyebb politizálás kell és erről meggyőződése alapján mindenképp tárgyalni kell az áprilisi küldöttgyűlésen.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. widéki 2008. április 07. 12:45
  „Ki a tököm ez a balfék aki nyilatkozgat itt az érettségizős képével ostobaságokat?!”
 • 21. antalszabo 2008. április 07. 12:00
  „Nos én sem vagyok oda sem az mszp - ért, sem a szdsz - ért.De Orbánért sem!! Azt nem értem, hogy az szdsz, ha neki nem úgy táncikál az ország miniszterelnöke, ahogy nekik tettszik, rögtön menesztenék.
  Ezt Kunce még el tudta érni Meggyesivel, de most nem hiszem, hogy az mszp megválna Gyurcsánytól.
  Ha kell, az mszp egyedül kormányoz, csak a kérdés az, milyen áron?
  Nagy a kapkodás, süllyed a hajó.”
 • 20. csambo 2008. április 07. 10:56
  „Nem lehetne egy friss képet feltenni erről a szerencsétlen szadeszesről, mint egy 20 évvel ezelőttit?”
 • 19. csingiz 2008. április 07. 07:58
  „A kijelentés tény.Nem kellett volna nagyarcúskodni...A jogalap viszont valós !!!!”
 • 18. joco1 2008. április 07. 05:42
  „Bocsi de kimaradt: más országból szavazok "behozatala" a fidesz "tervezette" volt. Tudod nagyhoho: volt egy fidesz alvezér aki a kettős állampolgárság "megadásával" azt akarta elérni- és ezt ki is jelentte-,hogy a több millió ujállampolgárral fidesz "20 évre bebetonozza magát a hatalomba"”
 • 17. joco1 2008. április 07. 05:37
  „nagyhoho:kár volt hozzászolnod, ha csak a verbális tojásdolásra van "eröd".Lehet "örülni", hogy felbomlott a koalicio, de nyiltan zsidozni -ráadásul- hüly(j)eséget irogatni(szavazás), az már egy kicsit sok.Ja és "ken" is csak egy "ilyen" hozzászolásra várt és már "egyböl" reagált. Hajrá sz.jobbos csak jelzös reagálásokat ismerő, tényeket mellőző reagálok!”
 • 16. ken 2008. április 06. 22:12
  „Tökéletesen egyetértek az előttem szólóval.”
 • 15. nagyhohó 2008. április 06. 09:06
  „Az a baj hogy ezek egész Izraelt idehozzák szavazni 2010-ben.
  Mindenre képesek.
  Jól van 621! Megírtad! Nekem már nem kell.
  Akadékoskodó,túlokos,semmitnemcsináló élősködő!”
 • 14. sziszifusz 2008. április 06. 07:17
  „Tehát a koalícióról egy törvénytelen testület/26 -al több cédula mint aláírás / és majd egy új - törvényes -a saját belső személyi kérdésekről!
  Elvégre első az ország érdeke!
  Én meg szellemi fogyatékos vagyok!De azért - nem szabad elfelejteni - választópolgár!”
 • 13. 621 2008. április 06. 07:16
  „Na végre. Megmondta a frankót az aki mikor - ma sem értem miért - Stipkovits alpolgálmesterré tett, a négy év alatt az égvilágon semmit nem csinált csak pofázott, fogadta se.g.gnyalója nyalakodását, ha a minkahelyén (??!!) keresték a polgm-i hivatalban volt, ha meg ott keresték akkor a múzeumban. Egyébként meg horgászott és lopta a napot...
  Egyébként tudjátok mi lesz belőletek szdsz egy előrehozott választás után? 0,2 %-os párt!!! Ez lesz a valós hely ami megillet egy ilyen semmit esm tevő de állandóan pofázó párt(??)ot..”
 • 12. sumer 2008. április 06. 01:12
  „A szadesznek annyi. Be kell valljam a Kuncét szerettem, jókat röhögtem rajta, tényleg poénos pali volt. De Kókán nem tok röhögni b... meg. És ez nem jó nekünk.
  Az említett urat még soha nem hallottam úgy említeni, hogy a neve környezetébe ne fordult volna meg valami negatív jelző. Szerintem mindenki utálja. Persze azt is hallottam nem egyszer. "Erre tessék alpolgármester úr." "Mit parancsol alpolgármester úr?" "Honnan nyaljuk ki az alfelét alpolgármester úr?"”
 • 11. nagyhohó 2008. április 05. 22:57
  „Na mikor ez a fotó készült még nem gondolta hogy ilyen sikertelen,
  ember lesz a politikában.(kb érettségi kép)
  Örök vesztes volt mindenben,amibe csak belekapott!”
 • 10. ken 2008. április 05. 22:47
  „Egyszerűen vicc, hogy egy ilyen 2 %-os törpepárt akarja irányítani az országot, a kormányt, a legnagyobb kormánypártot. Kóka és Gyurcsány kivégzik az SZDSZ-t és az MSZP-t. Egyik társaságért sem hullatok meg krokodilkönnyeket, de tényleg annyira ostobák a baloldali szavazók, hogy nem veszi észre, mit művel ez a két mesüge a szocialistapárttal?”
 • 9. pan.cser 2008. április 05. 21:50
  „A SZDSZ áldásos működése látszik az egészségügy zűrzavarában az iskolai erőszakban, az ostoba bolognai förmedvény alkalmazásában, a deviáns magatartási formák elterjedésében, a drogban, a házasságok szétesésében, a legtöbb káros társadalmi folyamatban. Az SZDSZ hulljon végre a semmibe!”
 • 8. Szadesz 2008. április 05. 21:07
  „Magyar Bálint kérésére, taktikai megfontolából, kikerült az országos tanács által elfogadott szövegből, hogy az SZDSZ célja az előrehozott választások elkerülése. index.hu
  na most akkor mi is van?
  Én hülye, meg a kisalfölddel kezdtem a lapszemlét :)”
 • 7. Szadesz 2008. április 05. 21:02
  „Az országnak miért nem érdeke az előrehozott választás, Karcsi? Vagy ti vagytok az ország? (egyébként nem sok az a 2%)
  Egylbklnt úgy tűnik, a Kisalföldnél bejött a reform! Ne öregítsük az embert! :)”
 • 6. á-kos 2008. április 05. 20:56
  „Hát igen,odalesznek a jó állások,befolyások...Hazafiakat a kormányba!”
 • 5. sumer 2008. április 05. 20:19
  „Milyen párt? Kik azok az SZDSZ? Hehehe. El kell majd menni dolgozni.”
 • 4. csingiz 2008. április 05. 18:47
  „Ja..Konstruktív ellenzék..,meg kivülről támogatjuk a kormány érdemi, az országot előrevivő lépéseit..Cs.I. pártvezér 98-körül szinte szóról-szóra ugyanezt a szöveget nyomta.Az is fel akarta találni a fából-vaskarikát...Hát csak előre a miépi úton! Különben nem semmi pali ez a St.Kuti et. Ez semmit nem öregszik, vagy ez az óvodáskori fotója??”
 • 3. revü 2008. április 05. 18:28
  „Ez a Szentkuti egy darab ... (moderálva, a szerk.)!”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drogterjesztő hálózatot számoltak fel

Győr - A Győrben csütörtökön kora este elfogott V. Zoltán mellett – akinek az autójában egy… Tovább olvasom