Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Szembeszáll a gyógyszeriparral

Szent-Györgyi Albert azt mondta, a C-vitamin olyan alapvető élelmiszer, amelyet kilós kiszerelésben az élelmiszerboltok polcain kellene forgalmazni a só-liszt-cukor mellett. A Nobel-díjas professzor kezdetben azt állította, egy embernek naponta minimum ezer milligramm C-vitaminra van szüksége. Kutatásai során azonban rájött, tévedett.
A szükséges mennyiség 2500–8000 milligramm is lehet! A jelenleg kapható vitaminok többségében ennek a mennyiségnek a töredéke található csak meg. Dr. Lenkei Gábor (a Cenzúrázott egészség című sikerkönyv szerzője, orvos, kutató) saját magán kísérletezve alakította ki elméletét arról, hogyan lehet a vitaminok helyes mennyiségével és arányával megőrizni az egészségünket.

Betegségügyi miniszter

– Sikeres orvosként praktizált, mégis szembefordult a világ egyik legnagyobb pénzügyi hatalmával, a gyógyszeriparral. Miért tette ezt?

– Elégedetlen voltam az eredményeinkkel. Dolgoztam belgyógyászként, kutatóorvosként és szülész-nőgyógyászként. Mi nem gyógyítottuk a betegeket, hanem kezeltük. Nem azt mondtuk: „Magas vérnyomása van? Csináljunk egy háromhetes kúrát, s aztán elfelejtheti!" Azt sulykoljuk, szokjon hozzá, élete végéig tartani fog a kezelés. Cukorbeteg, ízületi beteg, allergiás – nem gyógyul meg. Tudom, hogy szőrszálhasogató vagyok, de én fennakadtam azon, hogy nem gyógyítunk meg soha senkit.

– És szép lassan kialakult a Lenkei-módszer. Ezzel gyógyít vagy megelőz betegségeket?

– Mi is volt az én eredeti, alapvető célom? Azért mentem orvosnak, mert azt gondoltam, az orvoslás az egészségügy területéhez tartozik. Csak sokkal később jöttem rá, hogy az orvoslásnak semmi köze az egészségügyhöz. Egészen pontosan rájöttem, hogy egészségügy nem létezik! Csak gondoljunk bele! Helyette van betegségügy. Van betegségügyi és néprosszulléti miniszter. Mert egy emberrel akkor kezdenek el foglalkozni, amikor már rosszul van.

Dr. Lenkei Gábor
Dr. Lenkei Gábor


Amikor még egészséges, senki nem foglalkozik azzal, hogy ne betegedjen meg. Tehát egészségügy nincs is. Megelőzés nincs. A szűrővizsgálat nem megelőzés. Elmegyek tüdőszűrőre és találnak valamit a tüdőmben, már nincs megelőzve. Elmegyek rákszűrésre, az már nem megelőzés. Elmegyek szív- és érrendszeri szűrővizsgálatra, és magasabb vérnyomást találnak vagy valami kis problémát a szívemmel, már nincs megelőzve. Szent-Györgyi is kimondta már, az orvosok csak a kezelésekből kapnak képzést, így torz a kor orvostudománya.

Mitől pusztulhattak ki a dinoszauruszok?

– Nem félt attól, hogy azzal a gondolatával, nem gyógyszert kellene gyártani és pont olyanokat, hogy évekig kelljen megvásárolni őket, hanem vitaminokat, nagyon magas gazdasági, politikai köröket sért meg?
– Első ránézésre úgy tűnik, hogy itt lehetetlen győzni. De: gyerekkoromban sokat olvastam az őslényekről. Nagyon szerettem a dinoszauruszok történetét. Ott voltak ezek a hatalmas, robusztus, legyőzhetetlen lények, amelyek egyszer csak eltűntek a bolygó felszínéről. Így. És akkor értettem meg... Volt egy olyan kérdésem, hogy meddig élnek a dinoszauruszok. És csak addig élnek a dinoszauruszok, amíg a klíma kedvez nekik. Ahogy a klíma megváltozik, ezek a hatalmas, legyőzhetetlennek hitt lények egyik pillanatról a másikra eltűnnek.
A gyógyszeripar a maga visszásságaival, etikátlanságaival, huncutságaival csak addig életképes, amíg vannak átverhető emberek.
– Belevágott, könyve és ezzel elmélete is siker. Ám van egy apró bökkenő: üzlethálózatával, termékeivel ön is a gyógyszeripar része lett.

