Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 28°C Még több cikk.

Széchenyis lett az elnök

Győr - Dr. Kóczy T. Lászlót, a Széchenyi-egyetem tanárát nemrég tagjává választotta a Nemzetközi Műszaki Felsőoktatási és Kutatási Konferencia (ICEER).
– Egyetemünk részvétele a nemzetközi konferencia munkájában az ismertség és egyúttal az elismertség növekedését is jelzi – értékelte az eseményt dr. Kóczy T. László.

Az oktatót, aki egyben a műszaki tudományi kar dékánja is, a következő évre elnökéül választotta a Magyar Rektori Konferencia Informatikai Tudományok Bizottsága. A háromtagú elnökségbe került még dr. Friedler Ferenc (Pannon Egyetem, Veszprém) és dr. Szeidl László (Budapesti Műszaki Főiskola). Az új elnök a Győrött tartott ülésen a helyi mérnökképzésről, dr. Keviczky László győri egyetemi tanár pedig a multidiszciplináris műszaki tudományi doktori iskola tevékenységéről, a hazai informatikai oktatásról adott áttekintést a hazai informatikai képzést végző 18 felsőoktatási intézmény képviselői előtt.

A bizottság az ülésen állást foglalt, hogy a három informatikai alapképzési szak – gazdaságinformatikus, mérnök-informatikus, programozó-informatikus – tanulmányi ideje 2010-től egységesen hét félév legyen, és bővüljön ki hathetes szakmai gyakorlattal. Az állásfoglalást az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságnak is megküldik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lassan tanulhatunk szlovákul

Győr-Moson-Sopron - A hétvégén minden harmadik vásárló szlovák a győri Árkád üzletközpontban; egyik… Tovább olvasom