Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Szemetet szállítanak a lezárt hulladéktelepre Koroncón? A polgármester cáfol

Olvasónktól kaptunk levelet, miszerint illegálisan szállítanak szemetet egy lezárt hulladéklerakóhoz Koroncón. A helyi polgármester szerint ugyan munkagépek dolgoznak a területen, de szemétszállítás nem fordulhatott elő.


"Koroncón a Marcal parton lévő, korábban hivatalosan lezárt hulladéklerakó jelenleg éppen rekultiválás alatt van.

A rekultiválás kellős közepén a koroncói temetőből most is a régi hulladéklerakó helyére szállítják a szemetet" - írta portálunknak olvasónk.

"A rekultiválást végző cég emberei szerint jelenleg ez a hely munkaterület, így idegen járművek és személyek nem járhatnak be a területre" - folytatta tudósítónk.

Olvasónk állítása szerint egy traktor ennek ellenére mégis szemetet szállított a telepre. 

Hozzá kell tennünk azonban: a fotók készítésének dátumáról portálunk nem kapott információt.A kisalfold.hu az üggyel kapcsolatban megkereste Radicsné Kincses Máriát Koroncó polgármesterét.

"A Koroncó határában lévő hulladéklerakó rekultiváció alatt van. A szakemberek a terület feltöltését végzik. Az itt található hulladéklerakót megfelelően kezelik.


A helyszínen rendszerint munkagépek dolgoznak, tehergépjárművek pedig földet fognak szállítanak a telepre.

Az említett helyen több munkagép is dolgozik. Hulladékokat azonban biztos nem szállítanak ide. A szakemberek nemrég fakivágást is végeztek a területen" - tudtuk meg a polgármestertől.

"Az egészen biztos, hogy a szemétszállítás megszűnt. Az említett hulladéklerakó munkaterület, ahol több faluban is végbemenő projekt keretében végzik el a lezárt hulladéklerakó megfelelő gondozását" - zárta szavait Radicsné Kincses Mária.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. vigaszsag 2011. február 25. 20:22
  „Hogy is van a mondás:
  Aki hazudik az csal, aki hazudik az lop...”
 • 23. vigaszsag 2011. február 25. 20:17
  „:p”
 • 22. noemi.szemethy 2011. február 25. 20:11
  „egyoldalú, irányított hírközlés :-(

  A vasárnapi misére beillesztek pár sort, hogy akinek kell, fel tudjon készülni /remélem a Kisalföld Szent Leckét nem moderál, főleg, hogy nem is én írtam, csak bemásoltam/:

  "Előkészület a szentgyónásra

  Szállj magadba és hívd segítségül a Szentlélek Úristent. Azután vizsgáld meg lelkiismeretedet. Ennek módja: Olvasd el figyelemmel az alább következő Lelki tükröt és minden kérdésnél kérdezd magadtól: Elkövettem-e utolsó gyónásom óta? - Ha nem, tovább mégy. a igen, akkor kérdezd magadtól:

  Tudtam-e (vagy legalább homályosan éreztem-e) akkor, hogy ez bűn lesz? - Ha nem, akkor nem követtél el bűnt, mert a bűn Isten parancsának tudatos megszegése; ám, amit az ember nem tud, azt nem teszi szándékosan. - Ha igen, akkor kérdezd magadtól: Akarattal követtem-e el? - Ha nem akarattal követted el, akkor nem volt bűn, mert a bűn Isten parancsának szándékos megszegése. - Ha tudtad is és akartad is, akkor bűnt követtél el. Ha tudtad (vagy homályosan érezted), hogy nagy (halálos) bűn lesz, és teljesen szándékosan követted el, akkor halálos bűn volt és akkor azt is meg kell kérdezned magadtól: Hányszor követtem el? - Ha nem tudod pontosan, mondd meg körülbelül, pl. egészben körülbelül ennyiszer, vagy hetenként (havonként) körülbelül ennyiszer. A lelkitükörben vastagabb betűvel vannak szedve azok, amik rendesen halálos bűnök szoktak lenni. De hogy te halálosan vétkeztél-e velük, attól függ: te tudtad-e, hogy nagy bűn és teljesen szándékosan követted-e el. - A bocsánatos bűnöket nem vagy köteles meggyónni, de okosan teszed ha ezeket is meggyónod.

