Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Személyes ellentét vagy éheztetés?

Győr–Nyírkarász - Egy győri vállalkozó felelős az étkeztetésért a Szabolcs megyei Nyírkarászon. Megvádolták, koplaltatja a rábízottakat, lassan éhen halnak a település idősotthonában élők.

– Az országban számtalan helyen foglalkozunk közétkeztetéssel, a Szabolcs megyei településen tavaly októberben kezdtük a tevékenységünket. Szabályos pályázaton nyertük el a lehetőséget, a mi ajánlatunk volt a legkedvezőbb – kezdte Molnár Gábor, a győri cég vezetője. – Azt gondolom, nem az étkezéssel van probléma, nem mennyiségi és minőségi gondok adódnak, inkább a személyemet nem tudják elfogadni a településen. Számomra sok mindent elárul az, hogy a csütörtök délutáni rendkívüli testületi ülésen újra bizalmat szavaztak nekem a képviselők. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az igen kritikus önkormányzat jelenleg is csaknem 10 millió forinttal tartozik a cégünknek – fogalmazott.

– Elejétől fogva elleneztük, hogy az addig az önkormányzat üzemeltetésében lévő konyha vállalkozói kézbe kerüljön – mondta egy neve elhallgatását kérő nyírkarászi hölgy, aki első kézből ismeri a történetet. – Gyanítottuk, hogy ez biztosan nem lesz jó megoldás, de ennyi problémára nem gondoltunk. Már az első pillanatokban jelentkeztek a gondok, mostanra több száz aláírást gyűjtöttek össze a településen élők azért, hogy bontsuk fel a szerződést.

A szülők azt sérelmezik, hogy éhesek a gyerekek, s az idősotthon lakói is elégedetlenek az ellátással.

Nem személyi kifogás van a fiatalember ellen, hiszen senki nem ismeri és korábban sem ismerte őt, csak a szagos virslit és a romlott Túró Rudit nem szeretnénk megetetni az itt élőkkel. Ja, és repeta sincs sosem, addig, amíg itt volt a konyha, mindig volt legalább némi kenyér és vaj tartalékban. Csütörtökön valóban elfogadta a győri vállalkozó érvelését a testület és a hivatalos verzió szerint egyhangúlag kiálltak mellette. Én úgy tudom, a szülők ebbe nem nyugszanak bele, azt mondják, ha az ő szavuk ennyit ér csupán, akkor ezentúl azért küzdenek, hogy új választásokat írjanak ki Nyírkarászon – tette hozzá.

Idézet a panaszlevélből
„A nyírkarászi idősek otthonának (önkormányzati) lakója vagyok. Panaszomat és kérésemet ötven lakótársam nevében írom. Lassan éhen halunk, olyan rossz a koszt, hogy szinte ehetetlen. Öt hónapja folyik a harc az önkormányzat és a győri vállalkozó között. Az otthon vezetője harcol az öregek javáért, sajnálja az időseket, mert ő sincs megelégedve a koszttal."

Olvasóink írták

 • 4. ASHER 2009. április 17. 17:15
  „ejnye-bejnye pampus!!rosszalkodol?? hogyan is kepzelheted azt hogy az USA,gyartana "taposoaknakat"??
  Az csak uran bevonatu tankelharito lovedekeket,phosphor tartalmu bombakat,napalmbombakat,es egy kis
  "agent orange"-ot gyartogat!!!ez utobbit lasd a wiet nam-i "lombtalanitasoknal"!!!
  azé elemer is igy kapott legnyomast!!azota "ilyen"!!!!”
 • 3. pampus 2009. március 30. 07:58
  „Igen "elemér" Míg nemléptünk be az EU-ba ,addig keletről kaptuk az "áldást"! Manapság megy Nyugatról, mint ahogy írod! Vajon a fegyver bomba, taposóakna stb, gyártásokat miért nem majmolják? Szerinted az nem jó üzlet? Vagy azokat nem gyártják a USA-ban?”
 • 2. elemér 2009. március 29. 11:12
  „Mo.-n gyakran majmolják a legrosszabat az USA-bol. Lefizetik az önkormányzatot és igy kapják meg az üzletet.”
 • 1. pampus 2009. március 29. 10:30
  „Ha idő előtt sikerül kipusztítani a nyugdíjasokat a TB. lehet hogy jutalmazza a vállalkozóz? E rendszerben úgy is feleslegesek és csak kolonc az ország vezetésének a nyugdíjas, főleg, ha már nem tud dolgozni.
  Nem véletlenül emlegetik a nyugdíjasok kifosztásának a hivatalos a miniszterelnök jelöltek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberölés: elutasított feljelentés

Bőny-Szőlőhegy - A rendőrség elfogta azokat a gyanúsítottakat, akik egy hónap leforgása alatt… Tovább olvasom