Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

SZEN 2013 BLOG - A Tankcsapda újra lezúzta Győrt! - fotók, videó

Elbúcsúztunk a SZEN-től: tomboltunk Tankcsapdán, Ocho Macho koncerten és Dj Palotain is. Nagyot szólt a három nap, köszönet a szervezőknek!


10.43


A Tankcsapda lezúzta Győrt! - fotók: Cseh Róbert

Vasárnap 7.20
- Minden csoda három napig tart: a SZEN is a végére ért

Amikor szombat kora este -  sorban állás után! - bejutottunk a Bridge teraszára, hirtelen azt hittük, eltévedtünk. Az egyetemisták ˝eltűntek˝, vagy átváltoztak: helyüket átvették az igazi, kőkemény rockerek. Amerre láttunk, minden második ember pólóján ott szerepelt a Tankcsapda felirat, aki pedig otthonról nem hozott ilyen szerelést, az a helyszínen vásárolhatott. 

CD-t, egyéb ereklyéket a Road rajongói is beszerezhettek a helyszínen. Persze a koncert ideje alatt erre nem hagyott időt az együttes, nem emlékszünk lazsálós pillanatokra. A sátor és annak környezete már ekkor  megtelt, sokszor moccani sem tudtunk. A Road idén is arra kérte a fiúkat, hogy kapják nyakukba a szép lányokat a erre a számra. Ezt meg is tették a párok:
Tankcsapda, Tankcsapda, Tankcsapda - skandálta a tömeg már a jóval a koncert előtt. Sejtettük, hogy atombiztos helyünket az első sorokban most elveszítjük, nem rajongván a pogózásért. Azért így sem szorultunk ki túlzottan és még volt is helyünk a mozgásra. Kollégánk hátul állt, onnan ezt lehetett látni:


Lukács Laciék ezzel a számmal nyitottak, - 18-as karikás! -  nem kell túlmagyarázni, hogy miért, szerintünk nincs, aki ne értené az ˝aktualistását˝.

A Tankok aztán sorra vették az újabb dalokat,  a régi slágereket, és mi egyszer csak azt vettük észre, hogy a hangunknak smafu, azon már csak egy kis itóka segíthet.  A fesztivál húzóneve a Tankcsapda volt, az együttes ehhez mérten őrületesen jó koncertet adott.

(Lábjegyzet, mer baromira zavaró volt: akadtak percek, amikor a koncert élvezetéből az előttünk álló biztonsági személy sokat elvett. Még csak nem is azzal volt a nagy probléma, hogy a pogózókat igyekezett szétválasztani... Sokkal inkább az a stílus volt felháborító, amikor egy srácot a ˝grabancánál˝ fogva perdített meg és tolt kifelé. Mivel a fiú semmi ˝rosszat˝ nem tett melletünk, mindössze egy fél pohárnyi sör volt a kezében, és azzal akart előrébb jutni, nem is értettük ezt az agresszivitást...)

A Tankok koncertje után az Ocho Macho következett a nagyteremben. Megint volt ám össznépi szauna... de ugyanmár kit érdekel, hogy izzad mint egy ló, amikor Kirchknopf Gergő úgy énekel, táncol, és olyat játszik a zenekar, hogy váááááá, egész éjjel tombolnál velük :) Volt itt minden, a No Esta Bien-től az El Mundo Fantastico-ig bezárólag. Természetesen a Jó nekem sem maradt el, azt leginkább a közönség énekelte. Amikor már azt hittük, nem lehet fokozni és vége a koncertnek, a fiúk játszottak még egy, aztán még egy meg még egy számot. Imádtuk őket!

Az élő zene után levonultunk az alsó szintre, ahol Dj Palotaira pörögtek a népek, de minket sem kellett nógatni, hogy csatlakozzunk. A SZEN-t végül Dj Golyóval és némi retróval zártuk.

Búcsúzunk SZEN, köszönjük az elmúlt három napot. Reméljük, jövőre is legalább ekkorát szól majd a mini fesztivál Győrben!

Szombat, 15.28 -  Jönnek a Tankok!

Minden elismerésünk az egyetemi napok szervezőinek, támogatóinak, hogy ilyen neveket tudtak felsorakoztatni, elhozták a legtutibb zenekarokat.  Hatalmasat szólt a SZEN, minden eddigi percét élveztük...és még mindig nem beszélhetünk múlt időben!