  A lelki tükör természetszerűleg nem sorolhat fel minden bűnt, gyónd meg azt, amiről lelkiismereted vádol, ha nem is találod meg azt a lelki tükörben."

  vagy választható ez az út is:
  http://akinekvanfule.hu/index.php?id=bovebben&azon=49
  "A liberális kereszténység az, amikor megmagyarázom a bűnömet, és addig magyarázom, amíg eltakarom. ´Nem hazudtam, csak nem mondtam igazat. Van pénzem, csak nem erre.´ Mert Isten megért, gondoljuk. Mindent megért a kegyes hazugságot is. ´Megvettem ezt, nem kellett volna, mert ha Krisztustól kérem, megkapom. Igaz, nem kérdeztem az Urat, de ez nem akkora bűn.´ "”
 • 21. vigaszsag 2011. február 25. 19:58
  „Napjainkban már sorra buknak a korrupt politikusok, vállalkozók, telik velük a börtön.
  Vidéken még nem akarják elhinni, hogy előbb utóbb ide is elér a demokrácia, egyszer majd úgyis rákérdeznek a kétes dolgokra.

  Az illegális hulladék lerakás virágzó bizniszéből csurran-cseppen minden érintettnek a hallgatásért és egymás fedezéséért.

  Kezd gyanús lenni, hogy a Kisalföld is ennyire szorgalmasan védi ezt a csipet-csapatot :-)”
 • 20. vigaszsag 2011. február 25. 19:52
  „Vicces ez a Kisalföld :-)

  Amint bármi konkrét információ, bizonyíték elhangzik, azonnal moderálják.

  Jó biznisz a szemét, pláne ha sokba kerül a hivatalos lerakókba a beszállítás.
  Addig amig így van, senki ne csodálkozzon, hogy a vállalkozók, és akár az önkormányzat is az olcsóbb megoldást választják.”
 • 19. noemi.szemethy 2011. február 25. 19:38
  „miért jó, hogy pont azt moderálják ki, amiben a lényeg van?
  az eleje nélkül nem ér semmit a többi rész. Én vállaltam a nevem és azt is, hogy küzdünk a szemét ellen.
  Akkor a Kisalföld mi kifogást talált a szövegben, mi miatt kellett törölni???
  Maguk támadják a kormányt a sajtószabadság miatt? Hát ebben nem volt trágárság, semmi. Csak egy kis memoár.

  <moderálva>”
 • 18. noemi.szemethy 2011. február 25. 18:11
  „Hát látom, mások sem szeretik a szemetet a környezetükben :-( Mi sem.
  <moderálva>
  Manapság annyi film, mese, dokumentum film, kör e-mail szól arról, hogy szemeteljük tele környezetünket. És ez milyen következményekkel jár majd.
  Komolyan ezt szánjuk az utódainknak??? :-(
  Aki a szemét lerakás mellett van, csak nézzen meg pár képet indiáról, akár itt is:
  http://www.alternativenergia.hu/india-napi-165-millio-tonna-szemetet-termel/8779
  mi is ide tartunk? szemét helyek a folyókban, házak mellett? oszló tetemek a vízben???
  Ha kicsiben nem emeljük fel a hangunkat, csak sunnyogunk, az mire jó? Sok kicsi sokra megy. Ha megváltozik az emberek szemlélete, akkor szemét ügyben közelíthetünk akár Ausztria felé is, ne India legyen a cél.
  Itt Koroncón se, attól, hogy a polgármester asszony nem látja ezt az ablakából, attól még itt van a szemét! Bár minden valószínűség szerint már a föld alatt...
  És kérem, máskor ne állítson olyan dolgot a falu polgára szemébe, amit később megcáfol!”
 • 17. kriszton79 2011. február 25. 15:53
  „Tisztelt Szerkesztőség! Akkor most megpróbálom a véleményemet, tényekre alapozottan (ami ugye Önökre nem vonatkozik) és diplomatikusan megfogalmazni, hogy ne bökje az Önök szemét. Bár elvileg demokratikus államban élünk, mikor szólásszabadság van, ez erre az újságra nem vonatkozik. A Tisztelt Polgármester Asszony nincs annyira "bátor", hogy odaálljon az emberek elé, és vállalja, a tetteinek a következményeit, helyette tagad, és elküldi a hatóságot a vállalkozóhoz, és majd elviteti vele a balhét.
  Sajnos számomra úgy tűnik, hogy az egész vezetőség, és mozgatórugójának nem az az elsődleges célja, hogy szülőfalujukat felvirágoztassák, és egy modern, élhető, fiatalos élettel rendelkező falu legyen Koroncóból. Csak sajnos sem a képviselő testületi tagok, sem a Polgármester Asszony (DP) nem a tenni akarása miatt van ebben a pozícióban. Jelen állás szerint inkább törekednek arra, hogy egy szemetes, és fejlődni nem képes térséggé váljanak.

