Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

˝Széchenyis˝ milliárdok jönnek a megyében

Telephely– és turisztikai szolgálatások fejlesztésére valamint rekultivációs programokra ötven pályázónak összesen 2,8 milliárd forintnyi támogatás érkezik a megyébe az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően.

A nyugat–dunántúli regionális pályázaton telephelyfejlesztésre megyénkben negyvenegy támogatási kérelem kap összesen 2,1 milliárd forintot. Tizenhárom győri, kilenc mosonmagyaróvári, öt soproni, két-két enesei, lébényi és nyúli, s egy kapuvári, bősárkányi, dunakiliti, egyházasfalui, iváni, kimlei, kónyi és pannonhalmai cég nyert. A kis- és középvállalkozások ezen beruházásainak összköltsége közel ötmilliárd forint, ezáltal 914 munkahelyet tudnak megtartani, s 303 új jön létre.

A turisztikai szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázaton - mely a meglévő szálláshelyek fejlesztését is támogatja – újabb hét megyei pályázó nyert összesen 656 millió forintot. Fertőrákoson például egy Fertő–tavi vitorlás kikötő építésére 5,5 milliót, a Golden Ball Club Győr első wellness szállodájává való fejlesztésére 208 milliót, a győrújbaráti Lilahegyi Rekreációs és Szabaidőközpont létrehozására 46 milliót, a mosonmagyaróvári Movinnov Kft repülőgép szimulátor beszerzésére 7,8 millió forintot kap a pályázó.

Rekultivációs programok is indulhatnak a Széchenyi terv támogatásával. Megyénkben a rábacsanaki önkormányzat 40,7 milliót nyert (melyhez 4,5 milliós önerőt biztosít) az egyik helyi ingatlanon felhagyott hulladéklerakó rekultiválására. Veszprémvarsány ugyanerre a célra 14,3 milliós támogatáshoz közel 1,6 milliót tesz hozzá.

A mai győri sajtótájékoztatón Breznovits István a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta: felgyorsították a kifizetések folyamatát - mindezt szakszerű és alapos ellenőrzés mellett. A következő fél évben újabb nyolc pályázati konstrukció felhívása jelenik meg 13 milliárdos szétosztható összeggel.

Hozzátette: a régióban megyénkben a legmarkánsabb a gazdasági potenciál, ezt jelzi a nyertes pályázatok száma. Samodai Imre, a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft regionális vezetője elmondta: az elmúlt fél évben a megyében 800 ügyfelet értek el. Az egyik nyertes pályázó Veszprémvarsány: Németh Csaba polgármester elmondta, hogy hulladéklerakójuk szakszerű lezárására nyílt most lehetőség. A szállítói finanszírozás fontosságát hangsúlyozta, így az önkormányzank nem kell hitelt felvennie a pályázati összeg megérkezéséig.

Olvasóink írták

 • 5. öröksoproni 2012. január 26. 17:30
  „Csak remélni merem, hogy nem kellett visszaosztogatni "sikerdíj" címén.”
 • 4. hapala 2012. január 26. 17:17
  „kerteszb.

  sajnos a politikusaink olyanok mint mi vagyunk : hiszünk a mesékben, és szeretjük a könnyű megoldásokat .

  az eredmény elég transzparens : populizmus ; ami megint sokkal többe fog kerülni , mintha lett volna erőnk szembe nézni azzal , hogy nem lehet hitelből élni .”
 • 3. kerteszb 2012. január 26. 15:28
  „Pontosabban: EU-s pénzek érkeznek a megyébe, hívhatják Orbánék bárminek is. Remélem, az EU ellen tüntető békemenetes "hívek" egy fillérre sem tartanak igényt belőle, ha gerincesek akarnak maradni.
  (Ja, és tegnapi hír szerint ezermilliárdokkal több pénz kapunk az EU-tól, mint amennyi befizetünk a "szemeteknek")”
 • 2. P.Zita 2012. január 26. 14:36
  „A támogatás a "megyébe" érkezik. Érdemes lenne a toldalékolást helyesbíteni.”
 • 1. bojtár 2012. január 26. 13:47
  „haver,rokon,barát a többinek sajnos nem jutott:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepélyesen is átadták Győrben a rakpartot és az átépített hidat

Csütörtök délelőtt ünnepélyesen is átadták Győrben az átépített Móricz Zsigmond rakpartot, a Kossuth… Tovább olvasom