Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Százmillió Marcalvárosra

Győr-Marcalváros - Több mint százmillió forintból valósulnak meg fejlesztések idén Marcalvárosban – hangzott el Borkai Zsolt győri polgármester és Borsi Róbert önkormányzati képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján. Utóbbi politikus kifejtette: választókörzetét, Marcalváros I. nyugati részét számos beruházás érinti.
Mintegy 20 millió forintból parkolóhelyeket hoznak létre az Ikva utcában (az északi részen 25-öt, a PÁGISZ ÁMK környékén 35-öt, emellett ott 32-t át is alakítanak). Az Ikva utca 300 méteres szakaszán megtörténik az útburkolat és a járda rekonstrukciója.

Ugyancsak a közlekedést érinti, hogy sávelhúzással, középszigetekkel, fekvőrendőrökkel 30 kilométer/órás sebességkorlátozást vezetnek be a Táncsics Mihály utcában. Mindez 3 millió forintba kerül. Korábban szó volt az egyirányúsításról is, azonban kiderült, ez a megoldás nem kivitelezhető. A Mónus Illés utcára 15 milliót költenek. A forgalomcsillapítást középszigetekkel érik el, ezenkívül az óvodánál zebrát alakítanak ki, és fokozott óvatosságra figyelmeztető sárga villogót szerelnek fel. A Nádor utcában kisebb volumenű munkák lesznek, a nagyobbakra várhatóan egy évet kell várni.

Az élhetőbb város érzetéhez járul hozzá, hogy növényeket telepítenek az Ikva és a Gerence utcába, illetve több hulladékgyűjtő kerül a közterületekre.

A Gerence utca 35–39. számú ház vízelvezetését szikkasztókkal oldják meg. Az épület alagsorába jelenleg nagy esőzésekkor befolyik a csapadékvíz. Az Ikva utca 12–14. számú panelház mögötti területre korszerű, nagy játszóteret építenek, egy kisebb pedig a Kovács Margit ÁMK előtti térre kerül. Idén befejeződik a Lajta utcai orvosi rendelő teljes belső rekonstrukciója.

Borsi Róbert bejelentette, hogy személyes honlapja április végére, május elejére készül el. Ezen marcalvárosi hírek, közérdekű adatok, letölthető adatlapok is megtalálhatók lesznek. A képviselő elmondta azt is, hogy készülnek a tervei egy – például a BMX-eseket, gördeszkásokat kiszolgáló – extrémsport-pályának, amely országos és nemzetközi versenyekre is alkalmas lesz.

A sajtótájékoztatón Löndör István, az LHB Inter Security ügyvezetője és Szvitek Norbert, az Arrabona Polgárőrség elnöke együttműködési megállapodást írt alá. Reményeik szerint ezzel a jobb közbiztonsághoz járulnak hozzá.

Olvasóink írták

  • 3. Oszkár 2008. március 20. 13:50
    „T. Borkai Úr! Kérem szépen közölni,hogy az ócska-piacon kívül Gyárváros mit kap az Ön hátralévő regnálása alatt? Javasolnék az Eto Park elé egy több tízméteres "védőfalat",hogy a 4 emeletes "biznisz" hotel ablakaiból ne lehessen látni a "kamionokról lepotyogott" holmikkal vonuló árusokat.Ez valahogy nem fér bele az internetre felrakott Eto Parkról készült csodálatos látványtervbe. Tarsoly Úrnak is ajánlom mondandómat.”
  • 2. szor 2008. március 19. 19:50
    „Az nagyon hazsnos és szép dolog, hogy parkolót építenek bárhová is, de ha olyan lesz mint a LAJTA UTCA ÉSZAKI OLDALÁN levő parkoló út, akkor elátkozzák a kivitelezőknek az összes leszármazottját. Más fórumon is már szóvá tettem ennek a parkoló útszakasznak a problémáját, ahol ha egy kis eső esik jóformán csak csónakkal lehet átkelni, vagy ha bicós vagy, tökig elázol! Szerintem gondolják meg a város vezetői, hogy parkolót vagy kikötőt akarnak építetni”
  • 1. matrtiné 2008. március 19. 10:55
    „Még szerencse, hogy nem a piroskönyvesek és a töketlen verebek uralkodnak Győr városában! Igy is majd megijedtem, hogy a vizit és a napidíj bezsebelő autómatákat akarják a Marcalvárosi parkolókba állitani a lakosság újabb kifosztása érdekében.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Herner Ferike faterja

Győr - A Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Kör március 17-én mutatta be Kelemen Zoltán rendezésében… Tovább olvasom