Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Százmilliók felújításra és fejlesztésre

Sokorópátka - A kultúrház, a tűzoltószertár felújítása után hamarosan elkészül a belvízelvezető rendszer is a községben. Idővel elkezdődik az iskola és az óvoda rekonstrukciója, amelyre nemrégiben 126 millió forintot nyert az önkormányzat.

A falu számára fontos az iskola és az óvoda. Sokorópátkán, ahol integrált oktatás folyik, nemcsak megtartani sikerült, hanem fejleszteni is tudják a két intézményt. A mikrotérségi iskolaközpont felújítására – a gici és a bakonytamási gyerekek is oda járnak – az oktatási infrastruktúra-pályázaton 126 millió forintot nyert az önkormányzat.

Mecséri Lajos polgármester portálunk érdeklődésére elmondta: a felújítás, a bővítés a lassan növekvő gyermeklétszám miatt már szükségessé vált. Az összesen 140 millió forintos rekonstrukció részeként – többek között – két új termet alakítanak ki, akadálymentesítik az épületet, korszerűsítik a teljes vizesblokkot. Lecserélik az iskola közel hatvanéves tetőhéjazatát, valamint állapotától függően a faszerkezetet is.

Az óvodába – a követelményeknek megfelelően – tornaszobát terveznek, illetve új eszközökkel gyarapítják az iskolát, ahol néhány tanterem aljzatát is kicserélik. A jövőben mindkét intézményben új kültéri játékoknak örülhetnek a gyerekek.

Mecséri Lajos megmutatta azt a régi, rossz állapotú épületet, amelyben közösségi házat akarnak kialakítani a helybeli civil szervezetek számára. Fotó: Bertleff András
Mecséri Lajos megmutatta azt a régi, rossz állapotú épületet, amelyben közösségi házat akarnak kialakítani a helybeli civil szervezetek számára. Fotó: Bertleff András

A polgármester megemlítette, hogy befejeződött a kultúrház és a tűzoltószertár felújítása, korszerűsítése is. Idővel befejezik a ˝sáros˝ gondjaikat enyhítő belvízelvezető rendszer építését is, amelyre az önrészhez 145 millió forint támogatást nyertek.

Sikeresen túl vannak annak a pályázatnak az első fordulóján, ahol egy ˝közösségi színtér kialakításához˝ folyamodtak forrásért. Egy nemrégiben megvásárolt régi, rossz állapotú épületet akarnak ebből felújítani, átalakítani, amely a helyi közösségek, civil szervezetek otthona lenne. Hamarosan megérkezik Sokorópátkára az a 9 fő szállítására alkalmas falubusz is, amellyel elsősorban a rászorult időseket fogják szállítani orvoshoz, vizsgálatokra, valamint a helyi közösségek rendelkezésére áll a jármű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefognak a közoktatásért

Téti kistérség - A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása keretein belül… Tovább olvasom