Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szén-monoxid-jelzőt adott át a megyei katasztrófavédelem óvodáknak, iskoláknak

Szén-monoxid-jelzőt adott át 45 iskolának, óvodának a megyei katasztrófavédelmi igazgató csütörtökön. Videó.

A megyei katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megnyitójaként a felsorakozott csapatok előtt adott át 45 bölcsődének, óvodának, általános iskolának szén-monoxid-jelző készüléket Sallai Péter ezredes igazgató. Mint mondta, a gyerekek alapvetően érzékenyek saját biztonságuk kialakítására.

– El tudtuk mondani nekik, hogy az önvédekező képességhez a megelőzés éppúgy hozzátartozik, mint ahogy árvíz idején hogyan kell a homokzsákot rakni. Így hazatérve átadhatják a tanultakat szüleiknek, s a következő fűtési szezont már szén-monoxid-jelzővel felkészülten várhatják – jegyzete meg Sallai Péter.


Videó: Oxygen


Miután az elmúlt fűtési szezonban sok CO mérgezéses eset történt, a januárban megalakult tűzmegelőzési bizottsággal közösen az igazgatóság eldöntötte, hogy a szabadtéri tüzek visszaszorítása mellett a szén-monoxid mérgezések megelőzésére helyezi a hangsúlyt. A szükséges pénz előteremtését követően 45 érzékelőt vásároltak, s úgy döntöttek, hogy a megyei iskolák, óvodák, bölcsődék kapják a műszereket.

A börcsi Pitypang Napközi Otthonos Óvodába is felszerelhettek egy, az igazgatóságtól kapott CO-érzékelőt.

– Örülünk neki, hiszen szükség lehet rá, s fokozott biztonságot ad a gyerekeknél. Nagy az épület, több helyiségünk van, fontos, hogy a gyerekeket biztonságban tudjuk – mondta Sági Anett óvónő.

A börcsi Pitypang óvoda gyermekei még nagyobb biztonságban lehetnek, köszönhetően a tegnap átvett CO-jelzőnek.

Szén-monoxid-mérgezés számokban: A megyében tavaly 11 CO-mérgezéses eseménynél avatkozott be a katasztrófavédelem, 26 ember szenvedett enyhébb mérgezést. A „csendes gyilkosnak" nevezett gáz miatt idén 11 esetben kellett beavatkozni, egy ember meghalt, 19 szenvedett különböző fokú mérgezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

800 tonna zugszemetet vittek el tavaly Győr területéről - videó

Több mint tízmillió forintot költ idén a Győr-Szol az illegális hulladéklerakók felszámolására. Tovább olvasom