Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

SZDSZ: házépítéshez nem jogászok kellenek

Győr - Sajtónyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe a Szabad Demokraták Szövetségének győri elnöke, Horváth Zsolt arról, milyen változtatásokat tart szükségesnek a gazdasági válság miatt.

„Elengedhetetlen az adórendszer átfogó reformja, mivel a jelenlegi túlságosan bonyolult, nem tud lépést tartani a változó gazdasági körülményekkel. A helyi adók szerepét, súlyát – a költségvetési adóterhek mérséklése mellett – növelni kell. Meg kell teremteni azokat a feltételeket, hogy az adózók nyomon követhessék, ellenőrizhessék befizetett adójuk sorsát, s ezt jóval könnyebb a területi önkormányzatoknál megvalósítani, mint a költségvetési adónemeknél. A helyi adóztatásnál a vagyon típusú adóztatást kell előtérbe állítani, megfelelő előkészítéssel" – fogalmazott a politikus. Megjegyezte: sokkal több előrelátás várható el az önkormányzatoktól, mert nem biztos, hogy játszótereket és sétálóutcákat kell építeni akkor, amikor a pénzt a gazdaságba kellene visszaforgatni. „Ha eltörik a kőműveskanál akár azt pótolják és nem új munkaruhát vesznek" – fogalmazott.

Szerinte az adócsökkentést nem szabad bármely párt választási kampányának feláldozni, különösen most, amikor a társadalom drámaian elöregszik, és az elkövetkező évtizedekben nőnek az egészségügyi ellátás költségei. Emiatt szükséges az egészségügy reformja. „Itt nem arról szól a döntés, hogy akarok e 300 forintot fizetni. Arról kell dönteni, milyen módom akarom megkapni azt az orvosi ellátást, amelyért fizettem akár én, akár a munkáltatóm" – tette hozzá a pártelnök, és feltette a kérdést: igazságos-e, hogy a jelenlegi rendszerben néhány millió ember fizeti a terheket.

Horváth Zsolt amellett érvelt, hogy a válságra nem létezik jobb- vagy baloldali megoldás: szakemberekre van szükség, mivel az orvost sem a műtét előtt tanítják meg az anatómiára. „Amikor házat akarunk építeni, kőművest hívunk és nem jogászt" – fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 8. Noire 2009. március 13. 01:39
  „A fidesz majd 2010-től fog titeket kaya Ibrahim & Co. segítségével meglopni, bár a magyarnak mindig kellett egy segg a szája elé amit nyalhatott :-)))”
 • 7. nocomment47 2009. március 12. 20:28
  „Három hónappal, június 12-ig meghosszabbították Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását, a politikus egyébként csütörtökön szabadulhatott volna - számol be a Független Hírügynökség.

  A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozati bírója elfogadta az ügyészség indítványát a hosszabbításról.

  A bíróság döntése nem jogerős, a politikus és védője még fellebbezhet ellene.
  Az erzsébetvárosi ingatlanpanamák további politikus gyanúsítottjainak - Gál György egykori gazdasági és Kardos Péter korábbi pénzügyi bizottsági elnök, mindketten SZDSZ-esek - hamarosan szintén lejár az előzetes letartóztatás, az ő esetükben is hosszabbítást fog kezdeményezni a főügyészség.
  Mint arról lapunk többször beszámolt, a 2003-as és 2004-es önkormányzati házeladások kapcsán azzal gyanúsítják a polgármestert, a két volt bizottsági elnököt (valamint egy kerületi vállalkozót, egy ingatlan értékbecslőt és több, a gyanú szerint strómanszerepet betöltő cég alapításában résztvevőket, ügyvédeket), hogy bűnszervezetben csalást, okirat-hamisítást és vesztegetést követtek el.

  http://nol.hu/belfold/hunvald_nem_szabadul”
 • 6. geza11 2009. március 12. 18:52
  „Egy 2%-os , leszerepelt mikropárt osztja az észt! Amiez hozzányúltak eddíg az sz@rrá vált , lásd: egészségügy,gazdaság,oktatás.Hatalmi pozícióban is csak ártottak az országnak.Most már a túl-
  élésre játszanak! Fogy az idő!Csak addíg toleránsak másokkal,míg nem mondanak nekik ellen.Ahogy
  Fábri mondotta : " A hatalomért összefogtak saját gyilkosaikkal!".Ők, a gengszerváltás legradikálisabb
  antikommunistái voltak.Mi lett veletek rabmadarak?”
 • 5. gagarin 2009. március 12. 16:40
  „jockey: azok kik? mert megszüntek létezni! a semmit csak a Mátyás királynak vitte a parasztlány!”
 • 4. jockey 2009. március 12. 16:36
  „3. gagarin

  Szerintem bátran vihetik magukkal az MDF nevű társaságot is, a megbokrosodott elnkükkel együtt!”
 • 3. gagarin 2009. március 12. 15:50
  „EGY VÁLTOZÁS SZÜKSÉGES! MSZ/M/P, SZDSZ TAKARODJATOK! DE ÖRÖKRE!!!”
 • 2. aTibi 2009. március 12. 15:50
  „2008. 12.1?.

  Az SZDSZ győri szervezete változtatni szeretne eddigi politikáján az üres frázisok puffogtatása helyett: konkrét téma és konkrét mondandó kell - hangzott el azon a tegnapi tájékoztatón, amelyen bemutatkozott a győri szervezet új elnöke, Horváth Zsolt.

  2009. 03. 02-
  Semmi nem változott!
  Ez a banda, csak a szabad rabláshoz ért!
  Építéshez kőműves kell nem jogász! -------micsoda mondás!---lassan rozmár-kunce babérjaira tör!
  Amúgy meg nincs tisztába az építkezéssel!”
 • 1. aTibi 2009. március 12. 15:38
  „Tipikus szadeszos nyilatkozat! Semmit nem mondott!-----ráadásul ez a megyei elnökük?

  Döbbenetes cinizmusra vall, amikor a bandája tevékenyen részt /vett/-vesz az ország kirablásában jópofázik!
  Teli zsebbel /valahova csak ment a mi pénzünk? / könnyű semmit tanácsolni!

  SZÉGYEN,HOGY ENNYIRE TELIK TŐLÜK!------de nem sokáig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 milliárd a megyei hulladéklerakók rekultivációjára

Huba Bence, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának igazgatója és… Tovább olvasom