Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

SZE Napok: rekordmennyiségű palacsinta készül hétfőn

Hétfőn 11 órakor 24 órás palacsintasütés kezdődött. Délután lesz maratoni aerobic, lépcsőnfutás, este jön Janicsák Veca és a Supernem.


A SZE Napok Győr legnagyobb ifjúsági rendezvénye. Az évente megrendezett programsorozat hagyományosan az egyetemi hallgatóságot és a város fiataljait legjobban megmozgató kulturális esemény.

Az idei SZE Napokon a hallgatók igényei alapján sokrétű, kis közösségeket teremtő és formáló programokat szervez a győri egyetem, s fontosnak tartják az összefogást más rendezvények szervezőivel. Együttműködnek Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a város kulturális intézményeivel, s több győri civil szervezettel. Az események főszervezői az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat és a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület.

Az idei program a hallgatók által kitöltött két kérdőív válaszaira épült. Az első kérdőívben a szervezők felsoroltak különféle sport és szabadidős programokat, humoristákat, előadókat, zenekarokat, DJ-ket, amelyekből a hallgatók kiválaszthatták a kedvenceiket. Afféle sorrendet állíthattak fel, hogy mi érdekli őket a leginkább, és mi az, ami legkevésbé. A második körben már konkrét válaszokat kértek a szervezők, így egyértelműen kiderült, hogy milyen programokra látogatnának el, és mennyit fizetnének érte legszívesebben a hallgatók.

"Négy nap, megannyi program, egy tucat fellépő, sztár, humorista és persze TE kedves látogató. Idén zh-, beszámoló-, és katalógusmentesség a SZE Napok hetére az önfeledt bulikért. Programfüzeteddel a kezedben kívánunk Neked tartalmas kikapcsolódást, a régi ismeretségek ápolását, új barátságok megköttetését a SZE Napok ideje alatt április 17-20. között" – olvasható a programfüzetben.

2011. április 17-én, vasárnap hagyományosan a Campus Kupával kezdődtek a SZE Napok.

Április 18-án, hétfőn délelőtt a régi aulában kézműves foglalkozásra, korongozásra várják a hallgatókat. 11 órakor kezdődődik a 24 órás palacsintasütés, a cél az eddigi magyar rekord megdöntése. A Petz Lajos Intézet Hallgatói Önkormányzata a tervek szerint 10.000 palacsintát süt, s a rekordkísérlet alatt folyamatosan lehetőség van a palacsinták megvételére és elfogyasztására is.

Bérlettel korlátlanul fogyasztható palacsinta, de egy alkalommal maximum 2 adag vihető el. A rekordkísérlet fő támogatója a Kisalföld Fűszért Kft. Az este folyamán a rekordkísérletbe bekapcsolódnak a Barátok közt sztárjai, R. Kárpáti Péter és Szabó Erika is. 13 órától indul Maratoni Aerobik a Városi-Egyetemi Csarnokban. 14 órától a régi aulában az Evangélikus és Katolikus Egyetemi Lelkészség húsvéti programjain vehetnek részt az érdeklődők Mit jelent számodra a húsvét?

A "nagyhét" eseményeinek átélhető elbeszélése képekben és tárgyakban; Az egyetemi lelkészségek mindennapjai Beszélgetés egy kis harapnivaló mellett – olvasható a programban. 15 órakor kezdődik a Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Kör (MASZEK) Állatfarm című előadása. A Pannon-Work Iskolaszövetkezet által is támogatott produkció helyszíne a "Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub felső szintje. "Orwell az állatok hatalomátvételével - az 1917-es oroszországi forradalom kapcsán - általános látleletét adja, hogyan torzulnak el a szent társadalmi eszmék demagóg szólamokká, a "forradalom hogyan falja fel saját gyermekeit", a terror által miként válik az új rendszer minden korábbinál kegyetlenebb diktatúrává.

A MASZEK különös, formabontó előadása alternatív színházi eszközökkel mutatja be ezt a történelmi parabolát." A hagyományos kollégiumi lépcsőfutás 16 órakor kezdődik a campuson lévő épületben.

"Ha egy kicsit beszélsz angolul, szeretnéd megismerni Egyetemünk külföldi hallgatóit, megismerni kultúrájukat és megkóstolni nemzetiségükre jellemző ételeket, gyere el és ezekre lehetőséged nyílik!" – szól a meghívás 16 órára, az Erasmus programra. Janicsák Veca 20 órakor kezd, 22 órától a Supernem majd a Karmatronic szuper DJ következik.

Április 19-én, kedden fél kilenckor indul a Városi-Egyetemi Csarnokban a "Foci a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szervezésében". 9 órától a szokásos véradásra várják az egyetemistákat "Adj vért és ments meg három életet!" a jelmondat. 10 órakor indul a fittball a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet tornatermében, ugyanekkor kezdődik az esélyegyenlőségi program a szociális munka szakos hallgatók szervezésében.

A szintén ekkor kezdődő "Vissza az oviba", hallgatói önkéntes munka helyszíne a Bóbita Óvoda. Sarkadi-Nagy Balázs legutóbb az elmúlt héten Franciaországban, egy innovációs kiállításon mutatta be látásvizsgáló készülékét. Ezúttal 10 órától a régi aulában ismerkedhetünk a győri egyetem hallgatójának készülékével, mellyel az emberek éleslátását és színlátását lehet szűrni.

"Célom, hogy meggyorsítsa a kivizsgálás és kiértékelés folyamatát, ha egyszerre több embert szűrnek."

A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola negyedik évében kezdett el foglalkozni a témával, mivel rendszeres látásvizsgálaton kellett részt vennie, és nem találta elég gyorsnak és modernnek a folyamatot. Ez jelentette számára az inspirációt, majd ötletével jelentkezett az Innovációs Szövetség versenyére.

