Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

SZEN 2015: A Quimby Győrben is eltemette Ganxsta Zolit

Ezrek buliztak a Széchenyi Egyetemi Napokon, ami vasárnap hajnalban ért véget. Az utolsó este Quimby-koncerten egyesültünk.Szombat

Magamban csak Quimby-infúziónak nevezem azt az érzést, ami a zenekar koncertjei alatt elragad, amikor a dalszövegekkel együtt kikiáltok minden feszültséget, elengedek minden bajt. A SZEN utolsó napján is megkaptam az infúziómat, köszönet érte.

Ahogy azért is, hogy az egyetemi rendezvényen a három nap alatt tucatnyi élő zenekaros koncertet élvezhettünk. Kiss Tibi is mondta a győri színpadon, és nagyon megfontolandóak a szavai: a közönségen múlik az élő zene, a magyar zenekarok életben maradása, csak az ő szívükön és persze, a pénztárcájukon.

Most jártunk először olyan Quimby-koncerten, ahol nem hangzott el a Most múlik pontosan. Ezen csak utólag méláztunk, s mintegy érdekességként említjük, merthogy hiányérzetünk nem maradt a buli után, az biztos.
Szólt az örök kedvenc Fekete Lamour, az Unom, a Don Quijote ébredése, a Legyen vörös, a Magam adom, a Sehol se talállak, a Kivándorló blues és nyilván még hosszasan sorolhatnám, merthogy két órán át megállás nélkül áradt a rock. Jó volt a közönség, jó, amikor az ismeretlen mellettünk tombolóval összekacsintunk, és együtt üvöltjük a dalokat.

Kárpáti József is elénekelte a Nice Day-t, igaz örömünkre. Varga Livius zseniális rapben, kongában, de akkor is, amikor a történeteit, poénjait, bölcsességeit meséli, utóbbihoz az isteni Kiss Tibi is hozzáteszi a magáét.  A dobok mögött a nemzet metronómja  Gerdesits ˝Faszi˝ Ferenc hatalmasat alakított. A koncert végén a billentyűs Balanyai Szilárd Livius hátán kötött ki, Mikuli "Fefe" Ferencről pedig kiderült, hogy egyre inkább George Clooney-hasonmás.

És mindenki hallotta már a Hasta la Ganxsta című dalt, amivel a Quimby a húszéves Ganxsta Zolee és a Kartelt köszönti? Érdemes! Ha még nem tudja, miről van szó, itt megnézheti a videoklipet is. (A szám sorait Gansxtáék legismertebb dalszövegeiből gyúrták össze, a klip pedig azért iérdekes, mert amellett, hogy Ganxsta temetésére komponálták, a hazai zenei élet számos képviselője szerepel benne.)

Ennél a koncertnél nem is búcsúzhattunk volna jobbal a nagyszínpadtól. Egyébként szombaton, ahogyan azt sejtettük is, nagy volt a korosztályos szórás: az egyetemistáktól egészen a nyugdíjasokig buliztak körülöttünk. A SZEN a városiakat és a környéken élőket is megmozgatta.

Quimby-t kértek a győri hallgatók, megkapják!Azoknak, akik délután tértek magukhoz a hajnalig tartó bulizás után, - de nemcsak azoknak - jelentjük, még két órájuk van, hogy összeszedjék magukat, mert 5 órakor jön a SZEN-re Lorán Barnabás és lesz ám ˝rednáá rednááá˝:
A Bridge parti élő koncertek sorozatát este 7 órakor a Wok kezdi, 8 órakor már a Muriel zenél. Majd 9 órától kezdődik a Quimby koncertje, amit az előzetes közvélemény-kutatás szerint a legtöbb fiatal szeretett volna a SZEN-en látni. Minden kívánságuk így teljesüljön! 

A Fish! fél 12-kor kezd a Bridge nagytermében. A Bridge alsó szintjén a Drop The Cheese zenéjére bulizhatnak. És ne felejtsük el, hogy ma is vár mindenkit a Bahnfhof, bulival.

Péntek

Amikor Beck Zoliból Márta lett GyőrbenEmlékezetes koncerttel búcsúzott Győrtől a Heaven Street Seven, utoljára szólt itt a Dél-Amerika, az Ez a szerelem, vagy a Gesztenyefák alatt. A zenekar 20 év után feloszlik a nyáron, addig is, aki teheti, menjen el egy fellépésükre, nem fogja megbánni. 

SZEN -  30Y, HS7 és nappali programok. Fotók: Hallgatói Média és Portálkezelő Csoport
További fotók itt >>

Ezen az estén még a Last Christmas is elhangzott, és az is belefért, hogy Szűcs Krisztián két szám között többször gabalyodott bele a mondataiba, mint nem. De mit belefért?! A közönség imádta az egészet: a poénokat, az énekest, és nyilván nem mellékesen a hangját.

