Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

SZEN 2014: több program, több vendég a győri fesztiválon

Az egyetem, a város és a gazdaság együttműködése - ennek fontosságát hangsúlyozták többen is a Széchenyi Egyetemi Napok szerdai sajtótájékoztatóján. Mert az, hogy a SZEN idén április 23. és 26. közöt az előzőeknél is színesebb programokat ígér, ugyancsak ezen összefogás eredménye.

Földesi Péter rektor arról beszélt, a jó egyetem ismérve az oktatás magas színvonala mellett az, hogy jó ott élni. A Széchenyi élhető egyetem, miként Győrött is jó élni. Ilyen közegben lehet csak vidám, értékeket teremtő, építő közösséget összehozni. Ehhez járul hozzá az egyetemi napok, melynek megszervezése kapcsán hangsúlyozta a hallgatói önkormányzat önálló munkáját.

Somogyi Tivadar alpolgármester kiemelte, a jó egyetem megléte a város elemi érdeke. Fontos az is, hogy az egyetemi hallgatók legjobbjai maradjanak Győrött. Örömmel üdvözölte, hogy a SZEN programjaival nyit a város, a városlakók felé, ezért is támogatják örömmel a rendezvényt.

A gazdaság szerepvállalása a már említett együttműködésben nélkülözhetetlen. Komlós Andor, a Leier Hungária ügyvezetője ennek kapcsán elmondta, a kormánnyal három hónapja megkötött stratégiai megállapodásuk értelmében szívesen támogatnak minden olyan aktivitást, ami hozzájárul a fiatalok jövőképének alakításához. Ami bizonyítja, itthon is lehet élni, s ami marasztalja őket a külfölddel szemben. Ennek szellemében írtak ki pályázatot építészhallgatók számára költség- és energiahatékony épületek tervezésére, és ennek szellemében segítik jelentős összeggel a SZEN-t is.

Ezt követően a hallgatói önkormányzat képviselői ismertették a programot. Németh Gergő céljaik között megemlítette, hogy a város lakóit is hívják a rendezvényekre, több résztvevőt vonjanak be a korábbiaknál, napközben több eseményt kínáljanak és a jegyárak maradjanak hallgatóbarátok.

Még egy fontos elem: idén a korábbinál nagyobb hangsúlyt kap a sport: a négy évvel ezelőtti 740 és a tavalyi 1045 résztvevővel szemben idén mintegy 1600 sportoló hallgatóval számolnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őz rohangál Győr-Adyvárosban, figyeljenek az autósok!

A győri Kodály Z. út -Szigethy A. út kereszteződésében egy őz rohant át az úton - jelezte… Tovább olvasom