Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

SZDSZ: megkezdődik a népszavazási kampány

Győr-Moson-Sopron - Mondjunk nemet a nemre – ezzel a szlogennel indította el népszavazási kampányát a Szabad Demokraták Szövetsége. Kedden délután Győrött, a Szigethy Attila úti óriásplakátnál tartotta sajtótájékoztatóját Szentkuti Károly, az SZDSZ megyei elnöke.
A szabad demokraták fontos kérdésnek tartják a népszavazást, amelynek időpontját várhatóan rövidesen kitűzi a köztársasági elnök, a kampányt azért indították ilyen korán, hogy minél előbb hallassák róla álláspontjukat.

Az SZDSZ szerint a Fidesz kezdeményezte népszavazás demagóg, mert semmi nincs ingyen, mindent meg kell fizetni, ha másból nem, az adófizetők forintjaiból. Populista is a népszavazás, mondta Szentkuti Károly, mert az ellenzéki párt érdeke, hogy az emberek azt mondják, nem kell tandíj, vizitdíj, hiszen ki akar fizetni?

A tandíjról megemlítette az SZDSZ megyei elnöke: úgy igazságos, hogy aki nem tanul jól, fizessen többet, aki pedig komolyan veszi ebbéli feladatát, fizessen kevesebbet. Beszélt arról, hogy az egyetemek ma nem tudják kellőképpen követni, kielégíteni az igényeket – ahhoz pénzre van szükségük. Másrészt viszont, ha fizet az ember, azért minőséget vár.

Kedvező verseny alakulhat ki a felsőoktatási intézmények között. A vizitdíjról szólva Szentkuti elmondta egyebek között: annak megfizetése a lakosság jó részének nem jelent terhet, nagy része mentességben is részesül – viszont ebből az egészségügynek 10–12 milliárd, fejlesztésre fordítható bevétele származik. Az is fontos szempont, hogy ezért az emberek elvárhatják, hogy egészségügyi ellátásukról pontos információt, elszámolást kapjanak.

Olvasóink írták

 • 3. Fernando Torres 2008. január 10. 21:29
  „Szentkuti tanár úr!senkit nem fognak meggyőzni azok közül,akik a saját bőrükön érezték/érzik az e.ü. ,,reformot,,!szégyen,amit a pártja művelt az országban!csendben kéne inkább maradni!”
 • 2. győri polgár 2008. január 10. 13:06
  „Már évek óta félrevezetik a választókat, miért pont most mondanának igazat?”
 • 1. Cseter János 2008. január 09. 08:57
  „Ennyire mén nem is ment soha jobban naz egészség biztosítónak mint manapság. Soha nem látott összegeket osztogattak, mint nyreségrészesedés formájával. Természetesen ez még nem végleges.
  Ha végre sikerűlne a feket és a szürke gazdaság miatt kieső összegeket is a helyére rakni, akkor az egészségbiztosító lenne a legjobbann finanszirozott tevékenység ebben az országban! Ezt a lehetőséget látja az, aki a több biztosítós rendszerbe akar pénzt fektetni! Viszont, azt nem kérdezi senki, hogy egy jól működö pénz szűkében nem lévő rendszernek minek kellene még több pénz? Ugyan ez van kicsi akár családi űgyben is! Ha egy család vígan él a család jövödelméből, akkor mi a fenének venne a nyakába banki kölcsönt? Csupán azért, hogy fizesen a nem kevés kamatokat és a kölcsönök egyéb kiadásait? Ez nevetséges és ostoba eljárás lenne.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilókban a jó szándék

Győr-Moson-Sopron - Március 1-jén vonják be az 1 és 2 forintosokat. Az őszi bejelentés óta sok… Tovább olvasom