Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szeméthegyek a Kossuth utcában

A korábbi konténereket műanyag hulladékgyűjtőkre cserélték Győr-Újvárosban.
Nyilvánvaló, hogy nem elégséges az űrtartalmuk, emiatt a felgyülemlett szemét elcsúfítja például a Kossuth Lajos utca képét.
A sajtótól kért és vár segítséget Kalmár Ákos győri önkormányzati képviselő. Tegnap a Kossuth Lajos utca 30. számú ház előtt, az utcán tartott röpke tájékoztatót. Jelesül azon a helyen, amely szemlélteti Újváros képviselőjének gondját. A Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) májusig heti három alkalommal szállította el a kommunális hulladékot a városrészből, egy alkalommal térítették meg a társaság munkáját, aztán a szükséglethez igazodva további két alkalommal is elment a cég a kerületbe kihelyezett hulladékgyűjtő konténerekért. Májusban a konténerek helyett 60 literes műanyag edényeket helyeztek ki, és a társaság, ahogy erre a szerződése szól, hetente egyszer szállítja el a hulladékot. Kiderült, ennél többre lenne igény. Így aztán ami nem fér a gyűjtőedényekbe, azt a családok a gyűjtőedények tetejére rakják, több emelet magasságban.

A képviselő elmondta, a Komszol ügyvezető igazgatója, Kovács Barnabás készségesnek mutatkozott, hogy a jövőben is – ha szükséges – hetente kétszer szállítanak a Kossuth utcából, ám mivel az Inszol rt. kezelésében lévő lakások szolgáltatásáról van szó, ez utóbbi cégnek kell kérnie a szállítások megkétszerezését. A Komszol mindenesetre felvette a kapcsolatot a szintén önkormányzati tulajdonú Inszol rt.-vel. A május végi kánikula megmutatta, milyen szükség lesz a képviselő által kezdeményezett intézkedésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körmenet püspöki szoboráldással

Úrnapi körmenetet tartottak vasárnap délelőtt a Szentlélek-templomban. Tovább olvasom