Ezen az estén, egy elfelejtett verzénél a 30Y frontembere, Beck Zoli rohant a színpadra, hogy segítsen Szűcs Krisztiánnak a szövegben. De nem csak egy dal erejéig tartott a ˝vendégszereplés˝, ezután még az is kiderült, hogy valójában Zoli a Márta. Ezt a számot is közösen tolták. Ekkor már a végénél jártunk, s hiába játszott volna el még 40 számot a HS7, hiába bulizott még volna tovább a közönség a dalaikra, kegyetlenül eljött a búcsú pillanata. Hatalmas ováció kísérte le a színpadról a zenekar tagjait.

Az előttük fellépő 30Y-t is nehezen engedte el a közönség: a Sötét van című dal refrénjét még azután is sokáig együtt énekelték, hogy a színpad elsötétült. A hideg is kiráz, ha arra gondolok, milyen felemelő lehet ezt hallani egy zenekarnak. Megérdemelték, nagyon jó koncertet adtak. Az is jó, hogy a pécsi banda idén szabadtéren játszott, tavaly a Bridge nagytermében bokáig leizzadt mindenki a zárt helyen, nagy tömegben. Mondjuk, tény, hogy annak is van egy feelingje... :)Pénteken egyébként érezhetően kevesebben voltak a SZEN-en, mint tegnap. Talán az állhat a háttérben, hogy a mai fellépők más réteget mozgattak meg... Mindenesetre panaszra így sem lehet semmi ok, sőt. Azt még nem említettük, hogy idén az eddigieknél is színvonalasabb a vizuál- és hangtechnika. A nagyobb rendezvények is megirigyelhetnék ezt a minőséget.

Megnéztük azt is, milyen az a csendes diszkó. Egy szóval össze is tudjuk foglalni: csúcs. A belépéskor fejhallgatót kaptunk, kétféle zenei stílust váltogathattunk rajta. Eszméletlen jó ötlet, és kívülről nézve még viccesebb a történet: Miki egerekké változott emberek táncolnak, más-más ritmusra - csendben.

Fotók hamarosan.


Bogozd ki, hogy milyen az a csendes diszkó!Nézzük, mi vár ránk a SZEN második napján. A nappali programok már hajnali 9 órakor elkezdődtek, méghozzá egy nagyon ütős paintball és lasertag versennyel. Miben mérethetnek még össze a sportos fesztiválozók? Például darstban, csocsóban, beerpongban. Programfüzet itt.

Ezt figyeljék: Silent Disco is lesz ma! A program leírását idézzük:
szeretsz fülessel zenét hallgatni? Buliznál is így? Néznéd, ahogy többed magaddal csendben táncoltok az éjszakában? Akkor ne hagyd ki! Győrben az első Silent Disco-t rendezik a SZEN keretein belül. Két stílus vár mindenkit a kollégium előtti elkerített VIP területen. Fontos! A csendes disco a programfüzettől eltérő időpontban kezdődik: péntek 22 órától, és tart egészen hajnali négyig. Facebook-esemény itt.

A péntek esti élő koncertek sorát 19 órakor a The Immigrants kezdi a Bridge parton, utánuk jön a 30Y, és a régiós búcsúkoncertjét adó Heaven Street Seven lép színpadra 21.40-től.

A Bridge nagyteremben 23 órától Slam Poetry + Words Are Melodies, utánuk Sub Bass Monster következik. A Bridge alsó szintjén Metzker Viktória áll a dj pult mögé. És természetesen ma is lesz buli a Bahnhofban.

Csütörtök

Teltházas nap után Bözsi néni is előkerült23.58 -
"Hogy legyek én igazán gyengéd, amikor a feneked az én igazi gyengém?" - szólt a Halott Pénz slágere a SZEN-en. Ekkor már a koncert végénél jártunk, és rég nem aggódtunk azon, hogy a tömeg megreked a domboldalon: a sátorban benépesült a hátsó rész is. Jöttek a miniszoknyás lányok, a bőrdzsekis fiúk, élvezve a napsütést, egymást, a jó zenét, a tánclépéseket, az egyetemi élet most gondtalan szabadságát. Elvégre olyan jó fesztivállapot van!

A csütörtökre szóló napijegyek hamar elfogytak a helyszínen, ha tehát valaki későn kapcsolt, Járai Márkékról is lemaradt. Szóval egy jó tanács a következő napokra: amíg még lehet, szerezzenek jegyet!

Boldogságban ébredtem fel - Punnany Massif a SZEN-en. Fotók: Hallgatói Média és Portálkezelő Csoport
További fotók a koncertről a SZEN Facebook-oldalán >>

Bánkódhatnak, akik kihagyták a Punnany Massif koncertjét is: a szintén pécsi illetőségű zenekar brutálisan jó volt. Nem tudom, mi lehetett a levegőben, vagy hogyan álltak a csillagok, mert nem egyszer, nem kétszer élveztem már a koncertjüket, de a csütörtöki talán minden eddiginél jobban sikerült. Kifulladtan ugyan, de még meghajlásukon is nagyokat mosolyogtam, főleg, amikor Felcser Máté Axel Rózsának nevezte Lipics Gergő hegedűst.

