Kisalföld logö

2018. 07. 21. szombat - Dániel, Daniella 17°C | 30°C Még több cikk.

SZDSZ: a társadalmi béke záloga

Győr - Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő is kampányolt szerdán az SZDSZ sátránál a megyeszékhelyen, a Honvéd ligetben.
– Az Európai Parlamentben három döntő csoportosulás működik: a szocialisták, a néppártiak és a liberálisok. Az utóbbiak hozzájárulása nélkül egyik nagy tömörülés sem döntésképes – indokolta lapunknak Fodor Gábor, miért lenne szükséges magyar részről is képviselőt küldeni a liberális frakcióba. Programjukból kiemelte törekvésüket az európai munkavállalás teljes szabadságára, a felsőoktatás átjárhatóságára és a felvételre várók – példaként Horvátországot említette – csatlakozásának felgyorsítására. Fodor Gábor büszkeségének adott hangot, hogy a néhány vezető brit üzletember által létrehozott Open Europe intézet nemrég listát állított össze az európai parlamenti képviselők teljesítményéről, és ebben az SZDSZ képviselője, Szent-Iványi István 780-ból a 94. helyet szerezte meg. A következő magyar delegált a 335. helyen áll a listán...

Szent-Iványi Gábor az elmúlt időszakban történt – állítása szerint már a rendőrség által is etnikai indíttatásúnak minősített – gyilkosságsorozatra utalva kiemelte: a társadalmi békére szavaz, aki az SZDSZ-re szavaz, hiszen programjuk sarkalatos pontja a befogadás és az együttműködés, illetve az összefogás a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen.

Olvasóink írták

 • 3. vonLichthofen 2009. június 04. 11:01
  „-állitása szerint már a rendőrség által is etnikai indittatásunak minősített - irja a lap, mondja Szent-Iványi.

  Még nem hallottam ezt a rendőrségtől, de a tények valóban ezt mutatják.
  Gondoljunk csak Olaszliszkára, Tatárszentgyörgyre és a többi helyre, ahol az etnikum vagy magyar embert mészárolt le vagy ugyanez az etnikum egy mást gyilkolta.

  Milyen finom csúsztatás ez az SZDSZ-től, de volt kitől tanulniok.”
 • 2. Sally 2009. június 04. 10:58
  „:DDDDDDDDDDD”
 • 1. vienna 2009. június 04. 09:53
  „Vicceket nem szoktak főcímnek adni.
  Talán április elseje van?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eddig a pénz szökött a kútból

Győr - Június 10-én kezdik felújítani Győr emblematikus létesítményét, a megyeháza melletti… Tovább olvasom