– Én, hogyan?

Három milliméter csirkecomb

– A gyógyszergyárak közül is sokan gyártanak vitaminkészítményeket. Így tulajdonképpen a képzeletbeli polcon azok mellett találhatóak a Lenkei-féle vitamincsomagok is.

– Van különbség. A gyógyszeripar valóban rengeteg vitaminterméket hoz a piacra. Ha így nézzük, akkor az enyém csak egy változat. Ám, ahogy azt a könyvben is leírom a „Három milliméteres csirkecombot ebédeltem" című fejezetben, a vitamin élelmiszer. Nyilvánvaló, semmi több. Sem több, sem kevesebb. Tehát valóban vannak készítmények a piacon olyan hihetetlenül elégtelen mennyiségű vitaminnal, ami csak annak az illúziója, hogy valaki vitamint vett be. Olyan, mintha három milliméternyi csirkecombot, három szem rizst egy gombostűfejnyi salátával megenne. Evett, de eleget? Éppen ez a trükk, ami a Szent-Györgyi által és a hivatalosan javasolt napi adag között feszül. Mondok egy példát: B1-vitamin. Amikor az ember, mint egy zsák dől be az ágyba, aztán mégse jön álom a szemére. Ha mégis elalszik, akkor rosszakat álmodik. Reggel összetörten ébred, kedvetlen, rosszkedvű, ingerlékeny, dekoncentrált, nincs kedve semmihez. Ez az orvosi szakkönyvek szerint is a B1-vitamin-hiány jele. Most a B1-vitaminból nagyon intenzív szellemi terhelés esetén egy óra alatt 600 mg-ot is elfogyaszthat. Egy embernek ahhoz, hogy ne legyen B1-hiányos, úgy tűnik – az én kutatásaim szerint –, legalább 300 mg B1-vitaminra van szüksége naponta. A hivatalosan javasolt napi adag másfél mg! Tehát lehet olyan készítményt a piacra hozni, amiben van másfél mg B1-vitamin például, de az olyan, mintha semmit nem vennének be.

– Azért ne szépítsük a dolgot, a Lenkei-vitaminok is pénzbe kerülnek.

– Pontosan. Ez is csak biznisz. Jogos. Teljesen jogos. Csakhogy én a receptemet, a tudásomat közzétettem a könyvemben. Nincs titok! Ott a recept. Senki nincs arra kényszerítve, hogy hozzám forduljon a beváltásakor.

Betegségeink 70 százaléka lelki eredetű

– Tény, a könyvében pontosan leírja, ön szerint melyik vitaminból mennyire van szüksége az embernek. 2002-ben indította el az első kísérleteit ezzel kapcsolatban.

– Persze, méghozzá magamon. Olvastam a szakirodalomban, ha hosszan adagolunk B1-vitamint nagy mennyiségben úgy, hogy nem követi a többi vitaminnak a helyes aránya, az C-vitamin-hiányt vált ki. Csináltam magamon egy enyhe skorbutot. Igaz a hír. Két hét múlva elkezdett érzékenyebb lenni a fogínyem. Fogmosáskor elkezdett vérezni. Igaz. Szépen lassan rájöttem a helyes mennyiségekre és arányokra, és arra a vitaminoknál, ha arányos a készítmény, szinte lehetetlen túladagolást létrehozni.

– Szóval vitamin vitaminnal és akkor elkerülhetjük az orvosokat?