Szombat este jön a TANKCSAPDA!A Tankok után  is jó, jó, jó, jó, jó de jóóó lesz nekünk! :)

15.10 - Az utolsó nap esti programja


19:00-19:30 WOK - Bridge sátor

20:00-21:10 Road - Bridge sátor

21:40-23:00 Tankcsapda - Bridge sátor

23:30-01:00 Ocho Macho - Bridge nagyterem

01:00-04:00 Dj Palotai - Bridge alsó szint

01:00-04:00 Dj Golyó - Bridge nagyterem


3.30 - Hajnali agymenés, avagy így buliztuk végig a péntek estét

Az utolsó bejelentkezésünk óta természetesen nem állt meg az élet, sőt: a SZEN péntek estéje ott folytatódott, ahol a csütörtöki véget ért. Röpke pillanatokra hagytuk csak el a színpad előtti sorban atombiztossá vált helyünket: lecsekkoltuk, a barátok hol tartanak az alkoholos italok fogyasztásában, illetve kerültek-e már olyan fesztivállapotba, ami nekünk helyből megvan. Az eredménnyel elégedetten visszatértünk a pódium elé.

Dombóvári István kellően megmozgatta a rekeszizmokat. Egy fiatalember óvatlanul épp akkor kortyolt a söréből, amikor robbant a humorista egyik poénja. A kiköpött sör a talajon és a szomszéd cipőjén landolt... A malőr hamar feledve lett, utána mindenkit a horkolás témaköre foglalkoztatott Dombi anekdotái nyomán.

A stand up comedy után az Óriás  lépett a színpadra, bemelegítve a közönséget a Supernemre.

Papp Szabiék elképesztően jók voltak, ment is az őrjöngés a jelenlévők soraiban. A Supernem dalaira beindult a pogózás, csajokat emeltek fel a fejek fölé és adták őket kézről kézre.Mindezt érzésünk szerint a Vad Fruttik fokozni tudták. Kiváló zenészek a csapatban, Likó Marcell frontember zseniális karakter, brutál jó hangja mellett poénjaival is aratott. Részünkről minden feszültségét kiüvöltöttünk magunkból, amikor elhangzottak a  következő sorok: "Szóljá' má' muternak, dobjon le szotyira pénzt...˝, a ˝Fáj a fejem, a szívem túl nagy...˝, a "Lehetek én is az az egy...˝- hogy csak a legismertebb dalrészleteket említsük.

Likó Marcell egyébként megfogalmazta azt, hogy mitől is olyan nagy durranás az idei SZEN. Úgy véli, a főiskolai bulikon országszerte a legtöbbször  az történik, hogy meghívnak egy playebackelő ˝szárt˝ és kínálnak valami ˝fantasztikus˝ italakciót. Ehhez képest a SZEN teret ad az élő zenének, igazi fesztiválhangulatot teremt. Reméli, ez a kezdeményezés több helyen is gyökeret ver majd.

A pénteki koncerteket a Heaven Street Seven zárta, a Bridge nagytermében a csütörtöki 40 fok helyett csak 32 volt érzésünk szerint :) A forró hangulat elsősorban a HS7 kiváló szereplésének tudható be, másrészt gondolunk csak a terem levegő-hiányos állapotára.

Összefoglalva: király a buli, várjuk a folytatást!

 
16.45 - Lehetek én is, lehetek én is.... aki ma is nagyon-nagyot fog csápolni erre :)14.57 - Mire számíthat, aki 18 órára a Bridge partra jön? Dombiraaa!! :))

14.40 - Lássuk, mi vár ránk még ma, azaz pénteken:

15:00-16:00 Alfa Kutyaiskola bemutatója
16:00-17:00 Győri Nemzeti Színház szinkronos show műsora
17:00-19:00 Mackókészítés - Készítsd el a saját kabaládat!
17:00-21:00 Gold sprint páros bicikli verseny
17:30-18:50 Cycle me home - filmvetítés
19:00-21:00 Film club
19:00-22:00 Csillagvizsgálás
22:00-03:00 Esélykiegyenlítős (fröccs) kidobós

18:00-19:00 Dombóvári István - Stand up comedy
19:00-19:30 Óriás
20:00-21:10 Supernem
21:40-23:00 Vad Fruttik
23:30-01:00 Heaven Street Seven

14.10 - A palacsintákat természetesen mi is kóstoltuk, jól jött egy-egy adag a koncertek közötti pihenőben. Kettő darab palacsinta együtt 150 forintba került, lekváros, kakaós, pudingos ízekben kapható. Nyammm, igen finom volt.

 Itt találtok sok-sok képet a csütörtöki buliról >>
Eddig csak a szépre emlékeztünk - mert valóban jól érezzük magunkat a mini fesztiválon-, de meg kell jegyezni:  a Punnany Massif fergeteges koncertje után valósággal egymásba csimpaszkodva tudtunk csak kijutni a sátorból, és nem elbucskázni az emelkedőn, miközben jobbról balról lökdöstek. Részben, mert szabad helyből nem akadt sok, - a palacsintasütés sok teret foglalt - részben mert mindenki egyszerre indult felfelé, kifelé... Szóval jobb betartani: lassan járj, tovább éLsz! :)

12.45 -
A rekordkísérlet vége: 21.556 palacsinta. Ha ezt meg akarják dönteni, akkor 24 ezer körüli palacsintát kell majd sütni.

