Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Százmilliók akadálymentesítésre

Évi 120–140 millió forintot kellene költeni a győri középületek akadálymentesítésére.

Dr. Holló Sándor alezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője az idegenforgalmi szezon tapasztalatairól számolt be a győri közgyűlés csütörtöki ülésén A tájékoztatóból kiderült, hogy június-augusztusban Győrben és környékén 40 külföldi állampolgár vált áldozattá és 14 külföldi lett gyanúsított. Mindkét szám nagyobb a tavalyinál. Az említett időszakban egyébként 1625 bűncselekmény történt, ami valamivel kevesebb az egy évvel korábbinál, és háromnegyede a 2002-es adatnak.
A közgyűlés megtárgyalta a város tulajdonában lévő középületek akadálymentesítéséről szóló előterjesztést.

A dokumentum szerint a győri önkormányzatnak a törvény által megszabott határidő lejártáig, 2010-ig évente 120–140 millió forintot, azaz összesen 600–700 millió forintot kell költeni arra, hogy a mozgáskorlátozottak valamennyi intézményt használni tudják.

Az eddigi legnagyobb ilyen munka a Petőfi Sándor Művelődési Ház 2003-as átalakítása volt 13 millió forintért, míg ezekben a hetekben a városházán építenek liftet, ami csaknem 30 millióba kerül. Az új beruházások már eleve így valósulnak meg.

A testület plusz 61 millió forintot hagyott jóvá a városban még idén szükséges kátyúzások elvégzésére. Az útkezelő szervezet ezenkívül további 6 millió forintot kap a 2006–2008 közötti útfelújítási programban szereplő Domb utca átépítésének előkészítésére. A közgyűlés 10 millió forintos önrészt biztosított a fejlesztési pólus tervezési feladataihoz. Ismeretes, hogy a kormány erre 100 millió forintot ad. A képviselők rábólintottak arra is, hogy a nagyrészt címzett támogatásból megújuló volt zsinagógára szánt pénzt 59,6 millió forinttal megemeljék.

A képviselők szigorították az állatok tartásáról szóló rendeletet. Eredics Imre alpolgármester előterjesztésében az szerepelt, hogy ezentúl polgármesteri engedélyt kell kérni ebtenyészetek létesítésére. A kedvező elbíráláshoz szükség van a közös telekhatárral rendelkező szomszédok többségének írásos hozzájárulására is. A már meglévő ebtenyészetek fennmaradását 2006. június végéig kell kérvényezni, kivéve a már engedéllyel rendelkezőket.

A közgyűlés elfogadta egyes orvosi szolgáltatások térítési díjait. Eszerint január 1-jétől a következő árak érvényesek: a sürgősségi ellátásba nem tartozó fogeltávolítás 2500, korona készítése 12 ezer, fog restaurálása csap és tömőanyag felhasználásával 7 ezer, hídtest (pótolt foganként) 6 ezer, korona, híd eltávolítása (horgonykoronánként) 1800, teljes és részleges fogsorkészítés akrilát alaplemezzel állcsontonként 34 ezer, részleges fogsorkészítés fém alaplemezzel állcsontonként 40 ezer, fogsorjavítás 4200, intraorális röntgenfelvétel 1 ezer, extraorális röntgenfelvétel 1 ezer, 4 ezer forint. Ezek a díjak a fogtechnikai munkák árát nem tartalmazzák.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágóra helyett Országzászló?

A győri Baross híd lábánál, nagyjából a mostani virágóra helyén állt a két világháború között az… Tovább olvasom