– Nem, szó sincs róla. Az orvosetika szerint tisztességtelen lenne, ha tanácsot adnék az orvos háta mögött gyógyításra vonatkozóan. Én az egészségre vonatkozóan adok tanácsot. A betegségre vonatkozóan ott van az orvosa mindenkinek, őt nem szabad kihagynia soha! Én ugye felismertem, hogy egészségügy nincs, arra tettem fel az életem, hogy létrehozzunk egy egészségügyet. Van az embereknek egy nagy csoportja, akik még egészségesek. Lehet, hogy egy kicsit fáradékonyak, kedvetlenek, fogékonyak a náthára, de azért alapvetően egészségesek. Ők az én célcsoportom. Hogy meg se betegedjenek. Helyreállítsák az egészségüket, megerősítsék. A betegségek hetven-nyolcvan százaléka az orvostudomány álláspontja szerint pszichoszomatikus, vagyis lelki eredetű. Azt nem fogja a vitamin meggyógyítani. Javíthat az állapoton, mert egy jól táplált szervezet, egy jól táplált test mégiscsak jobban szembe tud szállni a betegséggel, de a pszichoszomatikus betegségeket a vitamin nem gyógyítja meg. Meggyógyítja azt a betegséget, amelyik abszolút mértékben hiányállapot. A másik célcsoport a beteg emberek. Ők már tartoznak egy orvoshoz. Megkerestek egy kardiológust, urológust, szemészt. Helyesen tették. Én azt mondom, hogy az egészséghez ezek a vitaminok kellenek, a betegségével meg mindenki menjen a dokihoz.

– Az orvosok egyetértenek önnel vagy támadják?

– Egyre többen kezdik megérteni, hogy a megelőzés az egészség igazi ügye a gyógyításon kívül. Valahogyan ez az év mintha a nyitás éve lenne, egyre több orvos kéri, találkozzunk, beszélgessünk. Nagyon nagy buli. Kórházigazgató főorvosokkal ebédelek, tehát nagyon szépen elindult a dolog. Egyébként úgy kezdtem a könyvemet: nem támadom, nem kritizálom az orvosokat. Tudom, hogy a túlnyomó többségük őszintén segíteni akar. Akárcsak én is.

Olvasóink írták

122 hozzászólás
 • 122. hjozsef2 2008. augusztus 27. 15:34
  „Régebben lelkesen szedtem a Lenkei vitamincsomagjait, nagyon jók, csak drágák. Alap csomagot fogyasztottam, ami 4970Ft egy hónapra. Most ezt a Swansont szedem, ez 3 hónapra elegendő, a tartalma majdnem ugyanaz és még olcsóbb is, csak 3200Ft. Itt van egy kis leírás róla, ja és még nyerhetek is vitamincsomagot.

  Swanson - Napi vitamin és ásványi anyag csomag - 100 kapszula/doboz

  Napi egyetlen kapszula tartalmazza azokat a vitaminokat, nyomelemeket, ásványi anyagokat, amelyre egy átlagos felnőtt embernek szüksége van.
  A kapszula pontos összetételét megtalálja itt: http://www.vitaminbank.hu/webaruhaz/index.php?productID=134

  Ráadásul most meg is nyerheti, ha részt vesz játékunkon: http://www.vitaminbank.hu/sablon/nyeremenyjatek.php”
 • 121. anonymous 2008. június 14. 23:47
  „http://objektivszcn.blog.hu/2008/06/13/emailek_az_egyhazbol_lenkei_doktort_eloleptettek_nagykovette_es_egyeb_nyalanksagok”
 • 120. Korrekt 2008. június 12. 20:58
  „..kilószám a C.vitamin?


  Egy kicsit túl lö a célon, sok C-vitamin fogyasztás egyenesen veszélyes :(”
 • 119. andy 2008. június 12. 10:18
  „Azt hiszem idézetben sokminden megtalálható :))

  A szív ébredése

  "Valójában semmit sem birtokolsz,
  csak őrzöl egy darabig.
  S ha képtelen vagy továbbadni azokat,
  akkor azok birtokolnak téged.
  Bármi legyen is a kincsed,
  úgy tartsd a markodban,
  mintha vizet tartanál.
  Mert ha megszorítod,eltűnik.
  Ha kisajátítod,tönkreteszed.
  Tartsd szabadon és örökre a tied marad."