A védőnők, háziorvosok, optikában dolgozók használják a találmányt, az adatok kiértékelése is egyszerűbbé válik. Jelenleg az egyetem mellett gyakornokként dolgozik, ahol szoftverfejlesztést végez. Az egészségi állapotukat folyamatosan követőket ingyenes testzsír mérésre, vércukorszint és vérnyomásmérésre, BMI indexszámításra, fogászati szűrésre invitálják a Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézet hallgatói. A nap sport programjain squash, röplabda, jenga, ultimate frizbi, üvöltő fogó, rekeszépítés, kosárlabda meccsekre, ismeretbővítésekre várják az egyetemistákat.

A 24 órás palacsintasütés eredményhirdetése 11 órától a "Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban lesz. Délben kezdődik a látványos sárkányhajó verseny az Aranyparton. Elsőként szerepel ez a program a győri egyetemi napok kínálatában. A csapatok több izgalmas futamon is részt vesznek.

Íjászat, holtági kötélhúzás, kézilabda verseny, lábtenisz, sakk, darts, méta, quad, PlayStation®Move bajnokság jelenti a színes sport versenyek sokaságát. A playstation a Move 3 dimenziós mozgás vezérlős játék (gladiátor harc, íjászat, asztalitenisz). 14 órakor folytatódnak az Evangélikus és Katolikus Egyetemi Lelkészség húsvéti programjai. 15 órakor rajtolnak a püspökerdei futás résztvevői. "A futók most már 22. éve minden évben (tavasszal és ősszel egyaránt) 5,6 km-t tesznek meg a Püspökerdőben kijelölt, a futók és túrázók által is közkedvelt útvonalon.

A rendezvényen rendszerint több száz egyetemista indul, akik akár testnevelés félévüket is teljesíthetik a részvétellel, de egyre többen indulnak a futás élményéért. A "Legsportosabb Tanszék" címet 2009-ben a Regionális-tudományi és Közpolitikai Tanszék érdemelte ki, 2010-ben a vándorserleg az Egyetemi Könyvtár dolgozóihoz került. A 2011-es eseményen ismét az egyetem összes oktatási, szervezeti egysége versenghet a kupáért.

A vándorserleget most is az a tanszék, vagy szervezeti egység érdemli ki, amelynek alkalmazottai létszámukhoz képest a legnagyobb arányban teljesítik a távot. Reményeink szerint ismét népes mezőny áll rajthoz, amelyet kinyitunk partnerintézményeink (más felsőoktatási intézmények, középfokú oktatási intézmények), valamint a győri sportkedvelőket előtt. A futás az oktatási szünettel járó Egyetemi Sportnap programja.

Így sem kollégáink, sem hallgatóink számára nem tud semmilyen oktatási kötelezettséggel ütközni a verseny. Bízunk benne, hogy élnek a lehetőséggel! A verseny történetében idén először chipes időmérés lesz, az eredményeket egy elektronikus rendszer rögzíti.

A chipek a rajtszámba integráltak lesznek, a rajtszámokat a befutó után kérjük majd leadni. A regisztráció a következő linken végezhető el: http://szese.szeportal.hu. Megkérjük az indulni szándékozó kollégákat feltétlenül keressék fel majd ezt a weboldalt!" – olvasható a felhívásban.

Az önismereti kulcsok kerülnek a középpontba az Új Akropolisz Filozófiai Iskola 16 órakor kezdődő programjain. Önismereti kvízek, erénykerék, Ismered önmagad? Mennyire erős benned a figyelem, lényeglátás, képzelet, akarat a témakörök.

"Önismereti és filozófiai kvízeink, játékaink segítségével mindezt próbára teheted, sőt azt is megtudhatod, hogyan fejlődhetsz tovább bennük. S ha szívesen megpörgetnéd erénykerekünket vagy éppen beszélgetni támadt kedved, keress fel minket! www.ujakropolisz.hu" hirdeti az egyesület.

21 órakor kezd az EFOTT Zenekari Tehetségkutató Verseny a "Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban, majd DJ Roli, az Animal Cannibals, Dj Szatmári feat Jucus után az egyetem egykori hallgatója, a Golyó bulival zárja napot.

Április 20-án, szerdán a délelőtti kínálatban kézműves foglalkozás: csuhéfonás, bőrözés szerepel. 14 órától az "F" teremben a tőzsde működése kerül a középpontba.

"Egyszerűen és közérthetően a tőzsdéről! A tőkepiac bemutatása, értékpapír-típusok, hozam és kockázat kapcsolata, a tőzsdei kereskedés menete, elszámolás, adózási kérdések áttekintése, certifikátok kereskedése, kockázatkezelés, finanszírozás,kereskedés szabályai." – olvasható a programban.

Az előadók: Réz Éva, a Budapesti Értéktőzsde Zrt. és Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. munkatársa. 14 órától az Új Könyvtárban látogatható a "Miért szereted Győrt" fotókiállítás, amelynek megnyitóján fellép a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet hallgatóinak rezes együttese. 16 órakor kezdődik a Dumaszínház, Hadházi László műsora a D-1-es teremben.

A Bridge alsó szintjén 16.30 órától különböző népek hagyományos táncaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. 21 órától a Copy Con, a BURN záróparty, Dj Arcsi és Dj Danee Dee, majd Bárány Attila sztár Dj szórakoztatja a közönséget, s a záróprogram a Kiscsillag koncertje lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Albert Miklós orgonaépítő mester életmű kiállítása

Az április 15-től május 17-ig tartó hangszerkiállítás Albert Miklós 30 éves szakmai pályafutásának… Tovább olvasom