Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

SZDSZ-évértékelés: Több, mint a semmi

Győr - A Fidesz frakcióvezetőjének értékelése olyan messze van az igazságtól, hogy kommentálni sem érdemes, a választási ígéretek beváltására viszont még van három év. Könnyen el lehetne intézni annyival, hogy Győrben nem történt semmi, de ez is csak részben volna igaz – áll az SZDSZ győri elnöke, Mohos Péter önkormányzati képviselő szerkesztőségünknek eljuttatott évértékelésében.
A továbbiakban megállapítja: „Pozitívumként két dolog mindenképpen megemlíthető. A köztisztaság területén komoly javulás figyelhető meg, ennek nagyon ideje volt már. Ugyanakkor ez egy olyan terület, ahol sosem lehetünk túl elégedettek, ezt a helyes tendenciát kell követni a jövőben is. A másik ilyen a megkezdett programok továbbvitele. Valószínűleg többnyire jól felfogott érdekből, és néha az új vezetés számára kisajátítva, de a polgármester úr szavaival élve az a lényeg, ami történik, és nem az, ki döngeti jobban a mellét. Ide sorolnánk az új, korszerű játszóterek létesítését is, de ezt már beárnyékolja a gyárvárosiakat ért incidens – sajnos ezek a politikai indíttatásból, erőből végrehajtott rendelkezések nagyon jellemzőek Győr új vezetésére.

A legnagyobb hiányosság a szakértelem területén látszik, eklatáns példája a Széchenyi tér pályázata körüli csetlés-botlás, hogy Újváros rehabilitációjára beadott pályázatunk sincs már, pedig kellene hogy legyen. A kampányban ígért tízezer forintos egyedi fűtésszabályozás háromszázezer forintba kerül, az is csak egy tessék-lássék próbaprojekt keretében. A Győr Intelligens Város szintén mellékvágányon vesztegel, ködös kutatások és hasonló városházi kommunikáció paravánja mögött. Vannak helyette F. Component-99 Kft.-k, kisajátított tisztségek az önkormányzati cégeknél, látszólag torzsalkodások polgármester és frakciója között. Úgy gondolom, mindez nem a köz javát szolgálja, valamint az egyéves jubileum koronájaként a piaci ár alatt eladott Rába-részvények ügye sem, melyet a két nagy párt ugyancsak mély hallgatása övez. Ha ez is a Fidesz–KDNP többségű új városvezetés immár egy éve tartó útkeresésének része, akkor nagyon szerencsétlen hogy ehhez ellenzéki támogatás is társul. Ha e teljesítmény megnégyszereződik a négy év alatt, akkor a »Győztes Győr« szlogennel soha többet nem nyer egy párt sem önkormányzati választást Győrben" – áll Mohos Péter SZDSZ-es önkormányzati képviselő évértékelésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ismertség nem arányos a népszerűséggel

Győr - A győri közéleti személyiségek tízes skáláján a legnépszerűbb politikust kétszer annyian… Tovább olvasom