  /Anthony de Mello/”
 • 118. andy 2008. június 12. 10:00
  „Vannak kivételek,és szerintem pont ez a lényeg :)
  Ha mindenki elhatáródik attól,ami elítélendő,akkor hogyan lenne esély a változás lehetőségére?
  Pl megtévedt,börtönviselt emberek társadalomba történő beilleszkedésre?Drogos vagy alkohol vagy szerencsejátékos függőknek,amennyiben elhatálódunk tőlük,van-e lehetőség segíteni?Vagy akárcsak jó példát mutatni,s választási alternatívát adni ezzel számukra?
  Engem hiába környékeznének meg,stabil életszemléletem,harmóniára törekvésem nem adnak utat téveszmék számára az életemben!
  S még mindig nem érdekel Xenu...
  Mivel képtelen vagyok bárkit is lenézni,nem hiszem,hogy esélye lenne csoportosulásuknak!!!!
  Mindenki olyan életet teremt önmagában és környezetében,amilyet igényel!Ezek alapköve a gonolat-érzelem-érzésvilág...Sokkal szebb világképem van a lincselésnél :)”
 • 117. K.Sz. 2008. június 12. 09:40
  „Kösz a válaszokat.Andy,azért nem állja meg a helyét,amit írsz,mert pont a scientológiai világnézet az,amely nyíltan lenézi azt,aki másképp gondolkodik.Sőt,a helyzet ennél is sokkal rosszabb.De pont ilyen nézetű embereket keresnek,mint te.Nem is akarok erről vitába bonyolódni.Szerintem aki Xenut elfogadja,nem az én emberem,no meg ez a "te úgyse értenéd" válasz is sokatmondó.Láttam Pesten,mikor a scientológus rendőrség filmezte a tüntetőket.Ez egy olyan hihetetlenül cinikus banda,hogy aki a védelmébe veszi őket,az már köztük is van.Egyébként is,miért véded te őket ennyire,mindenféle világnézet nevében?
  Okot csak egyet tudok elképzelni,úgyhogy innentől kezdve ide nem írnék,mert nem szeretném,ha életemben megjelennének e társaság képviselői.”
 • 116. andy 2008. június 12. 08:41
  „Kedves K.Sz.!
  Fogalmam nincs,hogy személyesen nem ismert Lenkei dr,elfogadja-e Xenut?
  Lászlóval és párjával jó pár alkalommal,igaz évekkel ezelőtt találkoztam,s valóban jókat beszélgettünk,de vallási meggyőződésről szót sem ejtettünk,egyikünk irányában sem!Mivel fogalmam sincs Xenu felől,ne haragudj,de hozzászólások után a legkisebb szándékom sincs utána keresni vagy olvasni!Fogyidokit pedig egy jóindulatú,étrendi s egészségügyi problémákra,bárki is kéri,tanácsot adó embernek ismertem meg,s egyáltalán semmi kivetnivalót nem találtam személyiségében s hozzáállásában!Csak annak ad tanácsot,aki kéri,s aki komolyan gondolja pl fogyási szándékát!Nem erőltet rá senkire semmit!Tiszteletben tartja a hozzáfordulók döntését!
