Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Széchenyi tér: zajlik az átadás

Győr - Jövő péntekre elkészül a győri Széchenyi tér felújításának első üteme. Már a műszaki átadási eljárás zajlik.
Újabb mérföldkőhöz érkezett kedden délelőtt a győri Széchenyi tér felújítása: megkezdődött a műszaki átadás folyamata, amely várhatóan egy-másfél hétig tart. Ennek során a munkaterület átadásán is jelen lévő szervezetek, hatóságok, közszolgáltatók, bérlők, leendő üzemeltetők megtekintik az elkészült munkálatokat, és nyilatkozatot tesznek: vagy arról, hogy részükről minden rendben, vagy arról, hogy milyen észrevételeik vannak a kivitelezéssel kapcsolatban. A keddi eseményen többek között a városháza, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, az E.ON áramszolgáltató, a Győri Kommunális Szolgáltató Kft., a városi útkezelő szervezet és a megyei múzeum illetékesei jelentek meg.
Németh Zoltán alpolgármester a Kisalföld kérdésére elmondta: a szakemberek már az utolsó simításokat végzik a téren. Ottjártunkkor éppen a szökőkutak fúvókáját szerelték, de a nagyobb falat a fugázás lesz: a csapadékos időjárás miatt csak most tudtak nekiállni ennek a munkafolyamatnak, amit összesen 23 kilométer hosszúságban kell elvégezni. A politikus szerint jövő péntekre minden elkészül, így a hivatalos átadást a rá következő hétre tervezik.

Az alpolgármester megjegyezte, nem lesz szó csinnadrattáról, hiszen egyelőre csak a rekonstrukció első szakasza ér véget. A második ütemre – a Rákóczi utca egy részének és a Gyógyszertár köznek a felújítására – 2010 tavaszán kerül sor, és akkor kövezik le a Lloyd 2010 februárjára befejeződő rekonstrukciós munkái miatt az épület előtt most elhagyott ötméteres sávot.

Ismert, hogy a projekt részben európai uniós támogatásból valósul meg. Ennek részeként nemcsak a Lloyd, hanem a bencés templom és rendház is megújul, valamint befedik a megyei múzeum belső udvarát. Addigra az önkormányzat saját pénzen a tér valamennyi házát felújítja, illetve visszakerül a helyére a restaurálásra Őrbottyánba szállított Mária-oszlop is. A nagy avatási ünnepséget várhatóan jövő májusban vagy júniusban tartják.

Olvasóink írták

 • 4. kisem 2009. július 02. 11:09
  „Hm, műszaki átadás?
  Annak megkezdéséhez teljesülnie kell egy alapvető követelménynek, nevezetesen a létesítmény használhatóságának.
  Egy ekkora tér miért követel meg több, mint egy hétig tartó műszaki átadást? Annyira bonyolult?

  Egy valami biztos bonyolult lesz. A betonkoszorú fölé elhelyezett acélkeretre rögzített fa ülőpadok, a szintén fa oldalburkolatok és a fa térburkolat alatti/mögötti takarítás. Az nem fog menni.
  Eszem a szívét a zseniális terv kiötlőjének. Magadnak, kisapám!”
 • 3. bugriskin 2009. július 01. 20:10
  „Mára már annyit szájalnak erről a térről, hogy az "Indiai márvány" ára eltörpül mellette! Vagy épp ezért ?”
 • 2. vienna 2009. július 01. 12:56
  „moderálva”
 • 1. Primax 2009. június 30. 21:33
  „Igazán lehetne itt egy képgaléria a jelenlegi állapotokról.
  Így komolytalan a cikk, az embereket a látvány érdekelné, nem az események felsorolása...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei liberális ˝nem˝ a vagyonadóra

Győr-Moson-Sopron - A Győr-Moson-Sopron Megyei SZDSZ Választmánya nem tartja elfogadhatónak a… Tovább olvasom