Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

SZE Napok nem csak hallgatóknak 24 órás palacsintasütéssel

24 órás palacsintasütés, püspökerdei futás, Campus-kupa, sárkányhajóverseny, koncertek és kiállítások – mindez csak ízelítő a győri Széchenyi Egyetemi Napok színes programkínálatából.

A SZE Napok rendezvényei nem csak az egyetemistáknak szólnak, felpezsdítik az egész város életét.

A győri Széchenyi Egyetemi Napok (SZE Napok) már szerves része Győr kulturális életének. A rendezvényt az önkormányzat is támogatja, s ez segít a szervezőknek abban, hogy színvonalas, sokrétű, közösségépítő programkínálat álljon össze.

– Az április 15–18-ig tartó SZE Napokon sport-, egészségügyi és kulturális programokból is választhatnak a látogatók. Az előző években már hagyománnyá vált a Campus-kupa. Az amatőr autós ügyességi és szlalomverseny népszerűségét mutatja, hogy a környező megyékből is érkeznek versenyzők.

(A verseny miatt elengedhetetlen a forgalom korlátozása: a Campus-kupa napján, április 15-én 6–20 óráig az Aranypart felé behajtani tilos.) A sárkányhajóverseny is nagy sikerrel debütált tavaly, s idén is az egyik leglátványosabb programnak ígérkezik a versenyzők által készített sárkányhajók hajrája az Aranypart mentén.

A tradíciót követve az egyetem egészségügyis hallgatói idén is kísérletet tesznek a 24 órás palacsintasütés magyar rekordjának megdöntésére, a cél 15 ezer palacsinta – tájékoztatott Májer Eszter HÖK-elnök.

Májer Eszter elmondta: a programokban közreműködnek a város intézményei és civil szervezetei is. Március 26-tól április 20-ig az egyetem könyvtárába költözteti baba- és mackókiállításának egy részét a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

A Győri Művészeti Múzeum közreműködésével lehetőség lesz testfestésre, ékszertervezésre és óriásképfestésre, a Győri Nemzeti Színház szinkron-, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ fizikai show-műsorral szórakoztatja a nagyérdeműt, a megyei rendőrkapitányság közreműködésével baleset-szimuláción vehetnek részt a fiatalok, az ETO labdarúgócsapata pedig közönségtalálkozóra érkezik a SZE Napokra.

Az este a szórakozásé, a fellépők listáját a hallgatói kérdőívek alapján állították össze.


Részletek, nevezés, jegyek. A SZE Napok programkínálatáról tájékozódni lehet a www.ehri.szeportal.hu weboldalon, s itt lehet nevezni a Campus-kupára is. Heti és napi karszalagok elővételben már kaphatók. Jegyeket vásárolni a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub kávézójában, az egyetem területén az Üvegesben, az Irodalmi Kávézóban és az Új Tudástérben található Alumni Kávézóban lehet.Olvasóink írták

  • 1. pindla 2012. április 04. 16:17
    „Legutóbb akartam segíteni a gyerekeket, hogy összejöjjön nekik a palacsinta-rekord. Meló után jól is esett volna az a 2-3 palacsinta, odamentem, erre meg közölték, hogy fizessek belépőt. Délután 5 órakor elkértek volna tőlem 1000-1500Ft-ot, hogy egyek egy pár palacsintát. Azt megértem, hogy az esti koncertekre a külsős embereknek beugró van, de ha már délután is, akkor nem igaz a cím: csak hallgatók élvezhetik ki a programokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csemeteszépségverseny

"Tégy a klímaváltozás ellen – ültess fát!" címmel a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a tavalyi… Tovább olvasom