  Remélem a véleményem finomabb megformálásával nem sértettem senki önérzetét. Bár erre a helyzetre nagyon is ráillik, hogy az "igazság néha fáj".”
 • 16. táblánkívüli 2011. február 25. 15:12
  „Tisztelet Szerkesztőség!

  Köszönöm, hogy az egyik legértékesebb hozzászólást, Kriszton79-től törölték.
  Nem alkotnék erről a tettükről most véleményt...”
 • 15. halma 2011. február 25. 15:02
  „Hát igen...örülnünk kellene hogy próbálkozás van a környezetünk szebbé és jobbá tételére,de ennek a falunak ez is kevés.Ebbe is bele kell rondítson a T. Önk. Lesz itt valaha olyan polgármester,aki normálisan-az ittlakó EMBEREKÉRT végzi a munkáját és nem csak a zsebeit tömi?A felzárkózást kellene felgyorsítani,nem így visszaélni a kedvező lehetőségekkel,emberek életterét semmibe venni,a rakat szemét lerakását tiltott helyen engedélyezni.
  Ha eddig nem tudták megoldani a szemétszállítást,remélem ezután kötelezővé teszik nekik,úgy ahogy a lakosság is busásan megfizeti a saját szemetének az elszállíttatását.Ennek nem szabadott volna idáig fajulnia..szégyellheti magát az irányítás,nincs min csodálkozni,hogy egyre többen pártolnak el a kedves polgármester asszony mellől. Sajnos a bábuknak nem adatott tisztesség...Szomorú:(”
 • 14. vigaszsag 2011. február 25. 14:22
  „Azért kíváncsi lennék, ha a Győri Önkormányzattal kapcsolatban reppene fel a hír, hogy a saját szemetét a Kisalföld szerkesztőség kerítésének oldalába borogatja, akkor is ennyire selyemkesztyűvel bánnának-e velük, és szépítenék az ügyet...
  Már aznap vinnék a petíciót a városházára!”
 • 13. vigaszsag 2011. február 25. 14:18
  „Itt ís úgy vannak a saját körnezetük megóvásával, mint Regős Bendegúz a viselkedésével:
  "javulnék én anyám, de nem megy ez könnyen faluhelyen!"”
 • 12. táblánkívüli 2011. február 25. 14:03
  „A vállalkozó viszi el a balhét? Ugyan már! Miért vállal piszkos munkát? Kötelezővé tették vajon, pisztollyal a fejnél? Ő is sáros, mert belement ... és ki tudja miért.