24 órás palacsintasütés Győrben. Fotó: Cseh Róbert


12.05 - Ünnepélyesen bejelentjük, hogy sikerült a rekordkísérlet: a 24 órás palacsintasütésen már két órával ezelőtt  20.800 darabnál tartottak, már akkor túlszárnyalva a tavalyi eredményt. A végleges számot hamarosan megtudjuk.

Videó: Cseh Róbert


11.00 - Itt a piros, hol a piros, megmutatjuk a jetit: Péntek, 04:00 - Húhaa, nem semmi csütörtök este-éjjel áll mögöttünk, az együttesek mindent megtettek azért, hogy a SZEN első napja igazán nagyot szóljon. Amikor ezeket a sorokat pötyögjük, nyolc óra folyamatos tomboláson, csápoláson vagyunk túl. Volt itt minden: Eckü alsógatyában egy Jetivel ölelkezett a színpadon, a Punnany Massif élő zenekaros koncertjén csurig telt a sátor, a Brains fellépésén a Bridge nagytermében szaunáztunk. A negyven fokban ránk izzadt minden, csuromvizesen jöttünk ki oxigénért...

Most kicsit takarékra tesszük magunkat, némi alvás után beszámolunk a részletekről, palacsintasütés rekordkísérletről.

Csütörtök, 19.23 - Ahogy ígértük, itt az interjú Ecküvel:


videó: Cseh Róbert


17.50 - A Hősökből Ecküvel készítettünk videós interjút délután, a végeredményt hamarosan láthatjátok. :) Addig is nézzük a ma esti programot: 10 perc múlva, azaz 18:00-kor a Mary Popkids zenél a Bridge parton, majd 19.00-kor jön a Hősök, őket követi a Punnany Massif. 22.30-tól Brains a Bridge nagytermében. Éjféltől Sikztah veszi át a főszerepet, majd éjjel 02:00-tól Adam Denay következik.

Az időjárás a nyarat idézi, érzésünk szerint 25 fokban célozzuk meg a színpad előtti sorokat. Ígérjük, jelentkezünk majd a beszámolókkal, addig is hajrá SZEN, hajrá Győr, hajráááá fesztivállapot! :)


Eckü a Hősökből - fotó: Cseh Róbert
Eckü a Hősökből - fotó: Cseh Róbert


08.00 - Jó bemelegítésnek ígérkezik a SZEN a nyári fesztiválszezonra. Sorra csápolhatunk majd a legszuperebb együttesek koncertjein, megannyi programon rázhatjuk le a téli punnyadást.

A kisalfold.hu sem hagyja ki a mini fesztivált: interjúkat, beszámolókat, videókat szállítunk majd olvasóinknak.

Még a kezdés előtt a Punnany Massif együttesből Wolfieval beszélgettünk. Az idén tíz éves pécsi csapat csütörtök este lép színpadra, nem akármivel készülnek: - Május vége felé jelenik az új lemezünk, amiről elhozunk egy-két dalt Győrbe. Az albumról most nem árulnék el többet, a részletek maradjanak titokban. Szeretnénk a tőlünk megszokott minőséget hozni. Kaptunk pár kritikát is, ezeket szem előtt tartva pár dal erejéig visszatérünk az autentikus kezdetekhez.


Az évfordulós csapat többször koncertezett már a Bridge-ben. - Mindig fantasztikus a győri hangulat, akárcsak az ország más pontjain, aminek baromira örülünk. Szeretnénk is ezt megköszönni a rajongóknak, rengeteg energiát kapunk tőlük - mondta Wolfie.

Mára az együttes jó része csak a zenéléssel foglalkozik, természetesen nagyon sok a munka a háttérben is. Egy tíz fős zenekart nem könnyű összefésülni. Wolfie szerint sokszor pszichológia is szükséges, igazi ˝Csernusok˝ nevelkednek közöttük.

Wolfie egyébként úgy véli, az elmúlt évek alatt a színpadi rutinban fejlődtek a legtöbbet. Már nem rezelnek be, ha például nagyszínpadról kell tömeget szórakoztatni. Márpedig idén ez vár a  Punnany Massifra a VOLT nulladik napján is...

A fiúk fergeteges házibulival készülnek a soproni fesztiválra, összetoborozták a zenész-cimbiket: ott lesznek többek között a Hősök, az Irie Maffia, a Carbonfools, Kezdet-ék és a Mary Popkids tagjai, Takáts Eszti és zenekara, a Psycho Mutants, a Halott Pénz és a Köztársaság Bandája.

- Az az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy baráti kapcsolatot ápolunk a fent említett együttesek tagjaival. Azokkal is, akik gyerekkorunkban is a kedvenceink voltak, például Lovasival, Hajós Andrással.


