Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

˝Személyes kérdések állnak felmentésem hátterében˝

A győrújbaráti jegyzőt, dr. Tarjányi Tamást indoklás nélkül felmentette a képviselő-testület március 31-ével, a döntés okainak korábbi cikkünkben próbáltunk utánajárni. A munkaviszony megszűnéséről ezúttal dr. Tarjányi Tamás nyilatkozott a Kisalföldnek.
A győrújbaráti jegyző, dr. Tarjányi Tamás közszolgálati jogviszonyát rendkívüli ülésen, március 31-ével megszüntették – írtuk a minap (Kisalföld, 2011. április 18., 6. oldal, Indoklás nélkül felmentették a jegyzőt). Dr. Tarjányi Tamás legjobban az eljárás módját sérelmezi, és annak gyorsaságát, szerinte "ez méltatlan az önkormányzathoz fűződő kapcsolathoz, a többévi közös munkához".

Dr. Tarjányi Tamás úgy látja, hogy menesztésének hátterében „személyes kérdések" húzódnak meg.

"Valóban megromlott a viszonyom a polgármesterrel, s a képviselők úgy gondolták, hogy a személyes konfliktus hátráltatja a munkát. Ez lehet a felmentés valódi oka, a munkámról és a teljesítményemről ugyanis még a februári testületi ülésen is elégedettséggel szóltak a képviselők" – nyilatkozta.

A cikkben olvasható dr. Palla Roland alpolgármesternek a www.baratipont.hu-nak tett nyilatkozata, amelyben a testület által megszavazott adórendeletek nem megfelelő végrehajtásait említi a felmentés egyik okaként. Erre reagálva dr. Tarjányi Tamás elmondta: – Minden adóügyben megfelelően haladtunk, csúszások tavaly is voltak. A telekadó kivetésében volt elmaradás, mert ez egy új adónem, amit december 15-én fogadott el a testület, s csak február 22-én kaptuk meg a szükséges adatokat a földhivataltól. Mindeközben 14 millió forint elmaradt és hátralékos adót hajtottunk be a tavalyi év végén és az idei év elején.

Hozzátette: – Az egész hivatal becsülettel, tisztességesen dolgozott mindvégig. A kialakult helyzetet értékelve a felmentésem másnapján dr. Pék Szabolcs aljegyző is benyújtotta lemondását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarinvázió Ausztriában? Május1-én megnyílik az osztrák munkaerőpiac

Az osztrák munkaerőpiac május 1-i megnyitása után érkező magyarok közül várhatóan rengetegen bármilyen munkát el fognak vállalni, csakhogy Ausztriában dolgozhassanak. Tovább olvasom