Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Széchenyi tér: közel a szerződés-aláírás

Nyugat-Dunántúl - A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács időpontot kér a győri önkormányzattól arra, hogy aláírhassák a Széchenyi tér funkcióbővítő felújításáról szóló európai uniós támogatási szerződést – tájékoztatta a Kisalföldet Balogh József elnök a szervezet szerdai zalaszentgróti ülése után. A projektre a kormány tavaly ősszel helyezett kilátásba 899 millió forintot. A megállapodás előkészítése azóta húzódott, mostanra azonban minden akadály elhárult.
Az ülésen több útfejlesztésről is szó volt. A grémium egyrészt azt kéri a szakhatóságoktól, hogy gyorsítsák fel az M85-ös úttal, illetve a csornai elkerülő szakasszal kapcsolatos engedélyezési eljárásokat. Emellett szorgalmazza, hogy a Csorna–Pereszteg szakaszt ne tervezzék át a vasúttól északra futó nyomvonalra, mert így tovább húzódik a beruházás megvalósítása. Ismert, hogy a rábaközi városban a legnagyobb a forgalom az egész régióban.

Balogh József elmondta: a tanács szeretné elérni, hogy a leendő M9-es Sopron és Szombathely közötti szakaszát minősítsék újra gyorsforgalmi útnak, ugyanis az országos területrendezési terv tavalyi elfogadásakor főút besorolást kapott. Közölte azt is, hogy a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében újabb öt pályázatot írtak ki, amelyben együttesen több mint 8 milliárd forintra pályázhatnak a jelentkezők. Egyedi regionális ipartelepítésre, kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztésekre, kistelepülések szennyvízkezelésére, belterületi vízrendezésre és belterületi utak fejlesztésére szólnak az új lehetőségek.

Balogh József beszámolt arról is, hogy átadták az idei Pannon Novum Regionális Innovációs Díjat, amelyre kis- és középvállalkozások pályázhatnak új termék, szolgáltatás vagy eljárás piaci bevezetésének sikere alapján. Az elismerést a mosonmagyaróvári Refmon Tűzállóanyag-gyártó Zrt. kapta.

Olvasóink írták

 • 4. adalfold 2009. június 25. 18:48
  „KAMU
  minden amit mondanak KAMU”
 • 3. pet 2009. június 25. 14:24
  „Bugriskin! Koránt sincs annyi galamb, mint volt mondjuk egy éve. Remélem nem látunk majd hajlotthátú öreg néniket (és senkit) madarat etetni a téren és sehol a városban. Úgy tudom, már büntetik is, aki eteti őket. Nagyon helyes. Csak a betegségeket terjesztik.

  A Baloghéknak meg miért lett pont most olyan sűrgős aláírni a szerződést? Világossá vált számukra, hogy a tér az eu-s támogatás néklül is elkészül és ha nem írják gyorsan alá, még lemaradnak az ünnepélyes átadásról! Pedig a Széchényi teret tényleg büszkén át lehetne adni, nem úgy, mint nemrég a negyed Széchenyi hidat.”
 • 2. bugriskin 2009. június 24. 18:00
  „Jó síkos lesz a sok galamb ürüléktől!”
 • 1. véleményformáló 2009. június 24. 16:50
  „Szép lesz a Széchenyi tér , már látni a munkát , köszönet a kivitelezőknek!!!!!!!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

115 bort neveztek a megyei borversenyre

Június 25-én, csütörtökön Győrújbarát ad otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat hagyományos… Tovább olvasom