Mint megtudtuk, a fesztiválok mellett  rengeteg fellépés vár a Punnany Massifra, folyamatosan hallatnak majd magukról nyáron is. Az új albummal együtt ez az év igazán az övék lehet...

Olvasóink írták

 • 20. Mankapunka 2013. április 22. 16:14
  „Én csak azt írtam, hogy a legalja, nézd meg, csak olyan hallgat ilyen zenét, akit gyerekkorában kirekesztettek világéletében, és az életérzését megtalálta benne.”
 • 19. kikelet_ 2013. április 22. 08:03
  „Mankapunka: szakértsél mester, mi a piramis csúcsa? Az industrial techno? :D”
 • 18. Mankapunka 2013. április 22. 00:27
  „Rock a zene legalja, nem véletlen, hogy ott volt a nemzet csótánya is.”
 • 17. VJack 2013. április 21. 20:12
  „16. - ...hát, olyan "nénéknek" való rockzene. :)”
 • 16. Tündenéne 2013. április 21. 17:11
  „A zene jó volt, élőben hallottam mindent az ablakomból :) azért egy fokkal jobb, mint reggel 6-kor az építkezésre jövő gépek zaja és pora...”
 • 15. tricse 2013. április 21. 11:12
  „Mondjuk szívesen elcserélném havonta egy ilyen zajra a szinte mindenestés hajnalig tartó tucctuccot meg bummbummot ami a nádorvárosi vendéglátó egységekből idehallatszik!”
 • 14. kikelet_ 2013. április 21. 10:30
  „"igazi, kőkemény rockerek" Tankcsapdán, jó vicc :D”
 • 13. VJack 2013. április 20. 23:28
  „12 tricse . Ja. Szerintem használjanak LSD-t, az fokozza az érzékelést, ha nem jó a fülük. Vagy hallókészülék... nem kidobott pénz, később úgyis szükségük lesz rá. :) S nem a <moderálva> hanegerőt kell olyan szitre tenni, hogy az egész város ezt hallgassa. Én is szeretem a rockzenét, de ez azért annyira nem jó, hogy este 9 után toleráns legyek vele.”
 • 12. tricse 2013. április 20. 22:59
  „Azért most már kezd a tköm tele lenni így este 11 felé az ablakomon bedübörgő zenével! Nádorváros közepén mintha itt lenne a buli az udvaron! Toleráns vagyok szeretem a rock zenét de ennyi elég volt mára!:)”
 • 11. torabora 2013. április 20. 20:35
  „9 mit irigyeljen rajtatok?szánalmasak vtok már most!elisszátok a maradék semmi szürkeállományotokat,mások bankszámlája rajtatok zsírosodik!ébresztő!!!”
 • 10. Csetneky 2013. április 20. 19:40
  „8.

  Eriggy komám felvételizni!

  Egyébként jogos, a narkót kivéve nekem is bejött. Na, mondjuk a kefélés csak a nőneműekkel. :)”
 • 9. OCC 2013. április 20. 17:57
  „8. bellotto 2013.04.20. 17:17

  Irigység átka.........”
 • 8. bellotto 2013. április 20. 17:17
  „Sajnos az egyetem( nem csak nálnk), 5-7 évig tartó ivás , narkó, kefélés mindenki-mindenkivel, . Szóval ezt kell a dolgozó embereknek finanszírozni. A tisztelt végzettek az első világos pillanatukban itt hagyják az országot.”
 • 7. acsali 2013. április 20. 08:12
  „Jó ez a vendéglátós játék, hiszen legtöbbjükből majd pultos lesz valamelyik hazai vagy külföldi szórakoztatócentrumban.”
 • 6. torabora 2013. április 20. 07:07
  „Az állandó daj-daj ez a lényeg.”
 • 5. Mankapunka 2013. április 19. 13:07
  „Kutyász Zámbó Jimmyn nevelkedett, na!”
 • 4. acsali 2013. április 19. 12:56
  „Mi lett a sorsa a 20800 palacsintának?”
 • 3. nitrocircus 2013. április 19. 11:00
  „Agyhalott? Látszik mennyi számukat hallgattad végig eddig :S Az agyhalottat amúgy is egybe kell írni..ha már kötözködünk. Szerintem értelmes zenekarok értelmes, aktuális zenével/szöveggel. Ha nem tetszik, nem kell hallgatni.”
 • 2. drKotász 2013. április 19. 10:37
  „Sok agy halott zenekar ez kell nekünk.”
 • 1. Mankapunka 2013. április 18. 11:16
  „Massif, azért egy Tulajdonnévre figyeljünk már oda kérem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítják a 83-as főutat Pápa és Győr között

A beruházás nyomán gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés Pápa és Győr között. Tovább olvasom