  Baj van a testületben? Szomorú, de, mint tudjuk mindennek meg van az oka ... Ám itt a falu és falu pénze issza meg a mocskos levet majd. Sajnos. Olyan szép környék, annyi lehetőség rejlene benne, de így nem kihasználva lesz, csak lepusztítva.”
 • 11. karikas88 2011. február 25. 13:24
  „szerintem nem játsza :D”
 • 10. vigaszsag 2011. február 25. 12:55
  „A nyak és a hozzá tartozó test(ület) egyharmada (a volt polgármester és az orvos) állítólag éppen a hetekben mondott le :-)
  Valószínűleg van éppen elég bajuk e nélkül is...

  Ha bármi is kiderülne, megint szegény szerencsétlen vállalkozóval vitetik el a balhét, a polgármester most is azok háta mögé bújva játsza a tudatlant...”
 • 9. karikas88 2011. február 25. 12:37
  „Ne bántsátok a Pógármesterasszonyságot! Ő csak a fej, a fejet pedig a nyak mozgatja ugyebár :)
  Egyébként a képek szerintem önmagukért beszélnek.
  Ha nem lesz szemétlerakó akkor is fogják hordani a mocskot a földút feltöltése címén.
  A gödrökbe beleteszik a sok szarságot majd behintik egy kis porral.
  Ez bevett szokás falvakban :)”
 • 8. vigaszsag 2011. február 25. 12:29
  „"fáj ez a vakság, mely uralja népem..."”
 • 7. vigaszsag 2011. február 25. 12:27
  „Erről eszembe jutott:

  http://www.youtube.com/watch?v=vz1LZaY-xHs

  :-)”
 • 6. vigaszsag 2011. február 25. 12:05
  „Egyébként nem lenne nehéz megállapítani igaz-e a szemétszállítás a rekultiváció alatt vagy sem.
  Ott vannak a munkagépek, amelyek amelyek beazonosíthatóak, és ott a traktor velük együtt a képen, amely látszik milyen irányba megy temetői hulladéknak álcázott rakománnyal.
  A munkagépek menetlevele alapján tudni lehet, mikortól-meddig vannak a helyszínen, a helyszín pedig szintén azonosítható, ott az egyik képen a szennyvíz átemelő.
  Ha bele nagyítunk a képbe, vannak már profi programok, amelyekkel beazonosítható a rendszám...
  Ehhez nem kell nyomozónak lenni.

  Egyébként mire számított bárki is?
  Persze, hogy cáfol a polgármester asszony, nem fogja bevallani önként, hogy ő hordatja oda a szemetet.
  A Kisalföld azt is megkérdezhette volna, hogy az önkormányzatnak kivel van szerződése a temetői hulladék elszállítására, és a cég számlái között van-e bármikor kifizetés hivatalos hulladéklerakó felé?!

  Cáfolni könnyű, a cáfolatot bizonyítani már sokkal nehezebb.”
 • 5. táblánkívüli 2011. február 25. 10:26
  „OldSpice, kérlek nézzed meg alaposan a képeket, s akkor talán észreveszed, hogy képek fentről készültek, nem a fűből hasalva. Hidd el lenne jobb dolgunk annál, hogy a szemetet szállító traktort és teherautókat tűrjük az ablakunk alatt. Arról nem beszélve, hogy ki tudja mit szállít, s mikor várhatjuk a patkányok látogatását a házunk körül. Ugyanis ez a szemétlerakó hely, ami a polgármesterasszony szerint rekultiválva van, alig pár száz méterre van az utcánktól.
  Ma is vitt egy piros teherautó törmeléket már kora reggel. Ez kérem a XXI századi rekultivációazság? De legalább cáfolni már tud a polgármesterasszony, reméljük intézkedni is megtanul a pályafutása alatt.

  Vigaszság, a beküldés dátuma: 2011.02.19. Ezen a napon készültek a képek is.

  Végül csak egy kérdés: Miért baj, ha legalább pár ember védné a már úgy is túlszennyezett környezetet?”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó gazdálkodás: rekord-haltelepítések

Fél évtizedet zárt le közgyűlésén a Szigetköz Horgász Egyesület, amely a válság időszaka ellenére is… Tovább olvasom