Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

Százmillió forint 41 szavazatért?

Győr - Százmillió forintot készül fizetni a győri önkormányzat az Innonet Kht. 28 százalékos tulajdonrészéért, ami 41 szavazatot jelent a társaság közgyűlésében. A megyei önkormányzat az év elején 5 százalékos tulajdonrészt csupán négymillióért adott el.
A győri közgyűlés ma tárgyalja azt a javaslatot, amely szerint a város 100 millió forintért megvenné a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 9,8 millió forintos – 28 százaléknyi tulajdonrészt, a 100-ból 41 szavazatot jelentő – törzsbetétét az Innonet Innovációs és Technológiai Központ Kht.-ban. A társaságnak Győr már most is tulajdonosa 17,71 százalékban, amihez 16 voks jár. Az előterjesztés szerint az üzletrész forgalmi értékének megállapítására két becslés készült, az egyik 196,8 millió, a másik 205 millió forintról szól. Ha a képviselők megszavazzák, a város mind a tulajdoni, mind a szavazati arányt tekintve többségbe kerülne a kht.-ban.

A tervezett tranzakció érdekessége, hogy a megyei önkormányzat az év elején éppen a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítványnak adta el 5,71 százaléknyi tulajdoni arányt jelentő 2 millió forintos törzsbetétét mindössze 4 millió forintért. Ebből kétféle következtetés adódhat: vagy Győr készül drágán vásárolni, vagy a megye értékesített olcsón.

Borkai Zsolt polgármester a Kisalföld kérdésére nem kívánt a megyei önkormányzat döntésével foglalkozni, de úgy vélte: Győr jó üzletet készül kötni. Ezt részben azzal magyarázta, hogy a forgalmi értékhez képest hozzávetőlegesen fél áron jutnának a 28 százalékos tulajdonrészhez. Hozzátette ugyanakkor azt is: az Innonet kht. 399,6 millió forint európai uniós támogatást nyert a Regionális Operatív Programból a Technonet Autóipari Technológia Kompetencia Központ megvalósításának első ütemére, és akkor válik biztossá a projekt megvalósítása, ha Győr többségbe kerül a társaságban. Szerinte ennek fényében a csütörtöki döntés arról szól, a közgyűlés támogatni kívánja-e a kis- és középvállalkozásokat vagy sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzügyi válság: Eshetnek a panelárak

Magyarország - A panelok lehetnek a pénzügyi válság ingatlanpiaci vesztesei a lapunk által… Tovább olvasom