Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Székely himnusszal köszöntötték Győrt

Csíksomlyóról érkezett fiatalokat, Böjte Csaba testvér pártfogoltjait látják vendégül tíz napig a ravazdi plébániaközösség tagjai.
Szándékuk szerint – korábbi elhatározásuknak megfelelően – a jövőben is szeretnének az erdélyi gyerekek segítő angyalai lenni.

A kezdőlépést Csíksomlyón tették meg egymás felé a szeretethídon a ravazdi Szent Márton-plébánia közösségének tagjai és a Böjte Csaba testvér által alapított Szent István Kollégiumban nevelkedő nehéz sorsú erdélyi fiatalok (Székely fiatalok angyalai lesznek, Kisalföld, 2012. július 2., 13. oldal).

– Olyan őszinte szeretettel fogadtak bennünket, olyan észrevétlen szerettük meg egymást, hogy mi ebben láttuk a csíksomlyói búcsú csodáját. Már a hazafelé úton többen jelezték szándékukat: viszonzásként szívesen vendégül látnák otthonukban a gyerekeket, vagyis, ahogy megfogalmaztuk: segítő angyalaik lennénk – idézte fel a kezdeteket Hortobágyi Arnold testvér, a ravazdi bencés plébánia káplánja.

Az elhatározást tettek követték, lázas szervezkedés, készülődés, melynek eredményeként a napokban „kiszélesedett a csoda": a székely fiatalok egy csoportja Ravazdra érkezett. Nekik tíz napig a befogadó családok, a vendéglátók otthont és ételt, a támogatók pedig a programokhoz különféle segítséget biztosítanak. Böjte Csaba pártfogoltjai megismerhetik – többek között – Sokoróalja, Budapest, Esztergom, Győr, Tihany, Pannonhalma s a Balaton szépségeit és a bakonyi kalandparkot is.

– A „somlyai" búcsún találkoztunk, majd közös kirándulásra hívtak bennünket. Sokat beszélgettünk és már szinte az első együttlétkor teljes őszinteséggel meséltünk magunkról, amit ők megindultan hallgattak. Most örömteli a viszontlátás – hangsúlyozta a fiatalok egyike, Bálint Barna.
– Nem mindennapi élmény számunkra ez az út, ez a vendéglátás, a gazdag program. Biztos vagyok benne, hogy ez a kapcsolat nem ér véget, olyan szoros, hogy sokszor úgy érzem, akár szüleinknek is tekinthetjük a ravazdiakat – bizonygatta Bodor Emília.

– Úgy gondolom, nem volt nehéz egymásra találnunk. Nem is tudom igazán szavakba foglalni azt az önzetlen, áradó, velünk együtt érző szeretetet, amit ritkán tapasztalhatunk. És úgy hiszem, megnyilvánulásaikból úgy látom, hogy ettől az ő lelkük is gazdagszik – csatlakozott lelkesen Lázár Emőke.

Végül Arnold testvér elmondta: az „angyali szolgálat" tovább folytatódik. Ennek egyik „leghasznosabb" módjaként úgy tervezik, a jövőben is vállalják húsz-húsz erdélyi fiatal nyaraltatását, vendégül látását és alkalmakat teremtenek ahhoz, hogy vagy Ravazdon, vagy Csíksomlyón a jövőben is találkozzanak.

 
A ravazdi segítő angyalok jóvoltából a Csíksomlyóról érkezett fiatalok tegnap a megyeszékhelyre kirándultak, sok más mellett felmászhattak a városháza tornyába is, ahol a székely himnusszal köszöntött
A ravazdi segítő angyalok jóvoltából a Csíksomlyóról érkezett fiatalok tegnap a megyeszékhelyre kirándultak, sok más mellett felmászhattak a városháza tornyába is, ahol a székely himnusszal köszöntötték Győrt. Fotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

  • 3. FW190 2012. augusztus 30. 13:32
    „1# Hogy te <moderálva> vagy!”
  • 2. csornaifiu 2012. augusztus 20. 03:38
    „Te hulye barom, egyszer probalj meg positiva gondolkozni.”
  • 1. Mankapunka 2012. augusztus 16. 18:10
    „Pár hónapot,hogyha itt élnének,nem így mosolyognának,azt garantálom.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Céhes emlékek az interneten

Mostantól a világhálón is megtekinthetők a Xántus-múzeum országosan egyedülálló céhes gyűjteményének… Tovább olvasom