  Tegnap kérdezted,hogy miért akarom bizonytani sci nem veszélyes voltát.Nem igazán ez volt szándékom,csupán a kiközösítés az emberek felé nem kis veszélyt rejt!Ezt érezhetted szerintem.Végül is mint a hozzászólásokból kiderült,nem tartom jónak a beskatulyázást,az előítéletet,az alaptalan vádakat,stb..De ha átolvasod,simán kézenfekvő az is,hogy nem lehet ugyanazon eszközökkel harcolni sci ellen,amit olvasottak alapján ők is működtetnek!Mert ilyenkor a legelső kérdé ami bennem felmerül,hogy mi a különbség az üldözöttek és az üldözők között?....?
  A csoportos elkülönülés és ítélkezés mint állapot?Én azt gondolom,hogy szörnyű világ alakul,ha ember nem tekint emberként az emberekre!!Mi lenne ha istenhívő elhatálolódna istentagadótól?Ffi a nőtől?Szegény a gazdagtól?Idős a fiataltól?Családos a gyermektelentől?Magyar a külfölditől?Európai az ázsiaitól,amerkaitól,stb..?Egészséges a betegtől?Sorolni lehetne még....
  S amit benned pl becsülök :)
  E témában nem igazán értünk egyet,de...Kérdezel és nem vádaskodsz,és nem ítélkezel másokkal vagy épp velem szemben :) Én ezt értéknek nevezem,mi személyiségedből fakad!
  Szép napot kívánok :)”
 • 115. Vénusz 2008. június 12. 08:05
  „Kedves K.Sz!
  Én is feltettem ezeket a kérdéseket, de csak kitérő válaszokat kaptam, hogy én tudom, de úgy sem értenéd.
  A szcientológiáról meg azt, hogy van nagyon sok használható része, meg hogy mennyire megváltoztatja az embert pozitív irányban.
  Nem tudom, inkább másfajta könyveket olvasok, személy szerint nem találtam benne olyasmit, ami felkeltette volna az érdeklődésemet.”
 • 114. K.Sz. 2008. június 12. 07:26
  „Mindenki szólt mindenről,de továbbra sem kaptam választ sem aktív scientológustól,sem a scientilógiát "nem hülyeség"-nek tartó Még be nem hálózottaktól,hogy mi a helyzet Xenuval?Mármint világnézetileg.A fenenagy felvilágosultságban,ahol a clear lenézi a nem cleart,meg előre a B vitaminért,ebben az egészben hol van Xenu?
  Ez azért érdekel engem,mert úgy vélem,sarkalatos pontja a scientológiának,ha annyira tudományosak vagyunk,és mindenféle erő velünk van,akkor Xenut hogyan lehet elfogadni?
  Vagy mégiscsak egy agymosottak gyülekezete ez?
  Andyka meg azok,akik nagyon úgy érzik,hogy nem veszélyes "tudomány "ez,esténként,lefekvés előtt gondoljanak Xenura!Akkor az általad nagyon dicsőített Rémay dr,meg Lenkei dr. elfogadják Xenut?Mert ha igen,márpedig egy scientológusnak el kell fogadni,akkor engem Rémay ne fogyasszon le.”
 • 113. Vénusz 2008. június 11. 21:50
  „Anonymous!
  Átnéztem azokat az oldalakat, én továbbra is csak azt tudom mondani, hogy olyan nincs, hogy én ilyesmibe belemenjek, ilyen kérdésekre meg nem is válaszolnék.
  De most már kiváncsi leszek a fejleményekre, mert ezek szerint sokáig már nem lehet közöttünk kapcsolat (mégegyszer nem úgy).
  Megyek Reformert olvasni.”
 • 112. anonymous 2008. június 11. 21:47
  „Lenkei -féle szerek, betiltva!!!!
  Olvassátok el!

