Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Széchenyi-egyetem: A térség fehérgalléros ipari parkja lehet

Győr - Mint arról már beszámoltunk, összesen 7 milliárd forintos fejlesztésbe kezd a győri Széchenyi István Egyetem. Nem kizárt azonban, hogy ez szinte egy időbe esik más nagyobb beruházásokkal, amelyekhez újabb forrásokra van szükség.
A tudásközpont csak az első ütem lesz

Az óriási tervek zöme vélhetően 2010-re, kisebb hányada 2011-re valósul meg, a cél, hogy az egyetem minden tekintetben kutatási, szakemberképzési központjává váljon a régiónak. Ám a tudásközpont kiépítése még csak az első ütem, amire 6 és fél milliárd forintot nyert az egyetem az Új Magyarország Fejlesztési Program keretében.

S bár „ütemezésről" beszélünk, nem kizárt, hogy ezzel szinte egy időben indul a más forrásokból épülő tudáspark kiépítése egy új innovációs és egy tudástechnológiai központtal – közölte pénteken dr. Szekeres Tamás rektor. Az állami és vállalkozói támogatást igénylő beruházás magába foglalja többek között a járműipari fejlesztőpark és a versenyképes, kutatási eszközpark kiépítését. Szilasi Tamás, a járműipari tudásközpont vezetője szerint elérhető cél, hogy az egyetem nemcsak mennyiségi, de minőségi fejlődésének és 450 új, kvalifikált munkaerőnek köszönhetően a térség „fehérgalléros ipari parkjává" váljon, amely nyugat-európai szinten szolgálhatja tudásával és eszközeivel a vállalkozói szférát.

A teljes beruházás összege végül még a 15–20 milliárd forintot is elérheti és akkor még nem is beszéltünk Győr városfejlesztési terveiről, a Szigetet és Révfalut összekötő hídról, amelynek következtében a városrészre sokan talán rá sem fognak ismerni. Ez nehézségekkel is jár: előfordulhat, hogy 12 ezer hallgatónak egy pallón kell majd közlekedni, ám – tette hozzá a rektor – a logisztikai és közlekedésmérnöki problémák a lehető legjobb helyen keletkeznek, épp a szakértők szeme előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi-rekordok vasúton is

Győr - Az Audi győri letelepedése óta tizenötezer irányvonat közlekedett Győr és Ingolstadt, illetve… Tovább olvasom