Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Szélhámosok kopogtatnak

Egyre népszerűbb Győrben az ablakcsereprogram, mind többen cserélik lakásuk nyílászáróját energiatakarékosra.
A régi helyett beépített új, műanyag ablakok nemcsak a külső zajt szűrik meg a lakásban, hanem fűtési idényben igencsak jótékony hatással vannak jó hőszigetelésük révén a háztartások költségvetésére is. Most, az energiaárak drágulásával ez különösen is fontos lett. Úgy tűnik, a helyzetet a szélhámosok is kihasználják.

Janicsek Tibor, az Inszol rt. ügyvezető igazgatója hívta fel erre lapunk, s rajtunk keresztül természetesen a lakosság figyelmét. Mint mondta, az utóbbi napokban több helyről is jelzés érkezett a céghez, hogy a belvárosi lakásokban az Inszol nevében „lakásfelmérést" végeznek ablakcseréhez. Az egyik helyen előleget is próbáltak kérni a valamikor elvégzendő munkához. Máshol „csak" terepszemlét tartottak, ám jobban érdekelte a „felmérőket", hogy mi van a lakásban, mint hogy egyáltalán hol vannak az ablakok. Az egyik épület ráadásul már rég nem is az Inszol kezelésében van.

Az Inszol nem ilyen módszerekkel szervezi az ablakcserét, mondta az igazgató. A cég munkatársai vállalati fényképes igazolvánnyal rendelkeznek. Először egyébként sem személyesen, hanem írásban veszik fel a kapcsolatot ügyfeleikkel. Továbbá: készpénzes forgalom egyáltalán nincs, vagyis nemhogy előleget nem kérnek, hanem az elvégzett munkáért sem helyben, a lakásban dolgozónak kell fizetni.
Kik hát, akik kopogtatnak? Ha az Inszolra hivatkoznak, egyértelműen szélhámosok, akik előlegként pénzt akarnak kicsalni, vagy egy tervezett betöréshez, rabláshoz készítik elő a terepet.

Vigyázat! Lehet, hogy ablakcsereügyben nem szélhámosok, hanem valamely kivitelező cég munkatársai végeznek igényfelmérést – nekik viszont saját igazolványuk van és nem az Inszolra hivatkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épülhet a győri Royal parkváros

Új építési engedélyt kapott a Royal parkváros felépítésére a NOA Investment Kft., miután elvégezték a talajvíz részletes vizsgálatát, amelyet a hatóság írt elő. A mintavételek során teljesen tisztának találták a területet. A NOA Investment Kft. 2003-ban vásárolta meg a győri önkormányzattól 682 millió forintért a volt lovassági, majd tüzérlaktanyát. Tovább olvasom