Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Szemüvegek hajléktalanoknak

A likócsi Segítőház idős- otthonában 120 hajlék- talan látását vizsgálták meg, a szemüvegeket ajándékba kapják.
Hétvégén átalakult a likócsi Segítőház idősotthona, ahol az Első Győri Lions Club és az Optiris Kft. munkatársai összesen 120 hajléktalan látását vizsgálták meg.

A tapasztalatok szerint a hajléktalanok látása rendkívül rossz, többségük nem fordul időben szemészhez, vagy ha igen, a szemüveg kiváltásáig már csak a borsos ár miatt sem jutnak el. Az Első Győri Lions Club a mosonmagyaróvári, illetve az osztrák brucki testvérklubbal karöltve enyhít némiképp ezen a gondon.

– A többféle adományba kapott keret Gero Hansnak köszönhető, a mosonmagyaróvári kollégák közül pedig dr. Hamar Péter segített abban, hogy a jó szándék mielőbb célba érjen – tájékoztatta lapunkat a hétvégi „nagyvizitet" koordináló dr. Kéry Klára szemorvos. – A szemüveglencséket az Optiris Kft. adja, a munkatársaim pedig szívvel-lélekkel dolgoztak.

Dr. Fisi Gabriella, dr. Lendvai Emma, dr. Haraszti Judit és Kéry doktornő tapasztalatai szerint a negyvenes-ötvenes korosztály jelentkezett zömében a lehetőségre, de a hétvégén is dolgozó szakemberek a Lions klub védnöksége alatt mindenkit megvizsgáltak. A következő napokban, hetekben a szemüvegeket elkészítik és személyre igazítják.

Kisséknél a férj és a feleség is szemüveges. Otthonlakók, ám a nyugdíj minden forintját be kell osztaniuk, így nagy segítségnek tartják a mostani lehetőséget.

– Saját könyvtárunk van, a napilapokat pedig behozatjuk – közölte Kiss Lajosné. – Szeretünk olvasni, jobban telik az idő, meg aztán kíváncsiak vagyunk a világ dolgaira. Ez az ajándék így bárminél többet ér.
Polgár S. Tiborné, a likócsi idősotthon vezetője a lakók és a munkatársak nevében is örömmel üdvözölte a karitatív akciót. Mint mondta, az idősek nehézkesen vagy egyáltalán nem jutnak be egy-egy előjegyzett vizsgálatra, beszállításuk is problémás. A helybe érkező, szinte kivételes segítség az ünnepek közeledtével olyan örömteli esemény, amire jó szívvel várnak és nagyon köszönik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakozás a kamionok ellen

  Tovább olvasom