  http://www.weborvos.hu/hirek/betiltott_etrend_kiegeszitok/114690/”
 • 111. andy 2008. június 11. 21:38
  „Vénusznak lehet véleményt adni barátjával kapcsolatban.De felvállaljátok e következményeket esetleg?Mi a csudának kell győzködni valakit arról,hogy nem a saját emberismerete működik,hanem a ti véleményetek a helytálló?Mindenki a saját sorsának irányítója....”
 • 110. anonymous 2008. június 11. 21:37
  „Elnézés Vénusz! Félreértettem! Ne, haragudj kérlek! Azt, hittem, hogy úgy a barátod!
  Röstellem.”
 • 109. anonymous 2008. június 11. 21:35
  „:-DDD
  Ideges vagy?
  Nyugi.
  :-DDD”
 • 108. Vénusz 2008. június 11. 21:34
  „Akkor megismétlem, nem "úgy " a barátom. Köszönöm szépen van nekem párom is, gyerekem is, és a szci szempontjából nagyon unalmas intim életem, félrelépések nélkül.
  Anonymous ott vagyok (néha) az objektíven is.

  ÉN NEM LESZEK SZCI, de megígérem, hogy nagyon fogok vigyázni.”
 • 107. andy 2008. június 11. 21:32
  „Anonymous tévedni embri dolog,s nem is kicsit tévedtél :))
  Egyéként gondolsz amit akarsz,s így van ez nálam is :))
  Mivel nem tartozom közéjük,nem lehetek tag sem :))
  Másrészt vannak,kik negatív paklikból élnek :((
  Én igyekszem pozitív pakliból élni :))
  De ez nem sci!
  Te és társaid,alkalmazzátok az ítélkezést,vádaskodást,hordozzátok a gyűlölet magvait,minden olyan emberrel kapcsolatosan,aki másképp vélekedik nálatok!
  Nekem mindössze annyi a "vétkem",hogy tudatosan dolgozok önmagamon azért,hogy szeretetből éljek,tudjam másképp gondolkodókat is elfogadni,s félelem helyett biztonságban s ne bizonytalanságban éljek!Minden amit nem értesz,az lényemből fakad :))
  Elején írtad pl,hogy csak az egyház vezetői ellen vagy...Ez nem igaz!!Hatalmi,önkényuralmi státuszt teszel abból,hogy ítélkezz másokon!S ehhez elég,hogy valaki nem ért veled egyet,s még ezt ki is mondja!Én ezt tartom veszélyesnek!Magadat más ember felé helyezni!
  Mind a ketten emberek vagyunk,bármi furcsa is ez a számodra!!
  Én ezt tudom,azt,hogy ezt felimerted-e,hát...?”
 • 106. anonymous 2008. június 11. 21:23
  „Azt hiszem, hogy az első három, már nem megy, de a lényeget megtalálod!
  Ezt egy hazugságvizsgálóval kérdezik!
  Hagyd el minél hamarabb!


  http://kepfeltoltes.hu/061212/5526560441_www.kepfeltoltes.hu_.g if

  http://kepfeltoltes.hu/061212/1234608622_www.kepfeltoltes.hu_.g if

  http://kepfeltoltes.hu/061212/5508683513_www.kepfeltoltes.hu_.g if

  http://kepfeltoltes.hu/061212/4_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/1847610335_www.kepfeltoltes.hu_.g if

  http://kepfeltoltes.hu/061212/6_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/7_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/8_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/9_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/10_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/11_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/12_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/13_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/14_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/50879954215_www.kepfeltoltes.hu_. gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/16_www.kepfeltoltes.hu_.gif

  http://kepfeltoltes.hu/061212/17_www.kepfeltoltes.hu_.gif”
 • 105. Vénusz 2008. június 11. 21:10
  „Köszi, de az én gépemen ez itt nem működik, de azért megoldottam. Légyszi küldj egy linket ahol el is tudom olvasni.”
 • 104. K.Sz. 2008. június 11. 21:07
  „Kijelölöd,jobb gomb másolás,fent törlöd a keresőt,jobb gomb beillesztés,enter.Nekem működik.”
 • 103. Vénusz 2008. június 11. 21:00
  „Tudjátok, egy dolgot utálok a Kisalföld honlapján, hogy nem lehet a linkeket rendeltetésszerűen használni.”
122 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ÁNTSZ-nek nem kell minden táborról tudnia

Győr-Moson-Sopron - Egy új jogszabály veszélynek teheti ki a vakációzó gyerekek egészségét. Tavaly… Tovább olvasom