Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Százmilliós támogatás kisvállalkozásoknak

Megduplázva a korábban tervezett összeget, 100 millió forint elkülönítését szavazta meg a győri közgyűlés csütörtökön a mikro- és kisvállalkozások támogatására, munkahelymegőrzésre.

A támogatás elnyerésének feltételei nem változtak.

A gazdasági válság folytán veszélybe került győri munkahelyek megőrzésének elősegítésére 100 millió forintra pályázhatnak a helyi mikro- és kisvállalkozások idén. Ezt Simon Róbert Balázs alpolgármester jelentette be pénteken.

– Azzal, hogy a közgyűlés megduplázta a korábban tervezett ötvenmillió forintot, csak az összeg változott, de a pályázati feltételek nem. A pénzre azok a győri székhelyű, illetve legalább egy éve a megyeszékhelyen telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozások pályázhatnak, amelyek a városban fizetnek iparűzési adót. Feltétel az is, hogy a nyertes cégek egy éven belül ne csökkentsenek létszámot – hangsúlyozta Simon Róbert Balázs.

A mikrovállalkozásoknál legfeljebb két, a kisvállalkozásoknál négy munkahely megőrzése támogatható. Egy-egy munkahely megtartását a minimálbér éves összegének negyven százalékával segíti az önkormányzat. A pályázatokat formanyomtatványokon, május 10-től 14-ig lehet benyújtani. A döntést a közgyűlés hozza meg, legkésőbb a június 24-én tartandó ülésén.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke, Sragner László hozzátette: – Az elmúlt évben még több forrás volt támogatásokra, s annak, hogy ezt az összeget megszavazta a közgyűlés, politikai üzenete van: a városvezetés felelősséggel viseltetik a vállalkozók iránt.

A megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke, Mihalicz Antal a város és az érdekvédelmi szervezetek összhangját hangsúlyozta, s megjegyezte: bízik a jövőben, hogy akkor már nemcsak a munkahelyek megtartására, de bővítésükre is írnak ki pályázatot.

A Győri Ipartestület ügyvezető igazgatója, Hancz István országosan is példaértékűnek nevezte, hogy a vissza nem térítendő támogatással mintegy háromszáz munkahely őrizhető meg.

Olvasóink írták

 • 1. szocdem 2010. május 03. 10:25
  „hehehehehehe

  Még hogy munkahelyek őrizhetők meg!?

  Kérdéseim:

  1. a munkahelyeken termelő, (tőkekitermelő) munka folyik, vagy Teréz anyu programjához gyártanak bármiket az etiópiai éhező gyerekenek, vagy ingyen osztogatják az ezekről a munkahelyekről kikerülő termékeket a magyar lakosságnak??

  2. A termékekre a piacnak szüksége van-e avagy a teljes érdektelenség, és az értékesítés reménytelenségének tudatában termeltetnek a cégek bármit a munkásaikkal, hogy azok munkaheélyének megőrzését "támogatni" kell???

  3. A részesülő vállalkozások beruházási igényei - ha azok valódi, és busás megtérüléssel kecsegtetnek - mért nem a vállalkozó finanszírozza, akinek a beruházott értékek a tulajdonában maradnak a project után is?? NEm lehet hogy az elvtársak továbbra is közpénzből vállakoznak mint Kádár alatt??? Esetleg csak egy jó duma ez a "munkahely megőrzés" a közpénzek lenyúlására??? (Ti: akinek nincs pénze az ne vállakozzon. Aki nem tud gazdaságosan termelő céget vezetni, az menjen el alkalmazottnak egy gépsor mellé. Ez a logikai rendje a dolgoknak)

  4. Meddig teccenek még ezt a totális közgazdasági baromságot sulykolni a jónépbe??? Már csak azért, mert ez a butaság hamar elkopik, mint a narancs szín a hazai égbolton (és megint minden moszkvai vöröss lesz!)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ballagott a vén diák - sok-sok fotóval

Képek Győrből a Móra, Jedlik, Révai, Kossuth, Péterffy és Bercsényi iskolák, valamint a… Tovább olvasom