Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

SZE Napok: Óriás jenga, méta, sztárok

Négy nap, megannyi program, tucatnyi fellépő, sztár, humorista a Széchenyi István Egyetemi Napokon (SZE Napok), Győr legnagyobb ifjúsági rendezvényén.

Az évente megrendezett programsorozat hagyományosan a fiatalokat legjobban megmozgató kulturális esemény. A programokra főként egyetemistákat várnak, de nyitottak a városlakóknak is. A heti jegyek többsége már elkelt, a tavalyinál olcsóbban adták a belépést biztosító karszalagokat.

A főszervező, Ulrichné Papp Euridiké és az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke, Májer Eszter Petra sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hallgató igényeket vették figyelembe a szervezéskor. Az idei program a hallgatók által kitöltött két kérdőív válaszaira épült. Az első kérdőívben felsoroltak különféle sport és szabadidős programokat, humoristákat, előadókat, zenekarokat, dj-ket, amelyekből a hallgatók kiválaszthatták a kedvenceiket. Afféle sorrendet állíthattak fel, hogy mi érdekli őket a leginkább, és mi az, ami legkevésbé. A második körben már konkrét válaszokat kértek, így egyértelműen kiderült, hogy milyen programokra látogatnának el és mennyit fizetnének érte legszívesebben.

A hallgatók által szervezett programsorozat hűen tükrözi a mai fiatalság igényeit. Az esemény négy napja alatt a hallgatóknak az egyetem mentességet ad a zárthelyi dolgozatok, a beszámolók, a létszámellenőrzések alól. A sportnap pedig oktatási szünet lesz.
A rendezvényt támogató városi önkormányzat képviseletében Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta, hogy főként az egészségüggyel és az esélyegyenlőséggel kapcsolatos programokat ajánlja a fiatalok figyelmébe.

Az idei SZE Napokon a hallgatók igényei alapján sokrétű, kis közösségeket teremtő és formáló programokat szervez a győri egyetem, s fontosnak tartják az összefogást más rendezvények szervezőivel. Együttműködnek Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatával, a város kulturális intézményeivel, és más győri civil szervezetekkel. Az esemény főszervezői: az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület.


Néhány a programok közül

Április 17., vasárnap: amatőr autós ügyességi és szlalom verseny (ETO Park) Kőváry Barna kommentátorral, veteránautók, motorok, ügyességi robogó show, retro és karaoke parti.

Április 18., hétfő: 24 órás palacsintasütés jótékony céllal, kézműves foglalkozás, maratoni aerobic, színjátszóköri előadás, lépcsőfutás, Erasmus Afternoon - Connecting People, falmászás, borkóstoló, Király L. Norbert, Janicsák Veca, Supernem, Road, Don't Need Society DNS, dj Ice, Karmatronic.

Április 19., kedd: foci, véradás, szűrővizsgálatok, röplabda, squash, óriás jenga, frizbi, üvöltő fogó, rekeszépítés, kosárlabda, csocsó, sárkányhajózás, íjászat, kötélhúzás, kézilabda, lábtenisz, méta, quad, püspökerdei futás, sakk, darts, zenekari tehetségkutató verseny, Animal Cannibals, Golyó buli, dj Roli, dj Szatmári feat Jucus.

Április 20., szerda: előadás a tőzsde működéséről, Miért szereted Győrt? fotópályázat eredményhirdetése, Hadházi László, táncvilág, tábortüzes szalonnasütés, Copy Con, Kiscsillag.

Bónuszprogramok: közönségtalálkozó a Barátok Közt sztárjaival, R. Kárpáti Péterrel (Berényi András) és Szabó Erikával (Tilda).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöldegyetem filmekkel és beszélgetésekkel

A Zöldegyetem célkitűzéseivel összhangban környezetvédelmi témájú közös filmklubot szervezett a… Tovább olvasom