Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Személyes keresztút – szépséges oltárterítőkkel

Győr - A hitközösség örömére kivételes ajándékkal gyarapodott a Szentlélek-templom, ahol a vasárnapi szentmise keretében Benkovich Ferenc plébános áldotta meg azt a szépséges terítőt, amely nagyböjtben lila-fehér színeivel az oltárt díszíti. A különleges ajándék Fekete László hímző harmadik ilyen munkája.
A nem mindennapi darab három hónap munkája, készítője az a nyugdíjas özvegyember, akiről korábban már többször is írtunk. Az özvegy öt éve egyedül neveli unokáját, megküzdött közös boldogulásukért.

– Az unokám nevelése mellett a mások javára is hasznos tevékenységgel teljes az életem – fogalmazott Fekete László. – Az oltárterítő különleges munkát jelentett, de nagy szeretettel csináltam, s bízom benne, hogy a Szentlélek-templom hívei gyönyörködnek benne. A lila-fehér szín mellett egy kevés arany- és ezüstfonál teszi még különlegesebbé a hímzést.

A vasárnapi misét Németh Gábor atya celebrálta, ezt követően Benkovich Ferenc pápai prelátus szólt a hitközösséghez. Megáldotta az oltárterítőt és megköszönte Fekete László nagylelkű adományát.

Benkovich Ferenc atya a vasárnapi szentmisén áldotta meg a Szentlélek-templom új oltárterítőjét. Fotó: Harcsás Judit
Benkovich Ferenc atya a vasárnapi szentmisén áldotta meg a Szentlélek-templom új oltárterítőjét. Fotó: Harcsás Judit

– Az oltárról vesszük és kapjuk mi, hívők az élő Krisztust és merítjük az erőt. A terítő ilyen nemes célt szolgál, László barátunk élete a példa rá, hogy a legnehezebbnek tartott élethelyzetben is van remény, talpra
lehet állni, a szolgálat kapcsa pedig az az apostolkodó munka, amelyet Fekete László naponta végez.

– Rácsodálkoztunk erre a gyönyörű munkára, a jó Isten áldja meg az alkotót minden öltéséért – hallottuk Király Józsefné Teréztől és testvérétől, Magdolnától. Poór Józsefné nyugdíjas, ám évtizedekig fodrászként dolgozott. Beteg férjét ápolja, vasárnaponként mindig ott van a misén, így személyesen is köszönetet mondott a hímzőnek a nagylelkű gesztusért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolóház épül az egyetemnél

Győr - A Széchenyi István Egyetem parkolóépület terveinek elkészítésére írt ki a közelmúltban… Tovább olvasom