A szabadtéri buli este tízre véget ért, tekintettel a környéken élők nyugalmára. A Cloud9+ már a Bridge nagytermében csapott a húrok közé.Noha csütörtökön alapvetően nem kellett sokat tolonganunk, és alig-alig léptek a lábunkra, arra a tömegre, lassú haladásra már most készülünk, ami szombaton lesz, a Quimby napján. De ne szaladjunk ennyire előre...

Elvégre Bözsi néni sem szaladt. Mint egy slusszpoén, úgy érkezett meg az éjszakába. Egy csendesebb helyen egyszercsak valaki elkiáltotta magát: Bözsi néniii. Innentől pedig nem volt megállás. (Nem a SZEN-hez tartozik, de muszáj megjegyeznem: hihetetlen, hogy már  55 ezer ember kedvei a Facebookon a Bözsi Néni itt a tyúk nevű közösséget.)


19.20 - Halott Pénzen vagyunk. Közérdekű közlemény: a sátorban még van hely, nem sok, de a dombról le lehetne még jönni :-)

Korábban

A kisalfold.hu is kiveszi a részét a buliból, szemezgettünk is a programok közül. 

Délelőtt 9 órától kezdődtek a nappali programok: labdarúgás, ingyenes egészségügyi mérések, tanácsok, véradás, tollas, maratoni aerobik, SZEHero akadálypálya futás, egyetemi rekordkísérlet, lábtenisz, sakkverseny, filmklub, csillagvizsgálás is várja az érdeklődőket.


A Halott Pénz énekese, Járai Márk győri származású, így van kötődésünk a városhoz. Előfordult már, hogy emiatt hogy az utazások alkalmával emiatt megálltunk a városban, annyi időre amennyire csak tudtunk. Nagyon örülünk, hogy ennyi koncertlátogató kíváncsi ránk Győrött, mindig nagyon szívesen jövünk játszani - nyilatkozta korábban a kisalfold.hu-nak Marsalkó Dávid. Interjú itt >>

Az élő koncertek sorát este 6 órakor a The Griffins kezdi a Bridge parton, 7 órakor jön a Halott Pénz, majd 8.40-től a Punnany Massif lép színpadra. A Bridge nagyteremben folytatódik a buli, 22.30-tól a Cloud9+ zenél, éjféltől a Bridge alsó szintjén Sikztah és Andro lesz. Tíz órától buli a Bahnhof-ban.

Részletes programfüzet itt lapozgatható >>

Korábban írtuk

A három napos rendezvényre hétezer látogatót remélnek (a sportprogramokra 1300-at) – nemcsak egyetemistákat.

„Győr városa és az Audi Motor Hungaria Kft támogatásával" - ez volt a leggyakrabban ismétlődő mondat szerdán a Széchenyi Egyetemi Napokat (SZEN) beharangozó sajtótájékoztatón a győri látogatóközpontban. Bár azt kérdésünk ellenére sem tudtuk meg, hogy mekkora összeget költenek a programokra, a háromnapos rendezvény színesnek ígérkezik, fiataloknak és magukat fiatalnak érzőknek nem érdemes hétvégi kirándulást szervezni április 23-tól 25-ig.

„Decemberben kezdődtek az előkészületek, a hallgatói kérdőívet 1500-an töltötték ki. A legtöbben a Quimbyt szerették volna, így április 25-én, szombaton ők lépnek fel a Bridge parton felállított rendezvénysátorban" - mondta Németh Gergő főszervező. Csütörtökön Halott Pénz, Punnany Massif, pénteken 30Y és Heaven Street Seven régiós búcsúkoncert, szombaton a Quimby után Fish! az élőkoncertes kínálat krémje.„A SZEN kiemelt rendezvény a város életében is" – hangsúlyozta Fekete Dávid győri alpolgármester, míg Lengyel Diána az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke azt erősítette, hogy nemcsak egyetemisták, hanem a városban és környékén élők szórakozása is. Fűke Géza, Győri Filharmonikus Zenekar vezetője arról beszélt, hogy április 15-én, Symphonic Night címmel az egyetem aulájában filmzenei koncertet adnak az egyetemi napok bevezetéseként.

A rendezvénysorozaton extrém motoros bemutatóval, „fülhallgatós diszkóval", felnőtt játszótérrel, véradással, egészségügyi mérésekkel, csillagvizsgálással is várják az érdeklődőket. A sportprogramok már a 0. napon, április 22-én elindulnak, többek közt a püspökerdei futásra a városban élőket is várják. Idén újdonság az online jegyértékesítés és mobil applikáció is. Az egyetemi bérlet jövő keddig 4400 forintba kerül, onnantól 4700. Az egyetemisták napijegye csütörtökre és szombatra elővételben (április 23-ig) 3200, péntekre 2500 forint. A városi bérlet 6500 forint, a hétvégi jegy 5000 forint. Ők elővételben csütörtökre és szombatra 3700-ért, péntekre 3000 forintért kaphatnak napijegyet.

Minden további információ megtalálható a www.szenfeszt.hu oldalon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átverte a csaló csatornatisztító Győrben? Jelentkezzen a rendőrségen!

A 27 éves dunaföldvári gyanúsított több győri, belvárosi üzletben is pénzt csalt ki a dolgozóktól. Tovább olvasom