Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Széchenyi Egyetem: alapítványi támogatás segítheti az önköltséges hallgatókat

Pénteken kihirdették intézményenként az egyes képzési területekre vonatkozó keretszámokat, kiderült: jogot ingyen Győr-Moson-Sopron megyei egyetemen senki nem tanulhat, nem lesz ugyanis állami ösztöndíjas férőhely.

A gazdasági területekre is jórészt csak önköltségesként lehet majd bejutni, a Nyugat-magyarországi Egyetem ugyanis egyetlen államilag támogatott férőhelyet sem kapott, s a Széchenyi István Egyetem (SzE-Győr) is csak ötöt.

Az önköltség kifizetését sok fiatal nem engedheti meg magának, ezért a Universitas Győr Alapítvány ösztöndíjakkal támogatja a hallgatókat. Dr. Író Béla, a SzE-Győr főtitkára elmondta: az alapítvány a következő szemesztertől célzottan a jogi és gazdaságtudományi területhez tartozó szakokon önköltségesként tanuló hallgatók számára fog ösztöndíjakat hirdetni az államilag finanszírozott helyek drasztikus csökkenése miatt. Körülbelül 50-70 ösztöndíjat osztanak majd ki, ezek összege havi 20-30 ezer forint lesz. A főtitkár hozzátette: ez gyakorlatilag megegyezik az ily módon támogatott szakokon fizetendő önköltség összegével. Mivel a költségtérítés összegét nem feltétlenül kell befizetni a félév első napjaiban, így az ösztöndíjat elnyerő hallgatók nem kerülnek megoldhatatlan helyzetbe, s nagy valószínűséggel még a diákhitelre sem kényszerülnek rá.

Az ösztöndíjat már az első szemeszterüket megkezdő hallgatók is kapnak, ők felvételi eredményük alapján nyerhetik el a támogatást. Ezt követően az alapítvány félévente felülbírálja a támogatottak körét a tanulmányi eredmény alapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

8,2 milliárdos bevételt vár 2012-ben a győri szeszgyár

A többnyire Ukrajnából, Lengyelországból, Horvátországból származó melaszból készült termékekből a bevétel 70-75 százaléka exportból származik. Tovább olvasom